Navštíveno 4194x

Otazka na majitele motoru 1.8T (150PS) od koncernu vw, jaka je spotreba v realu? Nejlepe v audi A3, chtel bych tohle auto s timto motorem jen se bojim aby nebyla prumerna spotreba kolem 10l, ikdyz je udavana 7,8l. Diky
u A4 kolem 8l když jedeš normálně, ale jesti tomu dáš otáčky a budeš machrovat tak na to zapomeň :o)
Luke, je to turbomotor a jestli spotřeba závisí na někom, tak jsi to ty. Je jenom záležitostí tvé pravé nohy jestli to bude 6,5 nebo 22 l / 100 km.

27.12.2006, 23:20 |
Escudo | Upraveno: 2006-12-27 23:25:10
nebo ZRALOK, ale ten mírne povýšil power na tušim 220PSů
Jenom dodatek, mám A3 TDi a ta se šolíchá na spotřebu dobře, taknějak mi to k ní patří, ale když jedu s 1.8T tak mi to většinou nedá, prostě je zátah znát až v točkách a člověk má pocit že to nejede, tak jde vejš a vejš a spotřeba taky....
Toho se bojim, ze mi to neda a budu na to slapat a spotreba pujde prudce nahoru.
Ale spis by me prave zajimalo jake s timto motorem mate zkusenosti vy co ho mate pod kapotou co se tyce spotreby. Abych si mohl udelat trochu predstavu o realne spotrebe 1.8T a potom se rozhodovat mezi timto nebo Tdi.
Radsi bych samozrejme benzin ropaky moc nemusim, ale zase spotreba/vykon u Tdi zni lakave.
Diky vsem

27.12.2006, 23:43 |
Luke_288 | Upraveno: 2006-12-27 23:44:12
no, jestli se rozhodujes mezi 1.8T a TDi, tak asi moc nevis co chces. a jestli se bojis spotreby, tak si kup ropaka
jinak zkus audiclub
ono 1.8T bez chipu taky neni žádnej závoďák, jede líp, ale mě zase stačí 2000 toček na to abych vyjel kopec, občas když jedu s naší A4 1.8T tak mi to přijde né o moc lepší. Já mám TDi 81kW, teď budu chipovat a myslim že v rámci možností super, je pravda že chip u benzínu udělá 190PS
Kámoš má 1.8T v Superbu, má v tom vstřikovanej plyn a jezdí dlouhodobou za 8 l / 100 km.
Kdybys to neměl tak daleko, tak bych ti udělal exkurzi, hačaj nám tu obě varianty vedle sebe. Můj názor při koupi TDi byl takovej, že do vysokejch otáček se dostanu jenom když si chci zablbnout a to zasak často neni, no a 1.8T je lepší jenom ve vysokejch, takže proč, když TDi je v podstatě při jízdě na spotřebu pohodlnější. Jediný co bych z fleku měnil je zvuk, bezin je krásně hučivě sytej a se sportovnim vejfukem paráda... Aspoň že TDi má asi nej zvuk z malejch ropáků
no podle me je Tdi dost hlucny ale zase drzak (a kdyz ne tak je na nej aspon nejvic dilu :-) )

28.12.2006, 08:46 |
clown Machca ... vis kde se berou ty dily ???
Nekde vyslo, ze u nas a na vychod dal je nejkradenejsi auto Skoda Octavia strbrne barvy v TDI .. :o)) (mame 6 sluzebaku v tomto provedeni a furt nic)
:o))
nevim jak to VW dělá ale mě třeba 200sx 1,8T žere 12-20l dálková tak 8-9

28.12.2006, 14:20 |
Kapka (M)
Octa 1.8T RS lehce poladena...prumer pocitam 10litru....
ahoj, tak u mne to je
v létě město 9,5, kombinovaná 8,5 dálka 7,9
v zimě město 10,5 kombinovaná 9,5 dálka 8,5
no a když mě to chytne:-) tak 15-16litru není problém ( kombinovaně :-)
ale jsem spokojen, jezdím i a4 1,9TDI 81kw a prostě se nesvezu tak jako s benzínem:-) jinak tak a4 je na chipu 150ps a je tam psotřeba průměrná 8litrů, tkaže takovej rozdíl oprotibenzínu tam není...
jo a ješte mám kola 235/45/17 :-)
8,5-12 Oktávka I. s chipem cca 180PS

28.12.2006, 22:12 |
Dr.T Jenom leto, v zime ne. 10 litru mesto kdyz se jenom vlecu a sleduji kamery a semafory a devky na chodniku a vedlejsich autech, tocky tak do 2300, mezimesto a dalka klidne i 20 litru, ale to svezeni parada a neptam se nikoho jestli se mu libi ze budu predjizdet, na dalnici jenom levy pruh. kola 18. proste nekdy obetuji plnou nadrz za svezeni se a nekdy zas brecim co vse to sezere. To subaru to mi bere standard 10-11 litru vsude a ve vsech rezimech.

