Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Oil Catch Tank- jak funguje

o Navštíveno 2697x o
o 05.01.2007, 17:58 | SPEEDY t.c.t.
Nevíte někdo jak funguje? jestli je to jen baňka a nebo to má nějaké přepážky?Googlil jsem nejaky nakres ale marne. :(

o 05.01.2007, 20:24 | tomi666
pokud si dobře pamatuju má to zachytávat olejové částečky v sání aby neputovali do spalovacího prostoru,využití snad u přeplňováni turbem,ale myslím že hovadina ale to je jen můj názor tak mě neukamenujte :o)))
o 05.01.2007, 20:43 | radek.613
Už se to tu řešilo....
o 05.01.2007, 21:49 | tappaja
Je to proste odlucovac oleje.
vynatek z webu:
Vzduch odvětrávání klikové skříně prochází přes odlučovač oleje. Částečky oleje se separují ze vzduchu a vracejí se zpět do motoru. (to je z nakyho Volvo nakladace, kde ten olej vracej zpet do motoru, jinak se prave zadrzi v ty OCC a jednou za cas ho vylejes)

Soucasti tyhle sestavy by mel bejt i PCV ventil, kterej pri volnobehu uzavre to odvetravani, pak bych tam mrsknul oil catch can a hadici vedl zpet do sani.
Vyhodou je, ze to bude prisavat olejeprostej vzduch, takze by to nemelo kourit a zasirat sani.
o 05.01.2007, 23:32 | Rajdlos
jj je to jak rika tappik, na tuhle hadici (mezi ventilove viko a OCC) se montuji tvz. crank ventily, funkce viz tappik :-)
o 06.01.2007, 03:01 | SPEEDY t.c.t.
vim kam se to montuje, jde mi o to aby se porad nezasirala skrtici klapka, ale zajima me co je vevnitr...jen dutej valec + privod a vyvod? nebo je v tom nejaky mechanismus. ale rekl bych ze je to asi jen valec.
o 06.01.2007, 09:24 | tappaja
Vygoogluj si "odlucovac oleje"
Jsou tam naky lamely, jsou i odstredivy atd...
o 06.01.2007, 12:20 | blázen
jednoduchý nákres
[ Link ]
o 06.01.2007, 13:47 | SPEEDY t.c.t.
takhle by to mozna melo bejt, ale prijde mi ze takhle to mozna dela greedy, ale to co treba koupis u nas bude 99% jen banka s dvouma vyvodama, ale mozna se pletu
o 06.01.2007, 23:23 | Lukaash
pletes se ... kontaktoval bych Bidrina ;-)
o 07.01.2007, 00:27 | SPEEDY t.c.t.
Oki, jdu na nej najit kontakt
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3244 sekund.