Navštíveno 1446x

03.03.2007, 18:13 |
Cormi Ahoj, koupil jsem si na Golfa 4 horní rozpěru předních tlumičů. Rozpěra je na míru, ale nebyly k ní žádné šrouby. Na každé straně jsou 3 díry o průměru 9mm a chtěl bych si sehnat šrouby ještě než se to bude montovat, protože je chci nechat pozlatit. Bohužel vůbec netušim, jaký šrouby na to budou potřeba. Poradíte někdo? Předpokládám, že stačí zhora navrtat ty plechy a rozpěru přišroubovat...
Díky moc

03.03.2007, 18:13 |
Cormi
dyť se to přidělává šroubama kterejma je přidělanej tlumič ne ?
a pokud tam žádný nejsou kup pevnostní šrouby třeba na imbus - www.fabory.cz např.

03.03.2007, 18:29 |
Cormi myslim, že tlumič je tam chycenej akorát jednou maticí, která je uprostřed. Tohle se šroubuje k tomu plechu okolo

03.03.2007, 18:31 |
Cormi Marauder: kouknu na to, díky... hlavně abych nemusel dávat zespoda matici, to by muselo jít všechno ven :-)

03.03.2007, 18:33 |
kucik | Upraveno: 2007-03-03 18:36:01
Montáž se provádí pomocí originál šroubů na horním uložení tlumiče-to píšou na autodoplňkách,takže by to tak snad mělo být ne.
ta jedna matice drzi tlumic v silentbloku, kterej je pak chycenej 3 nebo 4ma sroubama k podbehu. A na ty se nasadi ta rozpera. Aspon teda u myho auta.
u vw je to jinak budes muset navrtat diry do klobouku ja to budu resit pristi mesic

03.03.2007, 19:39 |
Cormi Právě sem myslel, že k tomu ty šrouby dají, když je to na míru... takže když mam díru 9mm tak použiju nějakej M8 do plechu, ale jakou asi délku? Aby to nebylo ani dlouhý, ani krátký :-)

03.03.2007, 21:42 |
R.I.S No jo ale šroub do plechu ti nebude tak držet jako dotahly matkou. Není nad to když se to rve na šrouby od tlumiče

03.03.2007, 22:33 |
FXS | Upraveno: 2007-03-03 22:38:07
nepřijde to na žádný origo šrouby, rozpěru jsem taky teď přidělával na A3 (více méně to samý) a tlumič drží jen za tyč tlumiče přes matici, která k sobě přitahuje víčko který je zezhora a drží tlumič proti sjetí dolu, proti silentbloku, musí se vyvrtat díry a sešroubovat a pokud si nepřibodneš matice nebo šrouby ke kastli tak se nevyhneš tomu pokaždý zvednout auto a sundat kola aby jsi ji sundal, jinak pokud vidim dobře podle obrázku, tak mam asi stejnou tyč a popravdě je to spíš hezkej doplněk než zrovna dvakrát funkční, protože ten materiál je čitej hliník a tudíž pěkná mekota, nějaký extra pevnostní šrouby jsou tam celkem zbytečný, dřív než by povolily ty tři M8 šrouby tak povolí spíš ta tyč, aby to aspoň trochu fungovalo, tak je potřeba to prošroubovat skrz šroubem a maticí, na řezání závitu by jsi potřeboval minimálně tloušťku materiálu takovou jako je průměr šroubu a to tam není, takže to držet nebude a pokud by jsi chtěl použít nějakej vrut, tak se ti to brzo vatáhne kroucením kastle
FXS:vrut by se mu pekne vytrhl :-)
Cormi:delku sroubu tak 20-25 mm
R.I.S : u nasich vw to dat na sroub od tlumice tak nepochodis spis si uskodis.Musi ti to drzet v kastli ne v tlumici

04.03.2007, 06:23 |
Kmoda Nic proti,ale ty tam nemáš šrouby nahoře na uchycení celé tlumící jednotky?Jak ti teda drží ke karosérii??

04.03.2007, 09:40 |
FXS Kmoda: vidíš to na obrázku zespoda se o misku opírá jen silentblok a zezhora plechový víčko, který je přišroubovaný k pístnici tlumice nic víc

04.03.2007, 13:11 |
Cormi Právě sem to kupoval dá se říct kvůli vzhledu :-) Kdyby mi šlo o funkčnost, tak beru Wiechers a ne tohle :-) Jinak tuhle samou rozpěru má Leon od KR Tuning a dokonce sem koukal, že to má chycený jenom na jeden šroub (jestli se mi to teda nezdálo) :-) Jestli tam budu dávat zespoda matku, tak se to asi neobejde bez demontáže tlumičů. Kdyžtak by se to montovalo teprv až se bude něco dělat s podvozkem.

04.03.2007, 13:16 |
Cormi FXS: Co si použil za šrouby ty?
Tak bych použil šrouby M8, délku 20-25mm, na hlavě asi nezáleží - hlavně musí být asi co nejmenší aby moc nepřekážela a matky.

04.03.2007, 15:40 |
R.I.S Jindris: myslel sem to jako kluci tady na ty originál šrouby který drží celý tlumící ústrojí.
A uplně nejlepší jestli znáš někoho kdo má nastřelovačku tak nastřeli šrouby, dělal sem s tím u taty v práci a je to pevný jak sviňa.

04.03.2007, 16:20 |
FXS matky samojistný (se silonem) a dýlku šroubu nevim ale bylo to něco jak píšeš hodil jsem tam imbus, je sice malinko vyšší než šestihranná hlava, ale vypadá líp a hvězdičku se mi nechtělo shánět, pokud ji máš teda jak píšeš jen pro vzhleda nebudeš ji předepínat, tak by to možná jen nějaký "fofršouby" do plechu udržely
R.I.S: žádný originál šrouby tam nejsou.....
kdyz uz bych sundaval tlumic, tak tam ty srouby dam zespodu a zavarim.

05.03.2007, 13:13 |
R.I.S vím že na tomhle ne bylo to myšleno jinak.
to musí bejt super když Tě při bouračce propíchne výztuha co byla přidělaná jednou samořezkou do kastle ...

10.03.2007, 19:25 |
FXS takže M8x25 je přesně akorát