28.12.2006, 22:22 |
clown Dr.T .. konecne nekdo s rozumnejma cislama :o))
by me jenom zajimalo, kdy uz nejakyho takovyho strelce s turbobenzinem, kterej je neustale v levym potkam. uz jsem o tom cetl mockrat, ale mam vyzkouseno, ze na tempomatovych 170km/h na dalnici me skoro nikdo nepredjede. mimo mesto 140km/h a to samy. a pokud davas mezimesto za 20l/100km, tak to musis rvát jako hovado...
äbych neco napsal k tematu, kdybych ted vybiral mezi 1.9TDI a 1.8T, tak beru benzin, to je jasny.
potvrdim slova ostatnich... ber spis prumer 10L
ono ti to stejne neda .. a sem tam tomu prislapnes na krk..
to mi ver.. ;))
dalka nejmin (mimo obec - obec) (ne dalnice!) 6L .. niz se nedostanes..
a mesto a tezka noha no kolem 15L
dlouhodobe tech 10 je realne...

29.12.2006, 09:37 |
Dr.T 2 Luke 288: myslis ze kdyz jedes 170 te nikdo nepredjede? :-) lonsky rok jsem jezdil á 2 tydny 950 km za mladou, hodina pres prahu, hodina a neco pres mnichov, poslednych 100 km okresky, a jezdil jsem to pravid. za 8 hod. a nejlepsi zabava ze Slovenska - na cestach kolem Sladkovicova jsem ve 3 lidech ujel motorce - nejaka cca 750, vic asi ne, ale kluk to nechapal taky, na predjeti nemel sanci, taktak stihal dojizdet. Smula, do zatacek musel brzdit vic nez ja :-) A 170 litam s kombikem subacem a malokdo mne predjede, vesmes beru vse ja, ale o nicem te presvedcovat nebudu, je mi to jedno co si myslis, kdo mne zna vi... :-)
ja si nic nemyslim, ja jenom mluvim z vlastni zkusenosti. za dva roky jsem s autem najezdil neco okolo 80tis km a proste si nevzpominam, ze by me na jakykoliv dalnici predjelo a nebo se tech 170 drzelo nejaky auto 1.8T. vetsinou kdyz me neco predjeje, tak jsou to ropaci, protoze lidi jako ses ty, ktery spotrebu neresej je stale jeste malo...
jo, obcas se nekdo najde, kdo proste neprenese pres srdce, ze ho predjede dyzl, tak to chvili drti 200, ale fakt jenom chvili.

29.12.2006, 10:21 |
civic Já měl passata s čipem na 170koníku a měl jsem spotřebu 7,6-8 l,a to jsem to vůbec nešetřil,jednou jedinkrát když jsem měl hooodně málo paliva tak jsem jel za 6,2

29.12.2006, 10:41 |
aTTim | Upraveno: 2006-12-29 10:41:52
Je fakt málo lidí co jezdí hodně rychle a když, tak ve většině případů jsou to služební auta, prostě lidi, kteří neřeší spotřebu a auto vůbec. I já to občas se sockou dělám.
Jinak nevím jak 1.8T, tak moc jsem s tím nenajezdil, v současný době mám 2.3T, spotřeba od cca. 8L při jízdě s lehkou nohou, normálka kolem 10-11 a při využívání výkonu ještě víc.
vsichni jezdi s 1.8T za 7-8 to me poser :)

29.12.2006, 11:18 |
Kapka (M)
2 Luke: no par lidi me tady zna..a vim jak jezdim...a to že povetsinou jedu v levem pruhu v rychlostech okolo 200 neni problem...a to že si to rad rozdam i se silnejsim souperem nekde v serpentinkach..to už par kluku taky zazilo treba ve Svycarsku co Johaniku a Ondro ? :-)))
jinak jak rikam pocitam prumer 10 litru....
ale jo, ja nerikam, ze kecate, ja taky jezdim rychle(a koukam, ze nejsem sam, kdo se tak nejak o papíry zatim moc nebojí), ale pisu jen svuj poznatek z cestovani po CR...
jako aTTim, benzinoveho sluzebaka taky na dalnici zenu co to da, pac se pocitaji jen kilometry. Se soukromym se solicham hezky v pravem pruhu, protoze kolem 200 uz mi to zere i travu kolem silnice.

