Navštíveno 1364x

Ahoj koupil jsem si sportovni filtr pro moji vectru od znacky BMC za 3200kc konicky na misto puvodního obdélníkového a kdyz nahodim motor tak ve filtru divne rezonuje klepe to tam jako maly trakturek, filtr je ale v pořadku zkoušel sem tam green a ten to delal taky nevíte nekdo co s tím? dík
řekl bych že ty zvuky jsou z motoru a ne z filtru, když tam byl papír, tak to víc tlumil a nebylo to slyšet...
Právěže ty zvuky dou přímo z toho filtru
Vectra: zvuky jdou z motoru prave tim filtrem, pac jinudy nemuzou. Navic pises, ze to bylo stejny i s jinym filtrem.
.mycTD : myslíš jako že mam něco s motorem nebo to muže bejt tak prirozený? :-(
ukaž fotku jak to máš udělaný ...
MarauderZ28 : nemám fotku :-( už sem ho vratil ten filtr .... Vyhodil jsem tu plastovou krabici v ktery je ten obdelnikovej filtr a napojil na tu trubku tenhle
VECTRA_B:tezko rict. Ja tady zakladal podobny tema asi pred tydnem, taky jsem lezl v motoru jako ko.ot a hledal, co kde klepe.
Zkousel jsi to bez filtru?
.mycTD : ne bez filtu ne nevyznam se v motorech a netroufl sem startovat bez nej
je to ono?

tohle je teda fotka jine vectry B 1.6 ja mam trochu jiny motor ja mam ECOTEC 2.0 16V ale ten filtr vypada stejne jen ja na tom mam jeste nejakou elektroniku.... vyhodil jsem jen tu krabicku a napojil misto toho

bez toho boxu, to bude mit vydycky takovej hrubsi zvuk a bude to hlucnejsi. Koneckoncu proto se to tam dava :-)
.mycTD : takze se nemusim bat ze kdyz ho tam dam zpatky tak se mi to vsechno rozsype :-) jakej bys doporucil filtr značku?
pokud bude filtr filtrovat, tak bych se niceho nebal.
Akorat koukni jeste do ostatnich diskuzi, co tady bezi o filtrech a zajisti aspon odstineni od toho motoru.
Znacku Ti neporadim, zase tolik jsem toho nezkousel. Navic ja jsem tu byl nedavno obvinen ze zaujatosti proti bavlnenym filtrum:-)
.mycTD : aha :-) budu vypadat hloupe sem laik jak poznam ze filtr filtruje? :-))) jinak moc dekuju za pomoc
VECTRA_B.......pokud jsi měl filtr od značky BMC, taksi myslím že dobrá volba!!
Nevřis : to mi doporučila v jamaru ze to je ten nejlepsi co ma rikala ze to je 9 vrstvá bavlna

12.01.2007, 08:41 |
Daryl (A)
vectra: az fitr nebude filtrovat tak auto nepojede ... teda pokud do nej neudelas diru. Pravidelne kontrolovat a cistit/prat. BMC je gut.

12.01.2007, 09:39 |
20bad jj taky mam BMC uz pres rok a max. spokojenost
VECTRA_B tvuj pruser je, ze z vectry se ten box nesmi vyhazovat, ale maximalne tam dat vlozka! prave pri prechodu do toho boxu vznika nejaka turbulence, kterou ti tenhle sportovni filtr neodboura. V tvem pripade muzes byt jeste rad, ze ti to jen klepe a motor ti na volnobezne otacky nelita jak na kolotoci. Vubec nemuzu doporucit jakkoliv zasahovat do saciho potrubi u vectry za boxem, protoze jak jsi tam vyhazoval ten box... mohl jsi videt zuzeni nebo jakoby "natrubek" v tom boxu a ten odstranuje tvoji novou zavadu :) takze muzes vzit kacky a jit koupit originalni sportovni vlozku steimetz pokud ji na tvuj motor delaj
jo jeste si k ty vlozce udelej 3 pipe mode a to je max co z toho dostanes

12.01.2007, 12:48 |
BULOH No jsou podlě mě dvě varianty sprotvního filtru:
1. Koupit sportovní vložku do originálního boxu
2. Koupit přímý kit sání, který je dělaný na tvoje auto.
Jen můj názor.

12.01.2007, 20:50 |
Daryl (A)
Jako BLUOH. A pokud je pravda co pise temnej brouk, tak bych se toho drzel. Bud vlozku za cca 1000 kc nebo kit sani, kterej bude stat 2 - 7 tis ( netusim presne, ale nejlevnejsi jsem videl za 2 a nejdrazsi za 7 tis ).
temnej brouk ma pravdu :) uz mu u jedna vectra bublala taky :D

13.01.2007, 14:28 |
KMT souhlasím plně s Darilem a budeš rád,když to vyřešíš jen vložkou.Mě nejlépe sedí KN.
ja na tomhle motoru měl danou vložku green a pohoda je fakt že to bylo v omeze ale motor stejnej.

13.01.2007, 19:05 |
BULOH Asi takto...

Nejlepší je to takto, jenže když tam vznikaj nějaký turbulence jako u týhle Vectry je to naprdel :o(

aha tak to je super ja uz ho tam mam totiž zase zpátky jeste ne uplně nainstalovanej jen zatim sk paskama přidrženej s potrubím se vůbec nehýbal

darkbug : mě právě lítali otáčky když sem tam měl ten box, ted ne...
takhle jak jsi to tam dal je to stejně nesmysl a koně jsi tím ubral a ne přidal ...
Vždyt pišu že to tam je provizorně na zkoušku samozřejmě že vim že je to potřeba oddělit od motoru atd....
VECTRA_B: a cistil jsi klapku a krokovej moturek? to je na litani otacek+problemy s volnobehem nejlepsi