Navštíveno 14959x

Ahoj,potřebuju poradit jak vyleštid kola uplne do chromu,navod,pomucky a hlavne rady kdo mi co řekne,za každou radu budu moc rad.....Děkuju všem

takhle vypadaj na mem mazlikovi :-)

použij funkci hledání
jsi asi třistapadesátejosmej, kdo se tady na to ptá....
a stejne jsem nic pořadne nenašel :-(
stejne ti kazdej poradi, ze nejlepsi je lestit "renckem", pripadne "dudem"...
panove prominou... :-)
a nebo proste koupis uz tyhle kola chromova prodavaji se repliky a neni to zas takova palka znamej ma v 19tky a moc pekny... jinak rencek vylesti a bude te to neco stat
nevim co je to pojem leštid (renckem,duden) a tyhle kola jsou koupil za dobrou cennu,dneska bich si koupil rovnou chromova kola
rencek a dudu - mistni clenove, kteri se zabyvaji lestenim - cehokoli...
[ Link ] [ Link ]
tak i kdyz si je koupil za hodne dobre penize tak ze lesteni tehle das tak 11tis a ses na cene chrom replik i kdyz by si je koupil skoro zadara :-)
to jo....je asi necham jak sou :-)
hele asi takhle, nepočítej s tím že ti tu někdo dá přesnej návod, ti kluci co to dělají taky šli cestou pokus - omyl a nemyslím, že tady ty postupy budou prezentovat, chce to hledat a zkoušet. Můj kámoš teď leští třídílný schmidty, maká na tom poctivě hodinu až dvě denně a už má po dvou měsících půlku prvního kola obroušenou .-)) Radím Ti pokud chceš mít vyleštěný kola, tak to někomu dej tady z fóra.
no, jako kluci nade mnou.
pokud o tom nemas šajn, tak to nikdy nemuze dopadnout tak, jak by to melo a svoje know-how ti tu asi nikdo jen tak ze znamosti neda...
btw. tyhle kola jsou nejaky popularni, ted mi je nabizeli za 13tis, 18ky...
Luke_288 :nenabizel ti nekdo nahodou 17tky(16) bud 4x98 nebo 4x100?? když tak bych mel zajem:)

31.12.2006, 11:50 |
cira To nocarret: JJ, Miloš je prostě machr ikdyž má od těch kol zasranou půlku bytu:-)

31.12.2006, 11:53 |
koren a to ja klido navod dam:
zacni smriglem,nejakym rozumnym - cca 800
po kazdym prebrouseni je strikni nejakou barvou - aby bylo videt jestlis nevynechal nejakej kousek
pokracuj pres vsechny cisla smirglu az pod vodu po ten nejjemnejsi co sezenes(a ze budes muset sehnat)
no a pak uz je to brnkacka - vsechny tri hrubosti lesticich past pekne poporade za sebou
a pak uz jen striknout lakem
nic slozityho:-)

31.12.2006, 11:58 |
koren ALE BACHA
nakonec se budes proklinat,protoze to napoprvy stejne nebude nikdy 100pro
a kdyz si sectes cas, matros a nervy ktery na tom nechas tak ti zakonite musi vyjit tohle: kdyby clovek makal misto na kolech treba i na kase v delvite tak muzes koupit rovnou chromy nebo to dat nekomu kdo to umi (viz tmx) a jeste ti zbyde na par kvalitnich pitek...
koren: nemůžu s tebou souhlasit, protože ten lak je totální blbost!!!! jinak souhlasím, ale fakt, za ten čas si opravdu vydělá na chromy
jo kluci mate pravdu a děkuju za radi hlavne KOREN ....necham je jak sou ,nic snima delat nebudu..neni to stema kolema takova sranda,mit pekne lešteni kola je hezky a pracni. Jinak všem co jsou odsud přeju krasneho Silvetra a štaštni novy rok,at sou naše autička čim dal hezči :-)

31.12.2006, 14:22 |
xxx Jarda.: kdyby si si chtěl koupit ta chromová, tak nahoď cenu na tuhle, možná bych je vzal. Mám to samé, co ty:) Kromě motoru teda určo:D
jasne když tak se nekdy ozvu :-)
tyhle kola uz jsem delal - byla to nejaka replika 19ky
[ Link ] [ Link ] cena byla myslim 7k za 4ks