29.12.2006, 12:11 |
aTTim Mnojo, Kapka je od te nocni honicky ve Svajcu nazyvan STI killer :)
2: .mycTD
....protoze kolem 200 uz mi to zere i travu kolem silnice.
Ty woe - trefný:-) taky tak:-)
jezdím za 10,ale jsem srdcař, takže pokud se kocíci splašej, je jedno co žerou..a ten pocit, že vím, že když chci předjet, tak 5,4,3 odlet! je prostě za tu spotřebu pamparádní :-)
občas také pláču u pumpy,ale ten zážitek z jízdy je prostě jinej než u TDI:-) ( super slogan u SEATU - pro ty co věří zážitku z jízdy.... )
jako mycTD :)
ja s fabii 1,2 htp jezdím z OV do Prahy za 3 hodky a to to nešetřím a spotřeba 12-14 litrů .
ReproBoy...:))) že by souhlas .))) ..7-8L ?:DDDD jezdíte 50km/h bo co :DDDDD

29.12.2006, 17:00 |
blázen | Upraveno: 2006-12-29 17:02:40
deliquente,....víš jaká by byla tvoje průměrná rychlost abys byl v praze za 3 hodiny? chudák HTP
To nevím, 2,56 je čas ve 2 lidech .
Svědka tedy mám.
Měřeno od první šelky na výjezdu z Prahy do Centra OV.
Nevidím na tom nic zběsilého... když je volná cesta není to broblém zajet.

29.12.2006, 20:52 |
FXS nemam sice 110kw ale 132kw, nicméně co napsal ZRALOK je tak nějak i u mě možná o tak pulitřík víc ovšem s tím že mam 18" , když jsem blbnul na jednom srazu a lítal RZ a sprinty tak jsem vyjezdil víc jak půl nádrže na cca 150km

29.12.2006, 21:44 |
paia od bouracky jsem se docela uklidnil, takze ja za tech 8 jezdim vpohode, samozrejme, kdyz tomu clovek slapne, tak si to vezme vpohode pres 10. jinak se spalenou spojkou z Prahy do Sternberka jsem jel za 5.5 litru... :o)
2:Paia
také jsem se od bouračky ukldinil - jezdím za 10 a někdy i více:-)

paia: jj, se spojkou jsem si taky uzil. Kdyz ti odfiltruje vsechno nad 15Nm, tak je to na spotrebe dost znat :-)
ZRALOK: To červený zmuchlaný bylo původně co ? Nějak to nemůžu identifikovat. Ale rozhodně bych v době srážky nechtěl okupovat zadní sedadla.
řekl bych že to je stará 323, ještě trochu zepředu a bude to krásná přestavba na Fiat 650 :o)
jj 323 rekl bych 1.8T s pohonem vsech kol to byla nebo ne
2Machča :
jj Mzada 323 1.8turbo GTR 4x4 - to bylo letadlo:-)

