Navštíveno 7275x

30.06.2006, 11:45 |
Luigi Koupil jsem auto,na kterym jsou všude fólie.Původní majitel řikal že za to dával 5k,ale že mu k tomu kartu nedali.Na obou předních sklech a na zadnim je napsáno v takovym malym rámečku:
"V" ATEST 8SD ****(číslo) BRUXSNOL
Tak se chci zeptat jestli to bude policajtům stačit,je to poměrně dost tmavý,ani předníma oknama neni do auta vidět,určo přes 50%...
díky...

30.06.2006, 12:06 |
Smrada (M)
Mel jsem atestovane folie bez karty jen se stitkem na folii, kdyz znamy ted delal technickou tak mu stacili ty samolepky. Asi se jedna o Bruxafol, ja mel 3M

30.06.2006, 13:25 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2006-06-30 13:28:29
já mám taky bruxsafol, dostal sem kartičku + pod foliema je ten atest a dle mě to stačí.

30.06.2006, 13:26 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2006-06-30 13:29:12

30.06.2006, 14:00 |
Luke_288 | Upraveno: 2006-06-30 14:01:19
jj, presne tuhle karticku mam taky a atesty nalepeny na trech oknech z peti a ty dve me neskutecne stvou :-)
kuwa toto me neskutecne sere.Jakym pravem mi stat narizuje,ze za to musim utracet prachy, ktere si vydelam?! Kdyz to umim, tak proc bych si to nemohl nalepit sam? At jdou do prdele.To si zas nekdo nechal zaplatit od montaznich fyrem ze to protlacil :-/
Vadi mi ze stat cloveka tlaci do ruznych servisu,opraven atd jen kvuli razitkum a potvrzenim.Pritom kdyz si kolikrat nechas neco delat, tak ti hnupi ti poskodi neco jineho v aute :-/
Nerikam ze jsou vsechny fyrmy takove, ale tech opravdu profesionalnich je u nas malo.
Je to sama birokracie a nevyznaji se v tom ani ti co to maji kontrolovat
me zas vadi, ze lidem zakazujou dat si na auto co chtej, v ramci bezpecnosti samozrejme, ale treba vetsi kola, apod....
Luigi: na "určo přes 50%" ti nebude na předních oknech stačit atest ani od pánaboha

30.06.2006, 15:20 |
Zdenek (A)
Luke: To si jen zakomplexovany hajzlici dokazuji, ze maji moc. Nic jineho v tom neni. Uplne nejvetsi radost maji, kdyz z cloveka muzou udelat co nejvetsiho blbce. Chtelo by to zase nejakou defenestraci. Uz to tu dlouho nebylo a ti s*aci rychle zapominaji!

01.07.2006, 00:29 |
Luigi Díky,tak snad to bude v pohodě.Akorát se trochu bojim toho zatmavení předních bočních skel.Majitel řikal že vždycky při kontrole stáhnul přední okna a bylo to v poho,ale to je docela blbý...je to zatmavený dost,procenta přesně nevim ale myslim že to těch 50% určitě bude...
Nevíte jaké je maximální dovolené zatmavení předních bočních skel?Ale zase když to má atest tak by to mělo být v pohodě,ne?

jo jinak ten 8SD co je na okne by mel stacit ale je divny ze k bruxafolu nemas karticku ten atestovaci stitek se lepi nez se nalepi ta folie takze si na nej da placnout jakakoliv folie :-)

01.07.2006, 09:44 |
clown rekl bych ze na ty predni by ti atest byl total k nicemu :o)))
ta fotka taky muze mast :-))))
propustnost světla předních oken min. 75% a zadních bočních + zadního je 70% - z. 341/2002 Sb.

01.07.2006, 13:10 |
Luigi No ta fotka moc nemate,je to fakt tmavý...takže co s tim?Nešlo by tu fólii z předních oken sloupnout?A kdyby tam zůstal ten štítek tak bych tam mohl nalepit nějakou světlejší....?
No ale i ten zadek je tmavej,tak jak to může mít atest když to nesplňuje zákon?Ty fólie jsou starý max. 2 roky...
ja bych to videl ze si puvodni majitel nechal dat folie nalepili mu tam stitek pak se mu to zdalo moc svetly tak nalepil tmavsi a ten stitek tam nechal.... :o)) urco bych ty folie sloupl obzvlast kdyz mame dnes takove pekne datum jako 1.cervence :o))
vzdyt jsem psal ze stitek se lepi na okno nejdriv neni spojenej s folii pak se to klido da prelepit i folii za kilo
ale nejsem si jistej ze kdyz tu folii sloupnes tak se sloupne i ten stitek co vim ze zkusenosti

01.07.2006, 14:49 |
Luigi Cenda616-právě že s tim původní majitel nic nedělal,takhle mu to udělali...

