Navštíveno 2091x

03.01.2007, 20:35 |
Cormi Ahoj chlapi, prvně bych chtěl všem popřát všechno nejlepšího do nového roku !
Prosim vás, na jaře se bude znova kuchat interiér a chtěl bych přitom dodělat el. okna. Informoval jsem se, co obnáší dodělat origo a to je v mym případě zcela nereálný. Firma co mi dělala muziku má v nabídce sady na dodělání AUTOLIFT (na trhu distribuuje Stualarm.cz) - ty mají jednoduchou sadu určenou přímo do Golfa 4. Jedná se mi pouze o přední dvě dveře, vzadu zůstanou kličky. To je reálná volba. Nicméně lidi mě od sady na dodělání odrazujou, že to prostě vůbec neni srovnatelný s origo stahovačkou.
Nechce se mi tomu věřit. Chápu, že to nebude 100% jako origo, ale zase to nemůže být úplnej šmejd, ne? Sada stojí 5000,- a obsahuje vše jako na obrázku. Prosim všechny, kteří o AUTOLIFT slyšeli nebo mají zkušenost ať sem napíšou svuj názor.
Díky moc

zkusenost nemam.
v Tvym pripade bych to spis vzal origo z bouracky nebo vrakace, myslim ze u G IV by to asi nebyl zadnej problem

03.01.2007, 20:40 |
m1tv podle obrazku to vypada hodne podobne jako daval jeden čas renault do sceniku a tam hodne odchazi ty plastovy kolečka ..ale podle fotky se to fakt posuzovat neda... a proč je nerealny tam dat origo? sehnat nekde na vrakarne a dodělat eletriku ne? g4 to bude stejny jako oktava a pdobne a toho by mělo bejt dost..

03.01.2007, 22:39 |
Brda na G IV se mi doma vali vsechny vypinace, vcetne toho velkeho na dvere ridice. dokonce bych nasel i plasty na dvere(mozna)na ulozeni vypinacu

03.01.2007, 23:00 |
Cormi Brda: kdyžtak sem hod prosím foto, jestli to neni moc pracný... zatim to neni aktuální. Pustim se do toho až na jaře... Dodělávat to origo je příšernej oprc, ale asi mi nic jinýho nezbyde... bude s tim spousta starostí... jako nouzovka je tady pořád ta sada AUTOLIFT - byl bych rád kdybych narazil na někoho kdo s tim má zkušenosti.

03.01.2007, 23:37 |
Petura | Upraveno: 2007-01-03 23:38:36
jak může být s originálním stahováním víc práce než s náhražkou??? stejně bys musel všechno tahat nový, ladit dorazy, atd ... a jestli je teda víc práce s originálním stahováním, tak asi bude rozdíl v kvalitě zařízení .... a o to větší důvod dát origo :o)
teď jsem to dávali na fabii. tam se mění pouze motory. ale vše naprosto v pohodě. docela jim věřím. oproti těm univerzálům co se nasadí pouze místo kličky si myslím že to je mnohem lepší varianta..
vono teda ty plastovy drzaky u koncernovejch stahovacek taky moc nevydrzi.... delal sem jich uz par duralovejch pro znamy i do nasi ochcafky... tam se navic zamotalo lanko...takze i novy lanka.....
jinak mam dojem ze s tim origo to taky neni tak snadny ...mam dosjem ze tam chybi draty velka'komfortka' - mala komfortka......
koukni na vw-club.cz ...... tam na to bylo par temat.....

04.01.2007, 11:30 |
Cormi přesně tak, dodělat origo je oprc největšího kalibru. Čim víc o tom čtu, tak tim víc mě to odrazuje. Je to asi jako kdybych chtěl dodělávat origo xenony s automatickym naklápěnim a ostřikováním světel, ale i to by bylo zřejmě snažší než tohle :-)
Víc práce protože origo nejde jenom jednoduše koupit sadu na přední dveře. Lze to udělat jedině komplet. A když říkam komplet tak komplet :-) Ty el. okna jsou spojený s el. zrcátkama a společně s centrálem/alarmem to přes datovou sběrnici komunikuje s komfortní jednotkou. Musí se měnit vnitřní plechy dveří, komplet stahovačky, elektromotory, tapecy, madla, tlačítka a to nejhorší je zvolit správnou komfortní jednotku, která by komunikovala už se zabudovanym centrálem/alarmem, kterej tam mam a ten už má pravděpodobně taky komfortní jednotku. Prostě když se mi povede sehnat všechny potřebný díly, tak už to bude úspěch, ale nejhorší je to pak dát dohromady, aby to spolu všechno komunikovalo. Taky už mam vnitřky dveří upravený kvůli reprákům a s těma novýma vnitřkama by se to muselo dělat znova a to je další práce a náklady... asi vezmu ten AUTOLIFT... potřebuju jen el. okna na předek a chci se vyvarovat zbytečným starostím. Tohle je přesně řešení pro muj případ, na míru pro moje auto. Ty uni tlačítka se nějak hezky zaintegrujou do DIN rámečku z laminátu nad rádiem a fungovat to bude taky. Navíc se dá dokoupit modul na jeden stisk tlačítka a dojezd oken při zamčení, což je fajn doplněk.

04.01.2007, 11:41 |
Cormi ještě jsem zapomněl na svazky kabelů a možná to bude chtít vyměnit i zámky ...
píďa363: prosim tě, moh bys mi popsat funkčnost těch stahovaček AUTOLIFT? Zajímá mě, jestli to stahuje tiše a rychle (obdobně jako u origo stahovaček). Prostě jestli to působí profesionálně... Díky moc
jedine origo, kup nejakou starsi sadu z vrakace