31.12.2006, 14:56 |
koren mishan: jj,jasne ze ne lak jako lak-to co si pod tim clovek predstavi-to ne.proste ochranna vrstva...
jinak samo muze bejt,nemusi.nicmene udrzba neosetrenejch lestenejch kol,pokud na nich clovek bezne jezdi je k vsteknuti.
Koren: jak k vzteknutí??? , já je nijak ošetřené nemám,vždy je na jaro přeleštím celé leštěnkou na hliník a přes sezonu pravidelně umývám a nemám s tím vůbec žádný problém, jsou jako nové přes celou sezonu ;-)
a jezdis s tim autem nejak pravidelne nebo vyjedes jen obcas a jinak je v garazi?
Luke_288 s autem jezdím denně!!!
ja taky prave jen přes zimu je v garaži
to je pro me teda novinka, ja zil v tom, ze pokud se neaplikuje ochrannej lak, je treba se o ne starat, protoze jsou nachylny k rzi...
Luke_288: jak může být HLINÍK náchylný ke rzi?? to mi vysvětli :-)))
Jako asi takhle, já se svými leštěnými ATS jezdím už třetí sezonu takhle vypadají, když je po zimním spánku vytáhnu a celé specialni pastou na Hliník rozlěštím vrtačkou

a pak je jen pravidelně každý týden pořádně umyju a takhle vypadají začátkem července

a vydrží až do konce října, pak už na umývání kašlu, trošku zaoxidujou a pak je na jaře opět přeleštím a mám zase na celou sezonu vystarané
kde si sehnal tu specialni pastu na ¨hlinik :-)

31.12.2006, 17:01 |
koren "jen pravidelně každý týden pořádně umyju " je treba pro me k vzteknuti:-)
ale nechci rejpat...
jinak ke rzi nachylny asi tezko, ale podle slozeni zakonite musej casem oxidovat - na pohled budou matny, mapicky...
za druhy lak ti slouzi jako ochrana pred oderkama od sutriku
ale to uz trochu rozebirame neco,na co nebyl dotaz
přes jednoho člena tady, má nick Cenda
koren: proč k vzteknutí, normálně vemu žinku a jar a je to, vždyt je to krásná práce, tebe to štve??? :-)))
jak rika mishan - ta udrzba zase neni zadna hruza - pokud se s lestenejma kolama nejezdi v zime v soli nebo si to majitel sam nejak hodne nepoškrábe tak neni problem.
A pokud si to nekdo umi prelestit treba tou vrtackou tak neni co resit.
Ja davam k lestenym věcem leštící krém na ruční udrzbu jen hadříkem a kola neztrati lesk ani neoxiduji.
nevim, do tohodle nevidim,myslel jsem, ze kdyz se strhne ta vrchni vrstva, reznout to muze. kazdopadne jsem na vlastni oci videl kola, ktery "plesnively"
luke - tomu se rika oxidace.
Tady je krasnej priklad na limci.
Nebo nekdy se narusi lak kola a oxiduje to pod tim lakem a dela to mapy.

to je asi ono,ale co jsem videl ja, tak ta oxidace byla v dost pokrocilym stadiu. toho se ted obavam ja, protoze jsem si debil skrabnul docela dost dva elektrony na zimu, tak doufam, ze zimni provoz prezijou
ted to vidim a docela sila :-(

02.01.2007, 00:12 |
JR lestit ty A8 repliky bych se doma vubec nebal, jsou to rovny kola a vsechno to pujde krasne udelat nastavcema na vrtacku. Je asi kazdymu jasny, ze o takovy kola se musi starat a poradne je mejl, aby se do nich nezazaral prach z brzd, ale jak to nejsou limce, tak i to je v pohode.

02.01.2007, 00:55 |
koren mishan: no pro lidi,kterejm meje auti dest, je vidina myti kol jednou tejdne primo hroziva:-)

02.01.2007, 12:14 |
makk zdravym hosi ,tento tyzden idem kupit disky asa ar1, chcel by som vylestit len limce ,myslite ze to bude tiez taka piplacka,oplaty sa mi to

02.01.2007, 19:09 |
dewar Jestli je chceš vyleštit,tak písni a můžeme se domluvit,pracuju jako profi leštič kovů,a pár kol už jsem dělal,a něco mám i nafocenýho,aby jsi viděl o co jde,nebo by jsem ti mohl říct jak na to,ale neni to jen tak,je to makačka.A hlavně na to chce mít věci

02.01.2007, 19:12 |
dewar To jen na ukázku,moje práce jen foťák měl pobrat ten lesk.Kdyby měl někdo zájem o leštění kovů,tak mi písněte na mail.

02.01.2007, 19:13 |
dewar | Upraveno: 2007-01-02 19:17:30
To jen na ukázku,moje práce.

