Navštíveno 1413x

22.11.2006, 22:42 |
Zdeny Před nedávnem jsem tu hodil dotaz o váš názor, zdali koupit A4 Quattro, 68tkm, plná palba, zvenku nádherná, dovoz F, 1. majitel, serviska, nové rozvody, prpstě supr auto. Mnozí se na tento thread pamatují.
Tak nyní popíšu výsledek:
na auto jsem se jel podívat podruhé s kolegou -automechanikem na koncerny.Mj. auta dělá, tak ví, kam kouknout.
Bazarník tvrdil a přísahal, že je to nebouraný a v top stavu (Přiznám, že to jelo hezky, zvenku krásný). I začala obhlídka. Cm po cm to klega prolézal a diktoval jako při vizitě:tady stříkané dveře, dále LP blatník neorig. světla, zde A sloupek kytovaný, haubna demontovaná.
Valil jsem oči, protože ač jsem se dával sebelíp, nic jsem neviděl. Dosalm jsem lekci JAK se koukat . a hle .přesně.
Povídám bazarníkovi, at to zvedne. No že jo, no problem. Jedem naproti do pneuservsu, jak naschvál všechny zvedáky plný. Povádá bazarník, no nic, to je smůal, ale je to v pořídku. Já tvrdím, že to chci vidět, jinak se nebavím. Tak byl nafučenej /bylo už asi 15:30, pátek). Najel tedy na improvizovaný zvedák (byl potřeba podložit dřevem, aby se sníženou vůbec na něj najel a neorval prahy). Vlezeme pod auto. Zklamání. Tady jsem už poznal i já, "jak to nebylo bouraný a nijak opravovaný". V tom se jakoby náhodou připletl majitel auta - na první pohled jsem ho otipoval (masňák, vlasy namazyný bazelínou, nějakou pipku při tělě, kecal jak Palackej - že "kdo jednou zkusí, už nemůže jinak" . Povídám mu-klid pane, o nic nejde, nekoupím já, koupí jinej. V tom se do mě pustilo oba . že mi nic nevnucujou, super auto, jako nový.
Takže stručně závěr: odhad: bouráno předek, celý levý bok, tahaná podlaha. No prostě super kára. Jako nová. A jako na sviňu, serviska se zrovna jako na potvoru ale fakticky hrom aby do ní-někde poděla....
Tak tož tak to máte, chlapi. Zkušenost: Proč bych prodával auto za 1,2 m v top stavu za polovinu?? A ještě na něm dal vydělat druhýmu?? Jen A) jse správně.
Tohle byl bazar nedaleko Ostravy.
Druhej case byl nejmenovaný bazar na východním okraji HK - byla tam A6 v plná palbě včetně navi, taky Q. Samosebou uplně stejný případ. Nebouraná, top stav a pod.... Jela hezky, to jo. AVšak rentegen v podpbě kolegy to zase jako na sviňu odhalil. Třísklá na L-B sloupek, stažená střecha, podlaha tahaná, řezaný LZ latník (ten neochotně připustil i majitel, na něhož mi dal bazarník číslo).
A tak dále.... Zase mi zkazili radost.... Vlastně tak trochu. Koupil jsem Superba a zdá se, že tenhle je OK. Zatím. Než se přihláší nápravy, rozvody. Jinak jsem spokojen, na 2,5V6 tiptronic relativně málo žere /rekord mám 6,2 na 320km trať). Pohodlí, ticho,topí i vzadu (např. v Oktě jsem málem loni v Bělorusku s kolegou dopadnul jako Meresejv - vzadu mi umrzly nohy). Doufám, že mám zase na 3 roky pokoj.

22.11.2006, 22:49 |
Ales nojo, takových aut a majitelů je u nás spousta...bohužel

22.11.2006, 23:25 |
Mac njn, žádná sleva není zadarmo, ale vždycky se nejdou případi, kteří to vezmou s nadšením, jak neudělali dobrej kauf.
Cokoli je sem dovezeno, je bourany, jinak se to nevyplati dotahnout.

23.11.2006, 16:07 |
dddd njn a pak kupuj auto
zalezi jak moc nabourany a jak solidne opraveny...
osobne nevidim jedinej problem v bourranym aute. vsichni z toho delate katastrofu.... osobne bych radeji koupil piclou A4 1,9tdi Q než nebouranýho Superba s 2,5
tO SCREAM no to bych si teda hodne rozmyslel. jak jednou dostanou nosny prvky sekec tak ti pak hezkej lak zivot nezachrani...
a myslíš si, že je podlaha nosnej prvek?

23.11.2006, 19:31 |
Zdeny Scream:
abych to uved na pravou míru. Původní varianta byla A6 kvůli prostoru - mám Oktávku Kombi. Uznáš, že s A4 bych si nepomohl, ale srdce mě táhlo - byla fakt hezká.
Souhlasím s tím, že pokud se jedná o plechy nebo nárazník, světla, prostě nehnutá ve sloupkách, snaích a střeše, tak o nic nejde-je to jen kosmetika a to bych vydejchal. Ale když mi nějakej vozhřiv tvrdí jak je auto v supr stavu anebouraný a ty pak ho prolezeš a nestačíš se divit, tak bych ho nakopal. To prostě nevydejchám. Jednou oprava, dvakrát oprava. Navíc si uvědom, že pokud tahali podlahu, atk co asi udělali s prahem? Jak se tam vařilo, od toho pazoury pryč - nesnáčím oxidy železa. Nic mi nevadí tolikl jako rez. to radší ten Superb bez rezu a 2,5. Mj. jezdí se mi v něm parádně, jkao v bavlnce je to dosud nejlepší auto, co jsem měl, bylo jich asi 10, i když je mi jasný, jaký budou další připomínky - jako BMW 7.. a pod.. Ovšem porovnávejme porovnatelné. Fakt je to, že kdyby byla A6 ve slušným stavu a ve výbavě, co jsem chctěl, bral bych ji, i když na auto této kategorie má závad /( a konstrukčních) více, než je zdrávo.
asi jako Zdeny ;o) jinak kjongrat k SuperBu at slouží
ja taky dopadnul, koupil jsem pry jen lehce bourane auto a dopadlo to tak, ze pred tydnem se to vratilo ze stolice, byly hnute savle

