Navštíveno 2467x

Nevím jestli bylo.Do této sekce moc nechodím.
Jakou má životnost sportovní podvozek v porovnání s klasickým?
Je to podobné jako u nerez výfukové soustavy, která má cca 4x větší životnost, nebo právě naopak(kvůli tvrdšímu nastavení se rychlejc opotřebuje).
Chystám se na výmněnu tak by mě zajímalo po čem se mám dívat.
Občas si rád zaprasím tak bych radši něco tvrdšího, ale zároveň auto slouží i rodině tak asik nějaký kompromis.Tenhle zákrok jsem na autě ještě nedělal, tak se radši poradím.Jo a taky bude dost rozhodující cena.
Je to na KIA Sephia 96
nevim ktereho mas na mysli vyrobce, ale treba HP udava zivotnosti 100tis km ale doporucuje po 60tis km delat repas tzn ze vymeni oleje a udela se udrzba a jezdis jako na novejch dal....
logicky sportovní musí vydržet xkrát mn, protoze je vystavenej vetsm rázum. je to taky o znacce. počítam, ze Bilstein toho vydrzí asi nekolikrat tolik nez nejakej supersport nebo weitec

09.12.2006, 11:39 |
bawor Přesně tak pokud koupíš něco kvalitního tak má životnost skoro jako seriovej, ale sou taky podvozky který ti vydrží 30tis. nebo i míň a je KO
OT: podvozek je co? pruziny asi po 30ts neznicis, takze tlumice?
09/12/2006 09:15 Scream proc Weitec? trochu nesmysl srovnat Weitec se Supersport ne? Treba na moje auto je weitec s pevnym snizenim jen o 1000,- levnejsi nez bilstein.... weitec = KW, Bilstein = Patec.

09.12.2006, 14:45 |
Daryl (A)
odchazeji tlumice.
pocitek tak 50-60t a pak repas.
Ale mnohem vice odchazeji ostatni veci. Klouby, loziska, silenbloky.
Podle tvrdosti sportovniho podvozku se zkracuje zivotnost ostatnich dilu .
Kuprikladu Na golf III VR6 - podvozek weitec GT -50/-50. Vydrzel cca 50tkm a silenbloky a klouby se menily cca kazdych 10tkm.
Profesor: a tim si chtel rict co? jako to, ze kdyz je o litr levnejsí, ze se kvalitou muze rovnat bilstejnu? si snad delas srandu ne? je daleko blíz k supersportu nez bilsteinu. KW=weitec? hm. čim to asi bude, že to teda prodavaj pod jinou obchodní značkou? kdyby to byla takova špica, mohlo by na tom bejt rovnou KW....
Daryl: no jenže repas muzes udelat tak na HP, na nic jinyho ti asi nikdo dobrej repas neudela. nechaval sem repasovat Koni a stalo to za ....
.mycTD>
mno řeknu to takhle:
auto už se dost znatelně houpe, z čehož usuzuju že jsou tlumiče v <->
Takže se chystám na nákup nových.Mám za sebou výměnu čepů a nerad bych je odrovnal po 1000 Km kvůli špatným tlumičům.Asik to dopadne i s výmněnou ramen, páč už to mají taky skoro za sebou.Auto má najeté 125tis a na podvozku se ještě nic nedělalo.Krom těch čepů.Mohl by mi nědo doporučit nějaký rozumný kompromis.Popřípadě i link na prodejce? Všem díky za ochotu
jestli chces kompromis a je to rodinný auto, tak dej akorat nejaky novy Tužší tlumiče. třeba ALCO jsou tvrdší nez běžny

09.12.2006, 22:42 |
JR Weitec a KW se delaji v uplne stejny fabrice, rozdily jsou v podstate jen ve vzhledu. Supersport se s nima neda srovnavat, ten se radi do skupiny podvozku jako je JOM nebo FK

09.12.2006, 22:44 |
Bo Asi jako JR. weitec - kW je jako oleje. stejně všechno teče z jednoho velkýho barelu :)
No a co říkáte na životnost stavitelnýho podvozku HR ???
hm, tak asi z jinejch komponent, protože kdyz vezmu pružiny, stojí uplne za....

