Navštíveno 1499x

05.11.2006, 11:54 |
Zdeny Můžete na to kouknout?
Včera jsem v tom autě jel, nemělo chybu jak kosmetickou, tak po jizdní stránce.Jen mě zaráží, že v 68tkm byly dělaný rozvody a oleje. Tzn. tacho je stočený, což se asi dá čekat u téměř 3-letého auta. JInak fakt krasavice. Nějaké chronické vady, např. ramena jsou hliníková, turba ad Okatávie (lopatky), co servis - ceny?? Má toto auto někdo? Quattro mě láká, bydlím v horách.
Auto je na stránkách www.autokucera.cz
Děkuji všem za tipy.
Na internetové stránce www.tipcars.com jsem našel následující inzerát vydaný Vašim autobazarem/autosalonem, o kterém bych rád získal bližší informace.
Audi A4 1.9 TDi QUATRO kombi/5
rok:01/2004
naj.:68000 km
cena:499 000 Kč
pocitej dost drahej servis a taky budes casteji v servisu

05.11.2006, 14:08 |
paia nerekl bych, ze tacho bude stoceny, 68t je pro trilety auto celkem normalni hodnota. na ty rozvody bych se asi podival v servisce a ptal se, ale podle me je to celkem normalni prevence, kdyz se auto kupuje z neznameho zdroje.
pockej, po 68t (pokud to neni stoceny) prece neni vymena rozvodu prevence. nevim jak u audi, ale u oktavky se rozvody delaj az v 90tis
no a? tak je udelal o 20tis drív. co je na tom divnyho?

05.11.2006, 14:50 |
Zdeny právě, kdo by preventivně investoval 600EUR možná víc do rozvodů, když nemusí??
JInak kráska, fakt, mňam....
Navíc, proč bych snižoval 4x4 - spíše si ji koupím, když potřebuji jezdit v horších podmínkách, nebo uvažuji špatně??
Zdeny : kup si nový, pokud jseš tak paranoidní. Pokud nekdo má přes míč na Audinu, ma i podělanejch 600 vočí na rozvody, který udělá o něco dřív. navíc, to že někdo sníží quatttro mi prijde naprosto normalní. Snížil bych ho taky. pokud bych chtěl jezdit na hory s něčim, co ma prostupnost terenem, nekoupil bych si A4/6, ale Allroada , spíš ale nějakyho offroada.....
aha, to je mi zase dedukce. koupim si audinu za míč a protože na to přece mam, tak si udělám jen tak z prdele rozvody o 20 tis dřív. co by ne, nechám si je udělat při každé garanci, že jo?
to je jako kdybych brzdovku menil kazdej rok, kdyz vydrží dva
zase dělaš chytráka. do hlavy nikomu nevidis..... ja taky menim ojel po 5tis km a vydrží 4x tolik. jsem asi taky hrozne bohatej a divnej.
zase? kdy predtim?
olej a rozvody, je trochu neco jinyho, nemyslíš? to nikdo, zvlast u auta jako je Audi Quattro 1.9TDI, ktery nebude pod neustalou brutální zátěží, dělat nebude.
olej si měň jak chceš, kdybych měl měnit olej každý necelý dva měsíce, tak mě to brzo přejde...
to je jedno, debata se stačí zase smerem do pořadnejch sra.ek. Podle me, neni proste na tom, že nekdo vymenil rozvodak po 70 vubec nic divnyho. pokud to neni po prvnim majiteli, jen to nasvedcuje tomu, ze to nebyl krete a po koupi ty rozvody udelal, at je na tachu kolik chce.
jenom poukazuju na to, ze auto je ani ne 3 roky stary, ty km by teoreticky odpovidat mohly a na 90% bude po prvním majiteli(ale to jsou jenom domněnky, protoze to vyhledavani na tech bazarnickejch stránkách mi nefungujou), takze bych se pidil po tom, proc to udelal driv.

