Navštíveno 5579x

Docela by mě zajímalo jestli lze použít saní z M3 na 325i?? v USA maj M3 saní z klasický 325i kuli snížení výkonu a tak by mě zajímalo jestli to lze udělat naopak a použít sání obráceně tudíš na e36 325i dát saní s M3. No prostě na 6 válec.A jestli to přidá nákej výkon a kolik.
Tady je USA M3 motor se saním s 325i

A tydy jíž klasickej M3 motor co známe:)

nekde jsem videl ze to nahrazuji timhle......

i do E30 cpou neco podobneho

nerekl bych ,ze to bude jen v sani...

18.12.2006, 19:50 |
dddd tam jde o šest škrtících klapek oproti jedné v 325i
US verze - blok 3,2 l, hlava a sání M50 2,5 l, bez laděných svodů, tzn.,že bys musel asi i hlavu a blok a celej motor
jako jedina uprava vytržená z kontextu podle me postrada logiku.

19.12.2006, 02:57 |
Shr3k Ad téma viz. Krámský, který to dělá běžně.
Ten karbonový airbox je pro použití s řídící jednotkou Alpha N.

19.12.2006, 02:58 |
Shr3k Scream: Ty tomu nějak rozumíš ... ;o)
no konkretne tomuhle vubec, ale myslim, ze mam pravdu. vymenit jen sání a nic jinyho neudelat, asi moc prinos nebude. obzvlaste si umim predstavit na kolik to prijde. chapal bych to s modifikací vačky jednotky a výfuku. ale samotny?
OT : zajimava rozpera na ty E30 :-)
jenom sání - pokud je jiné samozřejmě něco změní, na jeho délce a tlouštce závisí třeba průběh kroutícího momentu, může se stát,že to auto pojede klidně i hůř
Šlo mě jen o sání.Je jasný že ten M3 motor je postaven jinak:)) Jen mě to zajímalo jak to je.
kup si origo M3 - třeba tu mojí a je to ;o)
a) nepasuje rozmerove-musel bys vyrobit mezikus hlava (M50)-mezikus-M3 (euro) sani
b) zlepseni bude v reakci motoru na plyn (+ budes muset vymenit vahu vzduchu-ma vetsi prumer, a i airbox-opet jinej prumer)
c) Hamann a kopie zlepsi vykon v max otackach a snizi v nizsich a strednich (podobny efekt ma i vymena M50-max vykon_v._M52-tah v strednich tockach sani)
d) znam cloveka, co do M52 2,8 motoru postupne nas+al vse z M3 (svody, sani-klapky M3 a Hamann, snizena hlava, chip a vacky Kelleners, stred a konec SuperSprint, ...) cele dle jeho slov "kolem kila", dle reality asi tak 2x tolik :-)
vysledek? jelo to "skoro" jako M3 3,0, zralo o cca 3litry vic, spatnej volnobeh a prechody plynu... ale zas mel pocit, ze si potunil :-)
i pocit je nekdy dulezitej
zkousel jsi nekdy jen tak spalit tisicovku? zkousel jsi nekdy udelat taboracek z kila? nebo malou hranicku z mega?
jako taky to bude feeling... vo tom zadna :-)
otazkou zustava, jestli je to TO... ONO :-)