24.11.2006, 14:04 |
ajsik scream: jenže pevnost materiálu při tzv tahání zpět klesá ... mimo to nosné části nejsou zbytečně profilované pomocí různých vlnek apod... zbytečně a těžko při narovnání třeba podlahy v kufru toto zajistíš.
jinak běžné auta mají karosérii samonosnou tj. i podlaha se podílí na deformačních zónách byť je to jen kus plechu mezi prahy

24.11.2006, 14:07 |
ajsik jo a kdyby se bouraná(a opravená) auta prodávaly za mnohem nižší cenu než nebouraný ekvivalent tak by tady bylo právo volby a mělo by "logiku" si koupit bourané auto, jenže reálně se tě každý akorát snaží ojebat a ceny jsou stejné
ajsík, ano mas vcelku pravdu, ale jen mi prijde že to zase moc prožíváš. pokud to nebyla těžka bouračka a je to dobre opravený, zase takova tragedie to není. Kvalitní opravou myslim, že pokud je treba zmuchlana podlaha už nejak dál ke stredu auta, tak že se z vraku odboduje origo a naboduje se to zase ve vcsech bodech novy.

25.11.2006, 14:36 |
dddd ja souhlasím s ajsíkem, jak je to jednou zpravovaný více tak to pak rezne, odlupuje se kit,atd..
mrazik: Pokud to tahas na kseft.
Znam v okoli asi 10 lidi, kteri si to pro sebe dotahly nebourany.
Al uznavam ze velka prevaha jsou bouchly, dotazeny a leeevne opraveny :(
nevidim jedinej duvod, proc by to melo reznout, kdyz se to spravne osetrí, nebo proc by se mel odlupovat kit...

26.11.2006, 16:07 |
dddd Scream: a v tom to je, když se to správně ošetří

26.11.2006, 19:10 |
ajsik scream: jj ale viděl jsi někdy v bazarech ty hyeny ... kvalitní oprava by vyšla na hodně a oni to tahaj ve velkém takže logicky to ojebou , vsak oni v tom pak nejezdi ... :-)
no pokud je moznost koupit nebourane tak nevidim duvod kupovat nejaky bourany auto ... jedine ze bys sis tu bouracku dotahl/koupil sam a opravoval by ti to znamy nebo ty sam...
to mas pravdu, ale myslim, ze pokud to Zdeny vubec nepoznal, tak to asi tak hrozny nebylo, to je jasny, že frajer co se tim živý to pozná. osobně bych chtěl slevu, aby cena odpovídala autu co neni nebourany a pokud by na to pristoupili, vzal bych to.
Bazarnickej zmrd je vsude stejnej........
ted jsme shaneli pro Mirage.LX nejakou slusnou Mareu JTD, sjezdili jsme kde co, a musim rict ze jsem byl na kasi z toho o cem jsou lidi schopny rict ze je to auto ve vybornym stavu, nebo v dobrym stavu s drobnyma estetickyma chybama.
Spinavy, otluceny, zanedbany auta ktery i pres vek kolem 4 let pusobily jako 10ti lety, stav km nekomentuju... Kdyz auto vypadalo slusne, nejelo jak melo. Kdyz jelo slusne, vypadalo hrozne a byla by na nem hromada dodelavek.
Po shlednuti asi 10ks a najeti hromady zbytecnych km jsem propadal skepsi, ale nakonec se zadarilo, kdyz uz jsme ztraceli viru.
Soukromy dovozce aut kdesi u loun nam nabidl auto dovezene z belgie, nebourane, 1. majitel, komplet doklady, klice, veskere dokumenty, lustrace, a jeste nam udelal super cenu - 2002 Marea JTD110 weekend v ELX vybave, po komplet servisu za 135 000,-.
Do telefonu me prekvapilo tvrzeni, ze pokud se na to auto prijedeme podivat, sazi 5000 ze si ho hned odvezem. Mel pravdu.
Po tech zkusenostech, bazar nechci dlouho videt.
kurna nejaka mafie z Loun kde asi bude hacek :-)
superb je super, muj osobni nazor je ze je to dedkovsky, osklivy auto ktery je ale uzasne prostorny a pohodlny a z vlastni zkusenosti vynikajici na delsi cestovani. jen doufej v to, ze neni ze dvou pulek, bejvalej kamos se tim zivil (konkretne superbama) a muzu rict ze i kdyz jsem to vedel tak jsem to nepoznal:-( a myslim ze by to nepoznal ani tvuj "revizor" :-))) kazdopadne jsi si uzil pri hledani svoje tak at ti S slouzi bez problemu, gratuluju!