11.12.2006, 02:55 |
Kesam Ja mam super sport tedka na fieste-60/60 a nevym co tady resite se tady bavyte o NEW firmach Ktere teprve zacali a rikate ze to stoji za picu kdyz to jeste neni ani mezi lidma odskousene co? Me se zdaji goddd. KW a KoNi to ma dlouhou tradici hlavne na zavodnich autech to same HR a ostatni Na tunerech jenom rejzujou prachy.

11.12.2006, 02:56 |
Kesam Jo a ja zrovna nejsem stech kterej muze dat 20/30 litru za podwozek nejsem magor auto si delam sam tak sporim.

11.12.2006, 09:31 |
JR ted sem te nepochopil ..... jaky NEW firmy mas na mysli?
Scream: Minuly tyden jsem jeden Weitec montoval a prijde mi naprosto ok narozdil od FK nebo Jomu. A cim asi bude ze Bilstein prodava pod jinou obchodni znacoku Patec? Je to vsude stejny, delaji si konkurenci sami sobe. Proc VW group vlastne prodava skodovky, audi a vw? proc treba neprodavaji vw allroad nebo audi fabia?
JR: tou NEW firmou myslel evidentne Supersport kterej se u nas prodava chilku.

11.12.2006, 17:15 |
Kesam Jo to jsem myslel presne supersport ja ho tam mam asi 2 mesice a jsem snim spokojenej.je to new firma a hned ji kazdej odsuzuje ze je spatna,

11.12.2006, 17:17 |
Kesam Je to v pohode nizke me se to paci.

11.12.2006, 17:18 |
Kesam vjezd se musi jen couvat.

11.12.2006, 18:30 |
Bo pokud ale vím tak tohle téma není o tom jak snížit ale o životnosti podvozku a tvoje fotky k životnosti nic neříkaj.
myslím že to vystihl daryl. Podvozek ok ale ten zbytek jde rychle do kšá

11.12.2006, 18:59 |
JR ono je to i o tom jak ten podvozek funguje. A konkretne Supersport sem v patek resil s lidma, ktery s tim maji zkusenosti a kvalita to neni. Ostatne to nemeni nic na tom, ze u nas se bude docela dost prodavat, protoze lidi koukaj na cenu.
to je pravda. radeji serii nez supersport, vyteklejch tlumicu po par kilometrech na na ebay dost

12.12.2006, 02:31 |
Kesam To je jasne ze odchazi vsechno okolo.A jak dlouho maji super sport??? ze jim vytekl uz???

12.12.2006, 08:58 |
JR Kesame pochop, ze Supersport je sice nova znacka, ale u nas ...... v nemecku uz nejakou dobu funguje.
ja jsem mel hodne podvozku ale lepsi nez H&R neznam .. podle osobni zkusenosti.
Tyhle sracky na ebay kery vyjdou do 8000 komplet bych nekoupil, po 20000 jsou dead a hlavne jejich vlastnosti jsou naprosto strasny. bud jsou moc tvrdy nebo kazdej tlumic jinak tvrdej nebo zezacatku tvrdy pak mekky atd..
Radsi bych koupil treba HR 35/30 nez cokoliv jinyho v podobny cenovy relaci.
Jeste je hodne dobrej novitec, ale to je vlastne HR
OT. takový dotaz ohledně podvozku..........silentbloky - polyuretanové, unibally. Mají polyuretanové delší životnost než klasické gumové? Mají polyuretanové silentbloky negativní dopad na jiné podvozkové, řiditelné části auta jako unibally?
cokoliv tvrdšího bude mít vždycky negativní dopad na zbytek auta, ať je to uniball, tvrdsí podvozek, silentbloky nebo gumy. oni v tý továrně ty inženýři nejsou hloupí.

12.12.2006, 13:56 |
Kesam JR tak to si pockam tech 20 000km a pak ti dam vedet:-) to mozna ani nenajezdim ja moc stim nejezdim .-)))
kdyz sem to videl poprvy na ebay tak sem o tom tak premejslej, kdyz sem pak ale videl v aukcích vytekly podvozky po par tis km, preslo me to. treba budes mit stestí a treba ne. drzim palce

13.12.2006, 16:39 |
Kesam Hm