01.01.2007, 15:33 |
koren Dr.T: ujel masine???good joke...
Dr.T: hele to nebyla 750 ale spis 125 :)
ujet masine na brzdach do zatacky...no problem..... tam je to o ridici spis nez o stroji....v podstate vsechny auta co tu kdo ma nemaj sanci klidne i na deset let starou 600.....a pri predjizdeni neni o cem hovorit..... silnejsi auta maj navrch az tak kdyz zrychlujes ze 180 a vejs...coz si myslim ze po okresce tu moc pilotu nejezdi......
kdyz jsem jezdil do PHY do skoly na moto tak cca do 8hod jsem se 160 na budiku byl nejrychlejsi stroj na dalnici, pozdejs vyrazili ty co asi nejezdej kazdej den tak tam uz jelo dost lidi tech cca 160...sem tam se chytil i nakej frajer kterej me pri tech cca 160-170 predjel a predvadel jak mu to jede.... vetsinou se ale drzel jen do cca 200.... auto ktery se drzelo do cca 250 sem potkal za poslednich pet let tak 2x - 3x no a ty co mi ujely byly asi taky 2..... jo ja koncim na cca 260-270 (do kopce proti vetru,z kopce po vetru:)
jinak od posledniho vyletu na pole jezdim autem jako po.... 81KW tdi kolem 4litru...... jinak v porovnani s 1.8t bych rekl ze to vubec nejede.....
sice v nizsich otackach je zatah o neco lepsi a auto vypada ze jede jako blazen, ale kdyz se rozhodnu predjet naky trosku rychleji jedouci auto tak podrzim 3ku,4ku a na 3tis koncim pak to jede jak stodvaca..... benzin vypada ze moc nejede, ale narozdil od ropy zacne jet kdyz se zacne trosku zavodit.....
T: jinak ujet motorce zase neni takovej problem...tam je to hodne o ridici .... kamos na SLR650(slabsi, mestska verze dominatora, cca 40koni) kdysi v pohode ujel frajerum na r1,fezeru,banditu....... a obavam se ze treba Alii by ti ujel krome dalnice kdekoliv na sve 500ccm
ty vole vy ste snad nikdy nejeli na mašině. Do zataček jenom když je náledí :D Pokud bereme možnosti auta a motorky, a když vemu 750 vs 1.8T tak vubec neni o cem mluvit, takova GSXR 750 ma 140 koní a to chcete porovnavat s ochcavkou 150 nebo 180 pees? to snad fakt ne :) zrychleni je uplne jiny. Je to hodně o řidiči, ale když někdo napíše takovou kravinu, jako že s nim měla mašina co dělat tak to fakt hraničí s blbostí, protože třeba silniční NSR125tka otevrena jede na akceleraci stejně, jako Oktávka RS, dejme tomu do 140, pak uz ne. ale 750?! to je hodne dobrej pokud o vtip :)

02.01.2007, 10:07 |
Dr.T kdyz myslis, hadat se nebudu. je mi jedno co si myslis. jeli jsme ve 3, takze mam i svedky, ale je mi to jedno. podvozek a pneu co jede jak po kolejich dela sve. stejne puvodne prispevek byl o spotrebe, ne o zazitcich ze silnic...
Repraku,asi si nikdy na masine nejel jinak nez po letisti....jednou sem se honil z nemecka s Lubosem Hubalkem,jel ve svy Fobce RS,a Lubos ma ve vsem kone..mel sem stary FZR600 (vykon cca 90PS).bez kapot.maximalka nekde kolem 220-230.jely sme po novy silnici z Hory sv. Sebestiana kolem 200.mel sem co delat abych se mu drzel za prdeli.Takze to zase takovej vymysl neni...pak prisla uzsi silnice,kde sem lubose uz predjel.A prdel byla dyz sme se zdravili,ze mel vedle sebe manzelku,a letel s ni takovou strelbu.Ta se jen smala :-))Jen ze sem od ty doby zjistil ze nektery auta uz kolem 180 akcelerujou jako masiny...
v zatáčkách nemaj motorky šanci..ikdyž kokty zrovna nemaj nejlepší podvozky.... na rovince jsou motorky jinde.. ovšem dobře postavené auto vymlátí motorku i na rovině,,,...ale v ČR ještě nejsme tak daleko...leda možná až barbucha doskládá auto..:-))
je fakt ze kdyz je dobra cesta kde se nebrzdi...hodne rychly zatacky tak uz nektery auta s tim zrychlenim nejsou tak pozadu.... treba ja jel od cesky lipy na rumburk za superbem 2.5tdi a drzel porad cca 180-200 ..... ja bych jeste na predjeti mel, jenze ja to neznal a on evidentne jo ...takze jako prvni bych zas pro zmenu brzdil jeho..... (mam cca 120koni dvouvalec) takze zrychluju jakz takz do tech 200-220...pak uz konec.....ale zase moc aut taky nezrychluje nad 200 tak aby to melo vyznam na okresce..... no a rovinky do dvou set jsou jasny....to tam mam do seseti vterin....... jinak zatacka je o pilotovy...ale spis je ve vyhode auto......
rekl bych, ze Dr.T asi nebude mit seriovej podvozek...
mam najezdeno dost jak na 2 tak na 4 kolech a nevim co je rychlejsi......
je fakt ze me predjeli 2auta na dalnici a na okresce fabka RS na mokru......
...ale mozna je to jen tim ze nejezdim tam co zrovna jezdi vyse jmenovani zavodnici......
blazen: msylis ze na rovince udela dobre postaveny auto seriovou 6ku...mozna........
ale sebelip postaveny auto na rovince neudela zadnej ze seriovejch modernich hyperbiku R1,gsxr,zx10 apod........
ja daval na letisti sprint s 350Z a TVR tuscan ..... ten nissan vypadal ze vubec nevyrazil... TVR na auto dobry...ale na 400m sem ujel tak o tech 200m:) kdybysme jeli celou drahu tak by me dojel.... ja koncim na 270...on prej jde pres 300......ale zase takhle dlouhy rovinky vetsinou nebejvaj.....jinak mam starou vykopavku ...vsechny novejsi litry ukazou 299 jako nic a pak jeste pri 299 na disp otacky lezou.......
asi 309 ukazala i aliiiho RSV a to je dvouval cca 140koni..... treba proti 07gsxr se 186konema.............
to nema cenu resit..... prijimam vyzvy:) kdyz to bude mit dost zatacek beru enduro:))))

