Navštíveno 2307x

20.03.2007, 07:49 |
sedlo Zdravím, jsem tu skoro poprvé, teda spíš poprvé se projevuju, s tuningem začínám, něco na autě už je, ale nejvíc mě zajímá jaké máte zkušenosti s cajtama...
Mám folie na oknech, přední logicky bez atestů, tak mě zajímá jak se na to dívajía jaké máte zkušenosti na hranicích při cestě do zahraničí???
No a pak co říkají na výfuky bez homologace...
Díky za zkušenosti, musím zaklepat ale mě se to právě zatím vyhlo...

20.03.2007, 09:03 |
Hanes Záleží na orgánovi jak se k tomu postaví.
Někdo to přejde a ani si nevšimne-teda pokud není okno černý uplně a neprůhledný a výfuk neřve jak když ho tam nemáš vůbec.
Jinej tě bude jebat za každou prkotinu i na autě co je bez úprav a skoro nový.
Taky záleží na jakým autě to je. Jestli to je na favoritu tak bych to rovnou zabalil a nejezdil bych s tím :-))

20.03.2007, 09:22 |
20bad Co na to říct, podle zákona to tam mít nemužes tak počitej s pokutou a bodama

20.03.2007, 09:40 |
sedlo Hanes: Mám Fiat Bravo... Hodně dobrý stav, jen jaksi nápadné :-D
20bad: To je logický... Mě šlo o zkušenost, jakou mají majitelé upravených aut...
Jinak soused ted dostal za xenony, pruh nad oknec 2 litry... Ale bez bodů....
Asi jako Hanes, jinak já mam folie, samozdřejmě z homologací, zapsané a mam klid, folie vyšli ze všim na 4 litry. Mam je tak 2,5 roku a kontrolovali mě jednou a pohoda, na hranicích taky klid.Jinak ohledně vejfuku, málo kterej policajt má přístroj na měření DB tak že i kdyby ti to řvalo jakkoli a on to nemá čim změřit, tak ti pokutu dát nemůže !
Zatim co vim tak dostal za vejfuk pokutu akorád kámoš na mašině a to měli benga akci a ten přístroj na měření měli, tak že měl smůlu, ale to je ojediněle. Problém bude spíš na emisích.
Jinak pruh na okně mam taky a taky bez problému, je to pruh kterej je z folií co mam na okně a je průhlednej, tak že taky pohoda.
já jsem si radši koupil ještě jedno auto na normál ježdění :) taky řešení ne? :D

20.03.2007, 10:11 |
sedlo Nové auto :-D
To radši 2 litry měsíčně na pokuty :-D
Takový peníze fakt nemám... Ale taky řešení...
To já mám Fávo a u toho každej pozná co tam patří a nepatří.Takže když mě zastavují tak ještě než vylezou z auta tak automaticky chcípu motor aby neslyšeli vejfuk :o) A pak už je to jen o tom zda člověk držkuje nebo se s policajtem baví normálně.Většinou jsem se setkal s dobrejma "staršíma" policajtama co okukovali ptali se a chtěli ukázat nějaký věci.Ale taky s nějakejma moc mladejma co vysírali a začali mě napadat že znaužívám kartičku invalidy když ho nepřevážím a to nebylo jednou ale víckrát.Tak jsem u řekl ať si odevře dveře a podivá se že tam mám vozejk.Tak pak většinou ještě s omuvou mě pustili dál.Takže zatím bez pokuty za "nelegální úpravy"

20.03.2007, 10:16 |
Katy zatim "no problem" .... narazniky, kola ktere ale vypadala mensi nez byla a nelezla,clonitko uz nevedu-ale kdyz bylo taky v klidu ,laďak s tlumicem, trochu snizeno,predni a zadni cira, zamraceno predek i zadek. a jezdila jsem kazdy den po meste i do dalek:) jednou si ale na me ukazovat policajt na dalnici....ale nestavel,jen ukazal prstem na predek auta.
2sedlo: za xenony ?????

sedlo Jsem měl strach že všichni jen platí :-D To vopruz!!! Ale dělají jen svou práci... Zas ale na druhou stranu buzerace odsud podsud....
Snad se dá vždy nějak dohodnout...

Katy ... k tomu cajtovi: a skarede se podival.

20.03.2007, 10:18 |
Katy 2tomik: s tim vypnutim motoru okamzite to delam taky :))))

20.03.2007, 10:18 |
Katy 2tomik: s tim vypnutim motoru okamzite to delam taky :)))) kvuli vyfuku
sedlo: Vždy se dá nějak dohodnout,záleží na kono harazíš ... kámoš se setkal s tím že mu chtěli sebrat asi 3body a 1500,- pokuta za tech. stav vozidla (úpravy,kola,atd..) nakonec mu policajt sám oznámil že mu CHYBÍ lékárnička (aniž by se na ní ptal) a měl to za 100,- a odjížděl spokojen :-)) Asi fakt záleží kde a koho chytíš...

20.03.2007, 10:19 |
sedlo Katy: Za bixenony v Corolle... Nebyly origo, ale to je myslím jasné :-D
Prý nějakej mladej... Pak na něj ještě zkoušel výfuk, ale to má jen navařenou Remus koncovku, takže ho poslal do hájíííí.... A měl to jen za to co jsem psal...

