Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Passat ročník 2005 versus Superb versus Mondeo

o Navštíveno 1157x o
o 31.10.2006, 19:15 | Zdeny
Uvažuji o výměně za jedno z výše uvedených za svoji Oktu.
Motorizace u koncernu je 96kW (PD), u Mondea asi 92 kW (TDCI). U všech aut přibližně stejné ceny a stáří. Pro se rozhodnout?
Ve všech jsem jel. nejlepší dojem na mě udělal Pašík, ale vadí mi tam ten kopanec v průběhu , to Mondeo zrychluje plynuůle, ikdyž ne tak razantně až do vysokých toček, kde TDI vadnou.
Zpracováním lepší dojem z Passat a Superba, než z Mondea. Pro MOndeo hovoří větší prpostor (u Kombi, což vylučuje Superba).
jak je to s poruchovostí (turba u TDI), přední nápravy, nevím co ještě. Jo, a vyskytuje se u pašíka/Superba chornická závada - kmitání předních brzd-křivé kotouče jako u Oktávky??

Díky za postřehy vlastníků, tipy atd.... Musím se už rozhodnout.

Jinak Oktávka je na prodej, nové rozvody a ATE přední brzda vč. desek - zítra jdu pro ně.96kW/TDI/Kombi/2001/103.000km. žlutá uvniře, 4xairbax, el.šíbr, elektrony, nový obutí, zimáky, klimatronic, nebouraná-pouze výměna PP blatníku , serviska, všechny faktruy a klíče, koupeno v ČR. SPotřeba 5,0l/100km dlouhodobě!!

o 31.10.2006, 21:28 | ajsik
ta spotreba je dle pocitace a nebo dolivanim od plne do plne nadrze ? zrovna dneska jsem videl porovnani dat z pocitace a presne zmereni dolitim do nadrze ... celych 2,7litru na 100km na roomsteru 1.4TDi :-)) jo a byla 7,5 az 9,5 a dlouhodoba 6,0

mi pripada ze TDi jsou perpetum mobile :-)
o 31.10.2006, 21:32 | Zdeny
2 Ajsik(P):

Ne, to je fakt výpočtem, jinak ten PP sedí vcelku dobře. S autem jezdí žena a to ho nehoní. Já si píšu stav km při nákupu nafty (mj. pouze Shell) a občas si to spočítám.
o 31.10.2006, 21:34 | ajsik
a k veci...

Passat ma na hovno napravy, zeptej se taxikaru jak jsou stastni kdyz porad meni cepy... no a superb bude mozna to samy tam netusim ale na 99% jo.

Mondeo je v tomhle v klidu...
jel sme 2krat v zime do alp sice s TDDi a komfort je perfektni, rekl bych ze vice mista nez passat a hlavne se dela i liftback takze super pristup do kufru a dost mista - clovek pak nemusi mit mutne kombajna ... takovy kompromis ...
o 31.10.2006, 21:37 | ajsik
2 zdeny:

no ja prave taky od 0km az do aktualnich 50000km beru jen plnou (shell, omv) a prumer mam 4,5litru ale s 1,4HDi ... tak me udivuje ze 1,4tunove auto s 1,9 motorem bere 5,0l
o 01.11.2006, 07:39 | píďa363
pod heslem že se nemají kupovat auta na F jako je fiat, ford a freancouzský vylučuju Mondeo. passat je moc dobrá volba. v testech vychází i bezpečněji ne Superb, což úplně nechápu ale budiž. navíc kombík mě uchvátil. v obojím jsem jezdil ale co se říká je to že superb se stejným motorem jako passat je o litr na spotřebě níž. ale to platilo u auto R.V. tak 2001-2003 jak je to u téhle 2005 nevím. údajně to bylo pouze v softwaru
o 01.11.2006, 07:51 | mrazik
Pido jo tak ten zacatek je fakt uchvatnej. Mel jsi nekdy to auto na F ? Passat si muze nechat zdat o tom, co dokaze poskytnout Mondeo.
o 01.11.2006, 08:04 | Zdeny
razik: rozveď svoji teorii-to mě zajímá, pokud jsi byl skutečný uživatel? V čem voíš výhodu Mondea proti Passatu??

Jinak k F - francouzksá auta jsem měl 3 P306,406 a nyní mám 807. Ani jeden nebyl propadák - pouze 306 byla spartánská. 406 - vysoký mkomfort jízdy, výborný motor, na moje záda jako dělaná sedačka (na rozdíl od Octavie,Passatu - jouos tvrdé).