02.01.2007, 14:00 |
R.I.S ja si myslim že je třeba rozlišit ty mašiny, ale osobně si myslim že dobře upraveny SXko je poměrně slušnej soupeř resp. celkově auto který má kolem 250 koni a je lehký.
Kačaba: no jo jenomže jak jezdí Luboš a jak Dr.T? to nemuzes srovnavat, Luboš si veme tesilky košili a vyhraje zavod do vrchu a polo ma 200PS zmerenych na brzde, tomu bych i veril, ale tady se bavime o 1.8T ktery jede Daleko hur jak do zatacek tak na rovine, a to daleko je s velkym D. kdyby to byla jawa 750 nejaka, tak tomu uverim jinak je to kec, 750 tahne do 230 prakticky rovnomerne, pokud se budeme bavit o rovince a celokapotazi ono je to vcelku jedno co, ja jsem mel co delat s okruhovou 125tkou s unem a to jelo uplne jinak nez octavia 1.8T 110kW nebo RS 132kW :)
Na dvou kolech toho mam najezdeno docela dost, pokud je mokro neni co resit to bude auto lepsi ale pokud je sucho, to fakt nevim. A zrovna pri rychlosti 160-170 kdy ma motorka fakt navrch, nevim ale tohle proste nezeru.
..začnětě si trhat řidičáky a občanky :DDDDDD
ridicak uz nemam.mi ho uz loni sebraly...tak snad jen tu obcanku...no... :-)))))))))
joj to jsou hádky =o) Jinak kámoš má FZR600 já 2.5 V6 zhruba 200hp. v zatáčkách mě hodně brzdil a jel jsem ve 4.lidech. ale jak přišlo na rovinku, tak byl hned pryč...... Jinak k té spotřebě, já jsem rád když se mi povede 500km na 65l nádrž. Ale auto mám prostě pro zábavu a tak to neřeším, jenom snad ta moje peněženka je pořád lehčí a lehčí =o) ale baví mě to, tak co??!!!
ja v octave na plnou nadrz max 450km ;)) a taky me to bavi :D

03.01.2007, 13:43 |
cr4sh3r | Upraveno: 2007-01-03 13:46:09
To já Favoritem taky na plnou nádrž 450km :-D ( A nebaví mě to :-D ) Ale zase Focusem není problém 900km :-)
Jel jsem s 1.8T chorvatsko->cr... porad dalnice.. klidek.. jel jsem s rodinkou..
Spotreba 7,4l dle pocitace.. :o) Jinak bylo to auto dedy a ten rikal po meste 10-12l :o) Takze asi tak..
hustej deda, ze jezdi se 150ti konovym benzinem. muj jezdi s litrovym Polem :)
1,8 T dlouhodobej 9,6. passat W8 dlouhodobej 15,9. A6 quattro tdi 180ps 10,5 tak nevim asi jezdim jako prase....
Diky chlapi vsem, pomohli ste me udelat si trochu obrazek jakou spotrebu mam cekat. A zda se ze to neni zase az tak hrozny kdyz tim nebudu litat jako prase..