Navštíveno 1001x

15.12.2006, 06:52 |
somas Rozpadla se mi spojka na kompresoru autoklimatizace. V servisu za ni chtěj nehorázné prachy takže zkouším tady jestli by ji někdo neuměl sehnat za nějaký rozumný peníz.
Auto je oktávka 1,9TDI rok výroby 2001, je v ní climatronic, typ kompresoru je SD7V16 (výrobcem kompresoru je asi SANDEN). Nevíte kde bych tu spojku mohl sehnat za rozumné prachy? Nebo neumí ji někdo z vás dodat přímo? Klidně to může být i z vrakáče ale v solidním stavu. Dík
Nevím odkud jsi, ale tady můj dvorní chlaďař (Kladensko/Slánsko)kompresory běžně opravuje a nejsou to žádné šílené investice. Navíc když máš dobré kontakty, na Sandeny existuje jako ND naprosto vše, takže se nejde vymlouvat ani na to, že je speciální či nedostatkový kompresor.

15.12.2006, 08:04 |
somas jsem z okr. Zlín tudíž Kladensko mám krapet z ruky :-)))
Nějaký kontakt na dodavatel dílů nemáš?
No dodavatele dílů neřeším, jakákoli oprava stejně znamená odsátí směsi, opravu, vakuování,naplnění a kontrolu fuknce, takže vše nechávám v režii chlaďaře. Nehledě na to, že nedisponuju těma cca 30ti stahovákama/přípravkama co má na nejrůznější operace pro repase všemožných kompresorů a ani bych se do toho nepouštěl, on si za svou práci ručí a dělá ji rád, poctivě a kvalitně, tak nevidím jedinný důvod, proč se tím zaobírat osobně.
sorry za OT ale tohle sou ty spolehlivé VW motory na ktere sou tak zázračně levné díly ?

15.12.2006, 11:42 |
somas blázen: díky za "velmi kvalitní radu" :-))
jen pro tvé info:
1) spojka z klimatizace není motor od VW. Výrobcem je firma Sanden, která dodává kompresory klimatizací i mimo koncern VW např. Peugeot, Volvo, BMW, AR, MB, Ferarri atd. s kvalitou VW to tudíž nemá co dělat
2) nikdy jsem nikde netvrdil, že na VW potažmo na škodovky jsou zázračně levné díly, nebo že VW motory jsou vyjímečně spolehlivé, tudíž nechápu, proč mi tu lezeš do příspěvku s nějakými OTčky :-)))
Sháním prostě díl na škodovku - jestli mi umíš poradit kde ho sehnat za rozumný peníz, budu vděčný za každé info, pokud mi neumíš poradit není nutné, aby jsi v tomhle příspěvku řešil kvalitu koncernových vozů
no to je ale problém koncernu jaký si vybírá dodavatele a nejde se vymlouvat mi jsme je vyrobili kastly s náma to nemá nic společnýho, nicméně si myslím, že každej druhej vrakáč tohle bude mít k dispozici ....

15.12.2006, 12:13 |
somas Marauder: no kamárád mi něco schání přes vrakáče, ale zatím s nulovým výsledkem, proto rozhazuju sítě i tady :-))
To jsou zase rady k nezaplacení .o)
V Otrokovicích je firma co dělá jen autoklimatizace i opravy kompresorů. Je to někde za Pizzerií co je na Hlavní křižovatce. Jinak kompresor se dá sehnat kompletní od 3tis kč . Při výměně spojky není potřeba vypouštět chladící směs.

15.12.2006, 17:54 |
somas MKTech: dík za info - do těch Otrokovic se mrknu. Jinak ta cenovka co uvádíš už zní trochu veseleji než to co na mně vybafli ve škoda servisu :-))
Máš v pořádku ten deklík,kterým je ta spojka ukončená a zajištěná maticí? Jestli ano,tak mám doma funkční kompresor s funkční spojkou,ale bez deklíku.Sehnal mi ho kamarád a při oddeklování jsme zjistili,že odešel jen ten uzavírací disk,tak se přehodil a zbytek mi zůstal.

16.12.2006, 06:47 |
somas signum: osobně jsem se v tom nevrtal, ale mechanik mi ale řekl, že ta spojka se rozpadla, tudíž se obávám, že žádný deklík tam už nebude. Zkusím to zjistit a pak tě kdyžtak budu kontaktovat. Bohužel se k tomu dostanu asi až po vánocích - dnes se do servisu nedostanu a zítra odjíždím na týden směr Alpy.