02.01.2007, 19:27 |
makk dewar
pisal som ti mail
dewar : taky jsem ti pisal moooc pekna pracicka
dewar : mel bych zajem o vylesteni techto kol kolik by jsi zato chtel nebo popripade radu jak na to diky :)

vykysalylukas: není to škoda leštit takové krásné kolečka? :-( a ještě v tak krásném stavu???

03.01.2007, 16:20 |
dewar Osobně tyhle kola jsou spíš na stříknutí na bílou a dát tam OZ červeně a jsou super.To by jsem je spíš prodal a koupil něco na leštění jako tu má Jarda,tohle má moc slabé paprsky a nevynikne to.A jsou dost členitá,tak by to bylo drahý tak za 10t si myslím
ja bych je prodal,ale neni kupec :( takze pech a chtel bych snima neco provist :) jo jedno je trosku drbly (pritelkyne)

03.01.2007, 17:47 |
dewar vykysalylukas:no a nechtěl by jsi vyleštit jen čelní stranu,a ten zbytek dát do barvy??pak by jsem řekl tak 5t by to zmáklo
jj jasny a zbytek bych chtel asi do cerne barvy
premyslel jsem neco v takovyhle stilu : )

03.01.2007, 20:27 |
dewar no jasan to by šlo,a ta cena se ti nezdá??
jj ta je vpoho akorat kdo by striknul?a udelal takhle jak jsou ty kola co jsou na tom obrazku :)

03.01.2007, 20:44 |
dewar když si je necháš nastříkat,tak já ti to čelo vyleštím
hele a jak bych je musel dat nastrikat?slo by to cely a ty by jsi to pak jakoby vylestil,protoze nevim jak bych to zakryl,aby to k necemu vypadalo ? diky
jo , nechal bys to stříknout celé a paprsky by pak dewar vyleštil

03.01.2007, 21:37 |
dewar já by jsem si to oblepil to by šlo
asi svoje kola prodám a kopím jiné co jsou lesklé a bude po ptákách žádná práce žádné shánění a nikoho nebeu obtěžovat a ještě to bude levnější i když vím že je to dřina jako blázen

05.01.2007, 10:49 |
makk mozte poradit mam vylestit limce na diskoch asa ar1,su totiz lestene ,ale neviem ci by sa dali este viac,dik

makk: leštěné od výrobce,(podle mě obchodní trik) to je uplně něco jiného než vyleštěné ručně! toto je nejaká úprava , takový pololesk...
když to vyleštíš poctive ručně, tak to nerozeznáš od chromu...tomu já říkám vyleštěné, ne to co je na tvé fotce ;-) takže určitě být tebou, tak bych ty límce přeleštil...teda ..vlastně vyleštil :-)
mě leštil mistr dudu
foto před:

05.01.2007, 16:59 |
makk no skusim sa potrapit a zacat lestit ,casu dost
foto po:

no tak tady je krásný důkaz toho, jak má vypadat vyleštěné kolo...pardon.... megakolo :-) takže makku.... hodně trpělivosti při leštění :-)

05.01.2007, 17:11 |
makk jj,kua to je nadhera , idem lestit len limce

06.01.2007, 11:31 |
dewar martinvr6:neměl by jsi detail toho leštěného kola??ono na dálku se to leskne,ale z blízka to může být pěkně omedaný??já jen jak leští konkurence.A mohl by jsi napsat kolik to roštovalo??

06.01.2007, 14:06 |
zazaa dewar:
co by stalo vylesteni limcu na BBS RM ??

dewar: omrdaný??? no ty voe...ses po... ne? :-)))) rencek je jeden z největších machrů co se týká leštění a myslím že ikdyby to nafotil z 10cm tak bys to nerozeznal od chromu....;-)

06.01.2007, 14:42 |
dewar mishane se nečerti,jeden z největších machrů na leštění je v Německu u firmy Novapax,tam také vyrábějí mašiny na leštění a mýchají diamantové pasty a lisují brousky.To je machr.A posílal jsem ti foto tý formy to je leštění,tohle je jen parodie na leštění co se provádí na al.kolech.

06.01.2007, 14:43 |
dewar zaza,promiň,ale mám vyčerpanou kapacitu,práce mám teď dost.Ale jinak cena by byla cca 4-5t
já se nečertím, jen kdyby to kolo leštil ten machr, tak by se ten dotyčný asi nedoplatil...toho machra jsem myslel tady z AHC ;-)

06.01.2007, 15:23 |
dewar tak o tom se nebudeme dohadovat sazba v € je jasná.Nikoho jsem se nechtěl dotknout,jen jsem chtěl vidět jak leští konkurence to je vše
to Dewar: tady máš detailnější foto kola a cena za komplet byla 9t

jinak tak zase moc drahé v DE to není ale proč to posílat až do DE když to tady umí taky :)

