Navštíveno 872x

Potřebuju poradit kdo by udělal případně kolik by stálo a kde vzít materiál, zkrátko potřebuju vědět jak udělat z 5-ti stupňové převodovky 6-ti stupňovou na 307sw (79kW) 2.0hdi.
Nevím jestli se nevyplatí koupit rovnou tu 6-ti, jak po finanční tak "problémové" stránce. Díky za rady

27.10.2006, 17:48 |
Hanes Kup šestikvalt z nějaký bouračky a máš po starostech, předělávat 5ti kvalt a to jen jeden kus bez jistoty 100%funkčnosti se nevyplatí,
Ale vymyslet to jako úpravu, spočítat kola a vyrobit aby měla životnost ostatních kol v převodovce a pak to prodávat jako upgrade na šestikvalt by nebylo marný, jen by se do toho muselo někomu chtít to vypiplat je to moc časově náročný s nejistým úspěchem na výdělek, hlavně když existuje již vymyšlená 6ti kvaltová převodovka montovaná výrobcem a na vrakovišti bude k sehnání.
Kup osvědčenou převodovku se vším o je od pětikvaltu rozdílné a budeš mít klid.
Skus tu poslední větu napsat česky :)
No po pravdě řečeno, nevím co všechno je k tomu za příslušenství, co se k tomu pořzuje.
Potřebuju info co všechno bych měl pořídit a sehnat abych to mohl uskutečnit a přehodit je a taky to hlavní...sehnat ten 6-ti kvalt :(
...sakra sem přihlášenej na bráchu....(Skyline_GTR)
mel jsi nekdy nejakou prevodovku rozdelanou? potreboval bys delsi hridele, dalsi kola s odpovidajicim poctem zubu-aby to melo smysl vubec delat (a alespon podobnym modulem z prevodovky se stejnou osovou vzdalenosti tech hrideli)... proste sezen tu 6ti prevodovku nebo jinou a uprav ji (da se i odriznout priruba ze stare a nove a svarit dohromady v celek... pokud to umis a vis jak to zafixovat... delaji se tak napr prestavby pri postaveni motoru na kolmo nebo vymeny prevodovky za uplne jinou... nicmene pak resis dalsi veci typu poloosy, starter, spojka, mrkev...)
strouhaná je nejlepší...:)
kamoš v servise mi právě říkal, že u oktávek se rozdělá ta 5-ti a dodělá se tam ten 6 stupeň, ale že peugeota neví jestli by to šlo, že to nikdy nedělal:( tak jsem myslel že vy všehoschopní pardálové byste mi mohli poradit a stalo se, radši si někde teda seženu tu 6-ti a skusím ji tam narvat i když nevím jestli to bude stačit, jestli tam nebudu muset upgradovat něco dalšího, ale to se uvidí. Takže díkec a kdyby měl někdo náhodou tu převodovku doma a chtěl by se ji zbavit tak sem s ní.