Navštíveno 928x

Ahoj
Mam Fiat Cromu a pry by mi tu mohl nekdo poradit.
Jedna se o volnobeh za studena. Rano natocim , chytne hned , bezi perfektne cca 5 - 10 vterin a pak najednou padnou otacky a bezi to na 3 - 4 valce, jako kdyz se vypne sytic. Za jizdy to samozrejme skube :-((
Spotreba se vyhoupla z 8l/100 na cca 18l/100 .
Nevite nekdo co s tim?
neměl bys napsat ještě co to je za motor ? a jaka croma ?

17.09.2006, 21:19 |
amater | Upraveno: 2006-09-17 21:21:48
Jo promin
Je tam 2.0 i.e. turbo benzin

17.09.2006, 21:20 |
Nepér Zkus ve tmě kouknout, jestli mezi kabely a motorem neskáčou jiskry, mohou to být kabely. Stejně tak svíčky, tímhle bych asi začal...
Dělalo nám to Punto a byly to kabely.
hmm taky me to napadlo ...
koupim nove svicky a kabely jestli mi nekdo pujci
za tepla to pak nedela
muze to mit vliv na spotrebu?
tak dekuji , udelam co rikate

17.09.2006, 23:21 |
JP Nemyl jsi motor? Mohla se tam dostat voda...
Je z výfuku cítit nespálený benzín? Jestli jo, tak jeden (nebo dva) z válců nepálí.
Zkus postupně sundavat fajfky a když se při sundání některé z nich nezhorší běh motoru, tak je na tom válci chyba.
Samozřejmě zkus ty kabely a svíčky.
Když to jede na 3 válce, spotřeba je vysoká, protože jednotka se snaží deficit ve výkonu přebít množstvím paliva...teda alespoň mi to říkal mechanik, když jsem měl na Coupé 16VT podpálenej ventil (to asi nebude tvůj případ, protože by to jelo špatně hned po nastartování)...
Kdyby tam byl jen ten špatný volnoběh zastudena a ne vyšší spotřeba a cukání, vsadil bych na volnoběžný ventil (dá se jednoduše vyčistit)...
no neco podobnyho sem resil na AR 164 V6 turbo
po nstartovani jede krasne, ppochvilce adnou otacky..... az se ohreje je vse ok, jenom trochu kolisal volnobeh
na vine byli dve veci:
1. netesnost sani zkontroluj jestli Ti neprisava falesny vzduch veskere hadicky a podobne (pokud mas otevreny bov jestli neni priotevreny na volnobeh)
2. cidlo teploty motoru vetsinou sou dve jeno pro budik na palubce a druhe pro ridici jednotku (a to muze zlobit vetsinou prodreny nebo uhnily kablik)
amater:
koukni na svicky, at vis, ktera nepali a pak zkus prohazovat svicky, pripadne kabely.
zkoukni ještě víčko rozdělovače a pak mě napadá lambda- když sem laboroval s tipem, tak sem odpojil lambdu- z vejfuku smrad benzínu, volnoběh..no volnoběh snad není 500-700ot/min
super informace, vsem moc dekuji ...
dnes koupim nove svicky
ve tme jsem vcera koukal a jedine co jiskri je uvnitr rozdelovace (se zableskava) jinak na povrchu nikde nic.
Svicky jsou vsechny stejne, zadna mokra nebo extra zahnojena.
Bov ventil tam nemam (vse orig).
Z vyfuku je citit pouze smrad spatneho spalovani (jen za studena)
Nejprve jsem spozoroval vyssi spotrebu a pak zedne na den volnobeh a cukani pouze po ranu.
Ten venil na volnobeh , kde ho najdu ...
od ventilu by mely vest hadice pred a za klapku, takze zkus podle toho

18.09.2006, 12:45 |
JP amater: Hledej něco jako tohle...
[ Link ]
no neco takoveho tam asi je ...
dik moc, zkontroluju a vycistim uplne vsechno
Prosim jeste o dalsi radu ...
Vymenil jsem svicky, rozdelovac s palcem a kebely. Dela to stale.
Mohl by to delat automaticky sytic? Nebo klapka vzduchu?
Cislo teploty vypada dobre, stejne ho vymenim (pry by zlobilo i za tepla)
Poradi mi jeste nekdo?
sytič je závislej na čidle tepltoy motoru- ŘJ akorát prodlouží dobu vstřiku .Pokud se spojí špatná lambda s vadným čidlem tepltoy.. může se to projevovat takhle....
tipuju lambdu , ventil volnoběhu ani klapka to neovlivněj...
jo ja zapomel ta croma jeste lambdu nema, je to ta z prvnich 85-87
zacli je davat az v 87roce tusim
jde to cidlo promerit merakem ? na konektoru je "+ a -" je to na bazi diody?
www.fiatcoupe.ic.cz/manual.rar zkus si to stáhnout a pročíst..o lambdě tam sice nic není..ale něco s emůže hodit.....je mi divný že se v tý době ještě nedávala...
nemáš fouklý těsnění pod hlavou?
no to snad nemam :-O ...
proctu si odkaz ...
tak jsem zatim zjistil z jineho zdroje info o teplotnim cidle:
20 stupnu C - 2-4 kOhmy
50 stupnu C - 600-900 Ohmu
90 stupnu C - 100-300 Ohmu
na svorce 5 a 10 ridici jednotky (ev. na cidle samotnem)