Navštíveno 1135x

18.02.2007, 14:32 |
fredh Zdar lidi,
potřeboval bych poradit s renovací alu.
Vše si zakituju a obrousím. Jen bych potřeboval poradit s lakem.
Klidně si to nalakuju sám, ale nevím jestli na to dát podkladovku(jakou), a vrchní barvu (jakou).
Chtěl bych to na bílo, ale právě nevím jakou značku barev, která by se dala koupit normálně v obchodě nebo drogerii/případně přes internet.
Chtěl bych barvu co něco vydrží. Nebo to mám rovnou dát lakýrovi?

18.02.2007, 14:53 |
Timbo to jako myslis vazne ze chces kitovat kolo? :-O

18.02.2007, 14:58 |
fredh No jako ty orvaný kraje od obrubníku, nebo jen obrousit?

18.02.2007, 17:15 |
Timbo jestli je tam jeste dost masa tak to liznout na soustruhu a nebo nejdriv navarit a pak stocit ale kitovat to to jako vubec predstav si pohled typka v pneuservisu jak ti na to nazouva gumu a zacne se z kola drolit kyt ja bych to asi nerozdejchal :-))

18.02.2007, 17:16 |
fredh Okej, ja myslel, že alu tmel něco vydrží, zkusím ten sostruh, to by asi šlo.
A je tu někdo přes tu barvu???
ti to nalakují třeba v autolakovně, pokud tuto službu dělají

18.02.2007, 19:36 |
Hanes No nevím, zas bych to tak nehrotil, na svých prvích alu kolech na peugeotu 205 jsem to měl podobně odřený, překitoval jsem to tím kitem s hliníkem a nalakoval sprejem pak zalakoval bezbarvým strejem a na nazouvačce s tím nic neudělal.
Když to dáš nalakovat lakýrníkovi a dá na to kvalitní lak tak se s tím nic nestane, ale asi bych ti to radit neměl.
to jako je pravidlo ze kdyz si necham prezouvat alu, ze mi ty kola musi zakonite zkurvit?
jinak kitem nic nezkazis, ale samo je lepsi vyvarit a pak soustruh a nebo vyklepat trosku a sjet jen na sousrtuhu
dělám v lakovně a kola se normálně tmelej!!!!!!!!!!!
normálně to kolo připrav jako každej jinej díl normálně obruš,nakytuj,vyhlad,plnič,obrousut pod vodou a barva !Ale barvu bych doporučil kvalitní!pokud by jsi chtěl tak pisni bud ti je stříknem nebo ti dodám matroš!
kámoš co opravoval stroje měl asi za 300 dvou složkovej tekutej kov nebo tak nějak to psali na obalu,kolo jsme tím natmelily a drželo to tak že to nešlo ani brousit-a na přezutí ty kola byly mnohokrát a v poho

19.02.2007, 15:34 |
fredh spirit: jsme od sebe skoro 200km, ale už jsem tady našel lakýru co si je lakoval taky a snad se s ním domluvím. A ten tmel? co by si doporučil, já našel alu tmel, ale klidně si nechám poradit, dík.
jinak ten tmel na alu opravdu neco vydrzi jemny oderky tim manik tady spravuje casto a kdyz budou mit pneuservisu tu plastovou nazouvacku tak neni co zkurvit ocelovou ti zkurvej i origo lak na kole
nejlepší je opískovat a komaxit... to vydrží nejvíc. odstín barvy dle vzorníku RAL.
vyjde to tak na 2ku komplet
takhle to vypadá