05.11.2006, 16:45 |
Zdeny To Pavelk: Proč :-) ??
zdeny:jen se směju jednomu členovi co přispívá na toto forum a s každým se hádá asi vytrvalec.jinak preventivní výměně není třeba nevěřit já vše také měním než uběhne správný čas jiný důvod to nemá
PavelK: ja se zase smeju tobe, protoze narozdíl sem od tebe schopnej napsat aspon neco konstruktivního k tematu.....
Luke: Variant muze bejt spousta. treba byly nuceni kvuli necemu sundavat čerpadlo, tak při tý přílezitosti udelali rozvody, aby to vyslo líp. Nebo treba fouklo těsnění. stát se mohlo cokoliv. Osobne bych to bral spíš jako záruku dobryho servisu nez v tom hledal neco spatnyho. pokud by to melo stočeny KM, tak by podle me netvrdili, že to ma rozvody hotovy.
jj pavlíku, vytrvalec...
protoze jsou veci, ktery nechapu a rad bych je vysvetlil. proc u auta, s kterym se nejezdi zavody, nedelaj praseciny a chovaji se k nemu slusne. jakej ty mas duvod výměny rozvodů dřív než je třeba(je jasný, ze než uběhne spravný čas, protože po spravném čase už je pozdě), kdyz maji danou jistou zivotnost. ja nerikam, vymenit dřív, ale 20tis km?
mmch s tim hadanim(hlavne se nehadam, ale snazim se diskutovat a to se dela dost tezko s nekym, kdo umi akorat urážet, když mu dojdou argumety, že?). mozna by stalo za to podívat se, s kym a proc se hadam, co ty na to? udělám to sám, jsi to ty PAVLEK, kterej ze mne dělal blbce a označil jako někoho, kdo nic nema a umi akorat kritizovat, pak je to mishan, kterej umi bejt akorat sprostej a ne věcnej. se screamem se nehadam, pouze debatuju(i kdyz i on je znamej svymi obcas vyhrocenymi nazory).
jsem tu na tom foru o par let dyl nez ty, takze tyhle poznamky si nech, pro nekoho, koho znas ano?
scream: supr, tohle mi stačí, protoze me to nenapadlo. kdyz bych hrabal do motoru a vedel, ze za pul roku ho budu rozebirat znova, udelam to z jedny vody na cisto.
Scream:na tebe to fakt nebylo
Luke:určitě si tu déle než já nevim nevim chodim sem včetně starého fora asi tak 6 let ale pohoda
6 let mozna, ale asi dost sporadicky. staci se podivat na aktivitu.
jinak to, ze to na screama nebylo scream asi pochopil a to co napsal je pravda
btw. kdyby jsi sem opravdu chodil 6 let(ja uz asi 8, ale nema cenu se pretahovat o kravinky), nemohl bys napsat, ze se tu s kazdym hadam, protoze tohle je zalezitost poslednich dvou dnu.
Pavel: Ok, myslel sem, ze jo.
Luke: s tema nazorama mas pravdu, ale kazdej je nejakej.-)
jinak zpet k tema. pokud na tu vymenu neni faktura, treba to neni komplet,ale nekdo vymenil jen reme za 800,-. Taky je klidne mozny, ze to delali tady v rámci komplet servisu, když to přivezli, o čemž ale upřímně pochybuju. ty kilometry by ale tak nejak mohli odpovídat 3 roky staremu autu, i když to klidne muze mít o 100t km víc. Osobne bych to zase tak neproíval, protože tenmotor toho najede jeste 10x tolik pokud bude mít dobrej olej. to je asi jediny co me u tohohle napada na co si dat pozor. pokud se pravidelne nemení olej nebo není dost kvalitní, přidírá se vačka. ale u auta s touhle cenou se mi zda investice 5tis za jinou hlavu nebo 15t za celej motor jako naprosto nulova,m i kdy to asi nikdo, kdo kupuje auto za pul mega slyset nechce:-)))
zas tak stare to neni ale tech km to ma nejak malo ale kazdej servis ti to overi pres diagnostiku jesi to ma ty km
co jsem slyšel, tak km by meli jit nejak zjistit(jestli jsou stoceny). faktem je, ze za 3 roky jde najet i 150tis. osobne bych udelal jednu vec. zkusil bych si zjistit v jakym servisu to bylo servisovany a zajet se tam na to optat, meli by mit ke vsem ukonum na tom aute doklady, protoze si myslim, ze u tehle aut si ten remen bude sam doma menit malokdo(i kdyz jiste, i taci se asi najdou), pripadne zajet nekam na predprodejni prohlidku.
pokud to vlastnil člověk jako já tak mohl navrčet za rok i 100 tis. viz moje předchozí nová oktávěnka dneska se prodává v bazaru se 44 tis. km. potvrzená servis. knížka atp. stojí kousek od bolky v bazaru,vůbe c nechápu jak to může prodat autorizovaný prodejce.Nejhorší je že ty km nepoznáš. Je to buď a nebo bohužel
tak to je hustý, to prodává autorizovaný prodejce?
km poznat jdou(údajně), ale ne obyč VAGem. jakym zpusobem bohuzel nevim.
OT: 100tis ročně si vubec nedovedu představit...