01.07.2006, 15:52 |
clown je vam total k hovnu jestli tam tenatest je nebo ne .. proste sou moc tmavy .. a nazdrar .. zaplat a sundej :o)))
presne jak rika clown jeden cas sem v sierre vozil nahradni predni skla abych jim dokazal ze pro me je to lehce odstranitelna zavada
nebo namontuj 4x el okna a vzdy kdyz pojedes kolem hlidky je stahni akorad v zime je to neprijemny vlastni zkusenost :-)

01.07.2006, 16:07 |
Luigi Hm,to jsou teda dobrý zprávy...
A půjde to alspoň nějak slušně sundat?Dělal už to někdo?
A kdyby se mi nějak podařilo zachovat ty nálepky s atestem,tak bych moch zkusit je tam vrátit a pak tam dát světlý fólie...poznal by to pak někdo,kdyby byly dobře nalepený?

01.07.2006, 16:09 |
Luigi Machča,to dělal právě původní majitel jen s předníma oknama a nikdy s tim neměl problémy...zadní nikomu nevadily..
podle me na zadnich je to jedno.Kdybych to zavaril plechem tak mi snad muzou akorat vylizat.

01.07.2006, 16:47 |
Luigi Z_K: No ale když je na to ten zákon,tak to asi jedno nebude...je to shit
jo sundat se daj vyndej okna nahrej horkovzduskou odloupni a umej okna technickym benzinem a pak nejakym ironem clinem nebo necim podobnym

01.07.2006, 22:50 |
Luigi Tak teda mám sundat jenom předek nebo radši všechno?

02.07.2006, 11:43 |
clown predek ...

02.07.2006, 12:04 |
Luigi No tak předek ještě oželim,ale zadek jsem chtěl nechat,aby nebyla vidět music...díky
Na predek si nech nalepit hodne svetlocky folie ono to totiz ma smysl v tom ze ze pohltej i nejaky to procento tepla a potom v aute neni takovy vedro

02.07.2006, 17:31 |
Luigi No jestli se mi podaří zachovat tu nálepku s atestem,tak tam určitě nějaký světlý nalepim...
já bych řekl že jsou zadní okna mimo ty tabulky, jezdím s tím už 4 roky a nikdy nikdo neřekl ani slovo! Jak to asi řeší firemní auta, který kvůli nákladu tam ty fólie mít musí. Co sem četl, tak je omezený přední okno a přední boční - na nich mám 50% propust s papírem i kartou! Navíc co aut to zadní okno ani nemají:-)
sundej boční, nech si tam nalepit s atestem a máš pokoj! Vždyť přece je to krásnej pocit, toho vysírače setřít kartičkou...
Zephyr_Killer:
Není tak uplně pravda, že se zadním oknem můžeš dělat co chceš. Pokud je to auto homologovane jako klasický osobák a ma tam byt klasické okno, tak tam nemůžeš dat co se ti zlíbí. Ten výhled dozadu (pokud je tak z výroby) musi prostě být.
Já si sehnal nálepky atestu+kartičku a nalepil to na všechny okna včetně zadního. Zatim mě nestavěli, mam to nalepený čerstvě, tak jsem zvědavy jak se na to budou tvarit. Fakt je, že ta nálepka musi být pod folii, ale asi zalezi na tom na jekého hňupa naraziš. Pokud Ti bude chtít dát pokutu, tak Ti ji prostě dá...

04.07.2006, 15:39 |
Pekys no mám na autě bruxsafoly, asi tak z roku 2001 a kartičku ani atest nálepku na oknech tam nemám. Lepili mi to přímo v autorizovanym servisu bruxsafolu, ale tenkrát se na to asi ještě nehrálo.