Navštíveno 2716x

Dnes mi konečne přisla sada sportovních pružin. Tak jsem je hned vybalil a sel porovnat tvrdost s origo pruzinama jen tak stlacenim o zem, ale sport. pruzina jde ze zacatku mnohem mensím tlakem ztlacit nez origo. Nelenil jsem a vytahl tlumic z auta a vymenil jednu zadni pruzinu a vysledek auto cca o 2-3cm níž tvrdost mi pripada stejna jak u origo pruzin :-(
Tady foto jak vypada pruzina kdyz je auto na zvedaku:

No a tady kdyz je auto shozeny ze zvedaku, zavity jsou na sobe nalepeny...Nevím jestli to tak má být..

10.07.2006, 21:38 |
Zdenek (A)
Copa je to za pruziny?
Německý M+S, ale měly by být stejný jako Enza.
jj to mam taky a mam HR jenze ty pruziny jsou progresivne vinuty a chovani je jinde

10.07.2006, 22:28 |
JR a jaky chovani si cekal? Tuhost maji na starosti prevazne tlumice.
ja teda nevim me to drzi jak pribity
Nevim asi je to autem nobo co, ale kdyz jsem se ptal par lidi tak po vymene za sport. pruziny jim to ztvrdlo.... A co k tomu dat za tlumice??
co je na tom divnyho kdyz jsou progresivne vynuty???

10.07.2006, 22:50 |
Machča | Upraveno: 2006-07-10 22:51:43
nic prave ze
Enza jsou sračky největší ...

11.07.2006, 07:56 |
Zdenek (A)
Zkusenosti s Enzama nemam, ale jak uz nejaky patek procitam forum, tak mam pocit, ze zrovna Enza fakt nepatri k tomu lepsimu. Chce to kupovat predevsim podle kvality a referenci od lidi, ne jenom podle toho, co je nejlevnejsi.
...nic proti... ale me prijde ze ty 4 zavity dole jsou tam jaksi k hov.....
hm, proste cena=hodnota... kolik te staly? treba Eibach ted koupis za 4tis a ty jsou nekde jinde...

11.07.2006, 09:45 |
zrno enza nejsou fakt žadna hitparáda a se seriovyma tlumičema už vůbec ne
:-(((((((

11.07.2006, 10:04 |
paia zrno: naprosty souhlas.
Enza, JAMEX - katastrofa
Rieger prosek - to samy - katastrofa charakteristika
svyho casu jsem mel 4 podvozky a mel jsem to jak trenky
nakonec HR+Koni
a hodne lidi se tady shodne, ze to je jedna z nejlepsich kombinaci
Eibach taky tlacim do popredi !
PS: kdysi davno jsem videl jedno Probe nejmenovaneho clena na cervenych srackach od Riegeru v jedne nejmenovane dilne, at rekne jak byl spokojenej.
(pravdou je, ze se vyjadril o par prispevku smerem nahoru)

11.07.2006, 13:13 |
Zdenek (A)
jj..... HR + Koni..... spokojenost.
V-max taky dobrý. weitec mi po čase vytekl ale byl asi hodně jetej, myslím že pokud jsou pružiny tak to není nikdy ono. ne že by to stálo úplně za hovno ale komplet podvozek je komplet úpodvozek..

11.07.2006, 13:54 |
MarauderZ28 | Upraveno: 2006-07-11 13:55:23
Rieger = Enzo to ty pružiny sem tam nemusel vůbec dávat, s pružinou to nemělo nic společnýho ... Jenže v tý době se nedalo pořádně z čeho vybírat ....
ono je taky velkej problem s dodrzeni charakteristik vyrobce - co tim chci rict ?
ze je rozdil Golf 3/Golf 3 1.6/Golf 3 VR6/Golf 3 1.4/ Golf 3 . . .
proste rozlisovat presne oznaceni
a pokud vyrobce prodava pruziny a u popisu je jen Golf 3
tak je to jasny . . . (nikdy to nebude ono)
Ty pruziny jsem shanel dlouho, prvni co jsem se ptal bylo na Eibach, ale na moje auto neměli. Pak jsem našel Enza, jenze ty uz se na moje auto taky nedelaji jen V-max, ale pak jsem nahodou narazil na chlapika kterej mel doma novy sportovni pruziny, že se mu valijou doma prej je nestihl dat na auto to prodal, tak mi je za 2500kč střelil a to za ty penize jde...
Dnes jsem dal celej předek, ale ten je super. Pěkně to stuhlo a je to o poznání lepší než origo. Ale ten zadek mi prostě nějak nesedí :-( budu stím laborovat..
Lidičky, tak by mě zajímalo jaký názor máte na pružiny JOM, zatím tu nikdo o nich ani nepípl a já je pyšně vozím na autě a zatím maximální spokojenost !!!

11.07.2006, 22:21 |
Kmoda Kubais JOM uz se tady taky probiral.Zkusenosti nikdo moc nema,takze podle cenovky se odsoudili. :-)
Tak že bych byl první vlašťovka co je chválí?!! B-)
10/07/2006 21:23 GooGoo :
Právě tím se to sníží a progresivní pružina bývá tak 1-2cm měká stejně jak origo a dál už je tvrdší. Buď rád, že nejsou o moc tvrdší jestli to máš na sériový tlumiče...

12.07.2006, 18:30 |
mendo Marauder:mas skusenosti s tymi coil over pruzinami?

12.07.2006, 19:31 |
mendo ako zistim ze pruziny su progresivne vinute?
ne právě že vůbec vzal sem to na zkoušku
Je to tak dva měsíce co kamarád Vento objednával komplet podvozek KW, sice byl o 40mm dole, to jo, ale nakonec měkčí než série, ihned to šlo na reklamaci a poslali mu jinou sadu, která se chovala úplně jinak, buďto je v tom alchimie, nebo nehoráznej bordel :o/
progresivni - na koncich lezi zavïty skoro na sobe a uprostred je vetsi mezera mezi zavity
klasicke - vsude stejne rozpaly mezi zavity
ty coil me zajimaji take - at praxe ukaze a poznatky sem

13.07.2006, 14:54 |
mendo mna tiez velmi zaujimaju coil over

13.07.2006, 15:53 |
Etien (M)
snad jenom dodám, že riegger prosek a rieger-tuning toho maji společného asi jako Michal Jagelka a Ivo Jahelka...
teda nevim, na primeře mám SACHS Ultra něco a ENZA a nestěžuju si....... akorát mi teda ted odešel jeden ten SACHS vzadu takže mi obšas na hrbolu ustřelí prdel páč to jede snad už jen na ENZU ale jet to na sériovym péru tak už bych to dávno někde opřel....... shánim jinej a zatim to vypadá na Kayaba UltraSR
to ze ty husty zavity jsou pak zmackly na sebe je naprosto normalni, i u drahejch pruzin

16.07.2006, 11:02 |
JiM Co to je zač ty coil overy a v cem sou lepsi ? Až budete vedet neco vic tak napiste.
RadekFM ma pravdu na tom neni nic divnyho
Ja teda musim rict ze jsem jezdil pres rok na KW sade a nic lepsiho jsem nezazil, uzasne citelnej podvozek kde jsem vedel co se presne deje s jakym kolem a pritom komfort jizdy utrpel minimalne:-)