Mě spíš zajímá u výše jmenovaných aut kvalita zpracování, poruchovst dílů (např, Š, VW- turba, u Mondea TDCI údajně vstřiky)... atd.
o 01.11.2006, 08:42 | FD_Ondra
Zdeny: když jsi byl tak dlouho ve francii proč se nekoukneš třeba po Laguně 2.0dCi? ;-) Jinak z těch co jsi psal bych byl pro Mondeo... Znám sice jen starší fordy, nový jdou mimo mě, ale co vim tak nikdy problmy nebyly...

píďa363: jak už bylo řečeno... kolik F- aut ti prošlo pod rukou? Koncern si muže nechat ve spoustě ohledů jen zdát že je takovej... i když uznávám že nový TDi jedou slušně...
o 01.11.2006, 08:56 | Zdeny
Ondra: to byly služebáky,soukromně jsem měl 2 Okty 1,9TDI.
Kdyby P407 2,0HDI nestála svět, věř, že ji mám už doma.Jetý zatím nejsou ve slušné ceně, potvory.
o 01.11.2006, 15:59 | ajsik
zdeny p407 je oproti 406 o komfortem o nicem ... mame doma 2002jku 406 combi (jeste ty starsi sedaky - ne ty 2003 a vys - radoby sportovni) a komfortem a velikosti kufru prekonava 407... ale zase je 407SW je moc pekna a verim ze bude sedet jak pribita ...

s tech voleb bych sel nejspise do mondea. Ovsem pokud mas dobre kontakty na dily na koncern tak bych bral passata protoze se na to da sehnat temer vse a nabidka je vysoka ... to je obrovske plus koncernu ...
o 01.11.2006, 19:12 | schwaboid
Bo se to krade jak na běžícím pásu, pak jsou toho plný vrakárny....
o 01.11.2006, 20:51 | PAVELK
Zdeny:pár dní nazpět jsem ještě měl forda:-) myslím že komfort dobrej,dílenský zprac. ušlo a vzhledově super vozítko,dost se mi zamlouval jezdil bez poruchy řekl bych super kára. Jezdil jsem i passatem taky ušlo v kombíku do něj dost naložíš ale zastaralý interiér mě se osobně nezazdávájí jízdní vlastnosti při naloženém stavu,superba jsem měl dřív jako služební ve škodovce a ten se mi zamlouvá více než passat jen v kombíku ho nedělaj. Včera jsem pořídil audi a6 2,5 TDi a proti těmhle autům co tu píšeš na rozhodování to má hodně navrch,skvělý jízdní vlastnosti hodně to uveze v kombíku naložíš velký věci,řekl bych dobrá volba je audi nebo mondeo. S mondeem najeto 38000 kiláků a bez problémů,superb furt něco ale bylo to v začátkách a passat byl ve firmě a jakš takš fungoval až na brzdy a váhu vzduchu ale to je koncernový problém. Tak ti drzím palce na dobrou volbu.
o 02.11.2006, 07:39 | Zdeny
Jímá mě apatyčnost.
prošel jsem v OL kraji asi 5 aut, která jsem prohnal filtrem na webu. Včera naposledy P407 SW 103kW/2004.
byl jsem překvapen, auto je v plný výbavě mimo vyhř. sedaček a kůže, jede slušně, avšak proti Oktě žádný prostor navíc, hlavně kufr je (na kombi) mizernej. Proti P406 (měl jsem) je to menší!! Takže mi zbývá zase jen Pasat, Superb a Mondeo.
Passat jsem našel jednoho u Přerova, ale byl bouchlej -prý lehce na zadek, avšak zaráželo mě drnčení z přední nápravy při 100km/h (nevyváženost??) a navíc, bazarník tvrdil, že mu při lepení papíru na sklo prasklo (cha cha cha). Takže asi ne, ikdyž je pěknej, jede motoricky jako drak, ale...

MONDEO jsem nenašel hezký nikde, navíc mám podmínku tempomat, vyhř. sedačky, klima. Modena nemají často vyhř. sedačky nebo tempoimaty, buď jedno nebo druhý. A navíc ty co to mají, jsou automaty a tudy cesta pro mě nevede.

Asi si nechám Oktu, navíc jsem dal včera ATE brzdy (6kCZ). Mám v ní super muziku, nový rozvody a pumpu, nový gumy, asi to tak zůstane.

To PAVELK: u AUDI mám jen dojem, že servis a vše na ni bude nepoměrně dražší než výše uvedené, jinak jasná volba, souhlas. Jak ji máš starou?
o 02.11.2006, 08:16 | clown
OKta je delana, aby jeji kufr byl nejvetsi ve sve kategorii, hledat konkurenta muzes fakt u Passika v kombajnu, nebo Mondea. U passika vsak podvozek pokud jezdis mesto a spatne silnice dostava zabrat, to ti potvrdim i ja .. Galaxy ma podvozek z B5 Passika :o) Ovsem proti kokte zase v tom muzes vozit lidi vzadu a nemusis mit problem, ze se tam bud nevejdou nebo ze budes na svejch zadech cejtit jakykoli pohyb jejich kolen.

U Mondea sice nemas kroutak, ale to auti zrychluje konstatne do interieru pronika dost malo zvuku od motoru (kolega ma tusim 2001). S passikem ani superbem v nafte sem nejel .. hluk nemuzu hodnotit, ale snad by to melo byt lepsi nez u kokty.

o 03.11.2006, 09:56 | Conan
Pokud chceš dobrý sedačky, pak si kup Volvo ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3406 sekund.