05.11.2006, 18:25 |
TomV jj jako pavel, sou to vsechno spekulace a domenky vetsinou si takovy auto nekoupi nekdo kdo najede 20 t km rocne, na druhou stranu to muze byt druhy auto v rodine. takze muze mit 68 muze mit o dveste vic, bohuzel pokud se k tomu predchozi majitel choval slusne tak poznas kulovy jestli to ma 68 nebo 168 bohuzel je to tak. Co jsem tak videl par francouzskejch aut, byly pomerne novy tak bych nerekl ze se o auta moc staraj, spis mi to pripominalo auta z belgie. Navic tusim ze ma tohle auto interval prohlidek 30t km, takze na druhy garancce menit rozvody, to bych toho cloveka chtel fakt videt
Jinak pro Tebe Zdeny jedna rada, pokud se ti libi, tak do ni jdi, pokud mas pochybnosti, tak se na to vyser, muze do Tebe hucet 20 lidi, ale jezdit a platit budes Ty
u tehle prodlouzenejch intervalu jsou psany rozvody pri 90ti tisicich, tzn. treti garance
ty rozvodyteda ai delal nekdo uz u nas. treba to koupili s nejakou zavadoua tak se to dmuselo delat tak jako tak. Myslim si, že neni problém najet 70t ročně (od března sem najel 50), ale domnívam se, že člověk, kterej ma na auto za 1,2mega se nemusí tak honit a najet kilo ročně. jinak matky přítel kupoval loni octavii, normalne novou v hausu, po roce mel najeto asi 120tkm a tacho mu stáčel přímo prodejce, takze tady se nelze divit vubec nicemu.
jinak osobne mít ty peníze, neváhal bych, koupil bych to, protoze A4 avant tdi Quattro s cca 200PS by se mi moc líbil, hlavne na zimu:-)

05.11.2006, 19:08 |
TomV jo to je prave ono pokud by to opravdu melo tyhle km tak to majitej prodal na 90% kvuli nejake zavade, prevodovka motor, ja nevim...a jde to to jestli delal motor nejakej homodomo univerzalni sikula, kterej zvladne od bagru az po domaciho robota, tak to podle toho bude vypadat. myslim ze tady stejne neprijdeme na to jak to bylo
znam lidi, kteří mění auta ve chvíli, jak natočí 100tis km, taky dle mě můžou být i tací, kteří v pravidelných časových intervalech obměňují vozový park.
tim ale nerikam, ze tam zavada bejt nemusi...
to je možný, ale o domacim šikulovi silne pochybuju, ale jak říkam, ja osobne, pokud to auto ma jasny puvod, neni na nem evidentne nic spatnyho nebo podezrelyho, nebo neni svareny ze 4 kusů, bych to koupil, pokud motor pujde normalne, neni co resit, zaruku na to mas a v nejhorsim, vymena motoru u tohohleneni otazkou zadny zavratny castky v nejhorsim
na auto je zaruka 2 roky, tohle je stary 3...nebo se neco při prodeji přidává?
tady je ta moje octáva ještě ji tam maj :-)))
[ Link ]
ani ty kola z lehkych slitin na tech fotkach nevidim.
co se týče km tak ty jdou jakkoliv upravit a vymazat notebookem z epromu všech jednotek ve voze,jediný auto kde to nejde je mercedes s tam to v jedný jednotce je na tvrdo vysmažený při pokusu mazání takže smolík pacholík nebo spíš díky bohu.Dneska už nevěřím jakékoliv servisce po tom co jsem našel na netu svoje bývalé vozítko

05.11.2006, 19:36 |
TomV na tom salonu jsem se byl podivat na referencni ctyrkolku 5 mesicu starou, vetsinou maj ty referencky znicenej lak z mycky, ale tohle bylo fakt maso, omlaceny, poskrabany, fuj, samozrejme po telefonu stav noveho vozidla
jsou to fakt hajzlové neskutečný,měl jsem ji jako jeden z prvních z MB ale těch závad,jednalo se o první kusy pro prodejce a kupoval jsem ji přímo u Zítky v Sukoradech,má salon a vedle bazar.V té době masírka ale dnes tuctový auto.
Zdeny:promin za OT ale musel jsem jen pro zkušenost
nemeni se nahodou rozvody po 90tkm nebo 2 letech provozu?
po dvou letech provozu? to by bylo mozna moc casto a za mesic bych na ne musel jit, takze bych o tom neco vedel
mozna se mi to jen plete s Ducati :o) (tam je to 100%)...
Ochcávka - masírka :-)))))