07.01.2007, 20:58 |
makk tak dnes som zacal lestit limce ,je to fakt fuska,len som sa chcel opytat ci by som mohol zacat aj s silnejsim smirglom (brusnym papierom) ako P400
no já začínal fexkou a pak 60kou :-)))) ale disky byly zničené, u těch tvých bych dal klidne 320ku a nebo i 220ku uvidíš jestli to bude dobře brát a nebude to dělat velké rýhy, musíš zkusit

08.01.2007, 23:00 |
makk tak som skusil prvy krat lestit limce

08.01.2007, 23:02 |
makk

09.01.2007, 20:23 |
makk neviete mi poradit nieco na lestenie hliniku,pouzival som pastu tusim silicchrome , ale chcel by som vyskusat nieco lepsie
makk: silochrom je moc hrubý, já mám pastu přímo na doleštění vrtačkou, mohl byhc ti trošku poslat, stačilo by ti tak 1 dcl, je to takový krém, hustý jak yogurth, pasl jse mti na icq

10.01.2007, 20:29 |
FBS rozdíl mezi leštěnými koly od výrobce a ručně leštěnými je ten, že od výrobce je to pouze nahusto přesoustružená drážka a pod detailním pohledem je to ve tvaru WWWWWWWWW, kdežto ručně leštěný povrch je ve tvaru ------------------------ což je rovný jak zrcadlo :o)

23.01.2007, 17:24 |
makk tak mam konecny vysledok

23.01.2007, 17:25 |
makk

23.01.2007, 17:26 |
makk a este podakovanie mishanovi za speciu na lestenie

23.01.2007, 17:30 |
mishan | Upraveno: 2007-01-23 17:31:54
jj, rád sem pomohl ;-) doufám že v trenčíne nabo někde jinde na sK srazu uvidím Live :-)))

14.12.2007, 13:57 |
Ados | Upraveno: 2007-12-14 14:04:08
Leštenie neni až taký strašný problem. Mne tento jeden disk trval asi dve hodiny aj z otstránenim stareho laku . Použil som odstranovač na staré nat. KIM TEC v sprey fakt dobré. A na leštenie som použil filc. kotúč a leštiacu pastu na hliník Polish. Na druhom obrázku je disk pred leštením.

14.12.2007, 14:06 |
Ados Dokončené . Leštený je len falc a paprsky. Ostatné ide na čierno.

17.12.2007, 00:25 |
zipp taky plánuju leštit kola. Přemýšlím, jestli to dat někomu udělat nebo sám...
no, do jara času dost, tak ještě uvidím :-)

18.12.2007, 10:38 |
zipp co by to tak stálo vyleštit tyhle? cca

08.02.2008, 15:49 |
Ados A je dokonane .

08.02.2008, 15:50 |
Ados
ados: luxuuuus, dost dobrá práce ;-)

08.02.2008, 18:23 |
mamut ty jo vypadaji fakt pekne.ty pneu maji zajimavy vzorek
pneu jsou marangonni, uplně napiču na vodě.....

08.02.2008, 19:38 |
Ados Mishan ďakujem za povzbudivé slová. Tieto sú moje prvé a asi aj posledné. Mám pár zaujemcov , ale stačilo. Druhé dam do chromu nástrekom je to dosť dobre. Robia to unás v meste a chcu len 2500 sk/kus. Nieje očom. www.dettunig.sk

08.02.2008, 19:39 |
Ados Mishan ďakujem za povzbudivé slová. Tieto sú moje prvé a asi aj posledné. Mám pár zaujemcov , ale stačilo. Druhé dam do chromu nástrekom je to dosť dobre. Robia to unás v meste a chcu len 2500 sk/kus. Nieje očom. www.dettunig.sk
A tie pneu som zatial nejazdil tak neviem. Sú nové.
no tak jak zkusíš, tak na vode velmi opatrně, fakt katastrofa
jinak se mi ty kola tak líbí, že bych je nejradši na mojeho golfa zkusil,ale fakt myslel sem si že umím kola leštit, ale to co si tu ukázal.. tak se aj trocha stydím ;-) :-)))

25.05.2009, 17:01 |
Kesam Ados Pecka :-)

26.05.2009, 08:47 |
Ados Dakujem ale uz su tie foto neaktualne :) Trocha zmeny na jar . :-))

Ados: na jaké to máš auto? dej foto

27.05.2009, 09:53 |
Ados Neni sa cim chvalit Vectra sedan 1,6 . 100 koni :))
Ziadny tuning

Ados: mě nejde o tuning,jen sem chtěl vědět najakém autě jsou ;-)