20.03.2007, 10:21 |
sedlo se stejně musíte pak rozjet ne?! :-D
Katy: nejlepší volba :-)) akorát když mě stavěli asi ved 2ráno když jsem jel z plesu tak jsem dal varovný a chcípl jsem a tak koukal jako že má fávo blinkr v zrcátku a né v blatníku :D a dokonce na to prstem sahal ale nic neřekl :-))
sedlo: no ono než zavřu dveře když nikam nespěchám,než si uklidím malej TP,občanku,ŘP než se připoutám tak jsou v prdeli :o))

20.03.2007, 10:25 |
Katy 2sedlo: a jak poznal ze tam nepatri ? :))))))
no musime, ale to uz nas nezastavi,kdyz ujedem ;) bo to uz je po kontrole...
jinak me stavel cajt na podzim,na Renocaru,kdyz videl odkud jsem - pokecali jsme ze tam ma zahradku a tak, pochvalil auto a jela jsem. ptala jsem se ho na TUV na narazniky,ukazovala papiry - ale jediny co mi rekl : nekteri kolegove potiraj tuning uplne, nekteri ne a jsou hodni ale vsichni nesnasime ty hlinikove kridla !
-tenhle byl hodnej, ikdyz mi trochu cvakalo :)))))

20.03.2007, 10:27 |
Katy 2tomik: pokud nestepujou na miste a nechytaj dalsi ;)
heh, tak s tim blinkrem v zrcatku jsem se ted zasmala :)))))
Katy: no občas jsou dobré perly z kontrol.... Většinou jedou policajti za mnou a přečtou si nápis co mám na kufru tak tuší.Jednou jsem jel PHA-HK a ze sjezdu z dálnice tak pak jak je ta část HK tak za mnou jeli s houkačkama jak když vezu herák,ale lidi na ulici se bavili.Jednou jsem měl kontrolu že stáli vlezl mě do pruhu a ukázal ať zajedu na kraj ... a pak klasika Dobrý den pane řidiči,silniční kontrola,chcípněte vůz,vystupte z vozu a připravte si doklady ... tak jsem nic nenamítal a začal jsem vytahovat vozejk ... tak se zarazil a řekl že můžu být v autě,tak jsem mu dal doklady a poděkoval :-)) Nebo kolikrát vidím někde ve městě že zajíždím na invalidní parking a ať policajti nebo lid se zastaví a koukaj a čekaj co bude a když to začnu vykládat tak čučej jak puci a jdou dál :-))

20.03.2007, 10:46 |
Katy 2tomik: nevim co je natom , proc by nemohl kluk na vozejcku si tunit auto ;)
Katy: no to taky nechápu.Ale v HK už jsou na to teď docela zvyklí že prostě červený fávo je moje tak je to OK ale když přijedu do Pardubek nebo někam tak lidi taky zastavujou a čučej co tam chci ... dokonce u Globusu jsem přijel vytáhl vozejk a chtěl jsem přesedat a měšťáci po mě chtěli ZTP zda jsem opravdu invalida,je to jedině dobře že to kontrolují ale když viděli že si přesedám na vozejk,tak asi mysleli že to simuluju.Kolikrát jsem dělali u garáže na autě a jeli tam policajti tak se jeli podivat projeli kolem mě a zase jeli zpátky. Nejlepší bylo když mě odešli infračidlo a nemohl jsem řadit tak musel přijet tatík a řídit fávo aby jsme to odvezli na opravu.Lidi jak koukali když z řidičova místa vystoupil on a pak mě spolujezdci vytáhl vozejk.

20.03.2007, 11:00 |
sedlo No asi poznal, měl čočky v origo světlech, jak poznal nevím, ale měl holt provdu :-(

20.03.2007, 11:43 |
Komar_1981 | Upraveno: 2007-03-20 11:47:19
policajtu se bojim taky jako nejaky bezenec. nedavno mne chytla silnicni kontrola. pan Policajt nemusel ani zvedat placacku, proste jsme se setkali ocima, on vysel do silnice, ja uz davno blinkr.... po zastaveni se ti tri uniformovani nejprve shlukli na cca 1/4 minuty u prednich svetel (cire se na tomto aute tak casto nevidi), pak si pan Policista vyzadal "technicky prukaz a ricidcsky taky" (cituji)... pak zkoumal neco vzadu (takova svetla se tak casto na tomto typu auta nevidi). pak prisel, ja uz jsem se loucil s tema par stovkama, co jsem mel v kapse, ale pan Policajt se optal, zda jsem pozil alkoholickeho napoje... (nikoli) a pak mne nechal jet se slovy: "radsi uz jedte..."
"anamneza" meho vozu: Skoda Rapid 120 LPG, rv. 86, prestaveno na S Garde (pouzita predni plecharina), motor favorit 136 (nezapsano v TP), predni svetla cira z GII, zadni bezbarve prekryty s premistenymi svetly (viz web), chromove doplnky - vse original.
[ Link ] takze z tohoto popisu jiste pochopite, ze policejni hlidky nejsou muj oblibeny prvek provozu na silnicich.
tak nevim, jestli bych platil za xena....
luke: ani za xenony ve 120citce? :-)

20.03.2007, 14:19 |
Shr3k Komar_1981: Pokud jsou přední světla homologované pro použití na silnicích EU/EHS a jsou správně seřízené, můžeš si tam dát cokoliv. A je jedno jestli byly původně určené na Golf nebo na cokoliv jiného. V tvém případě dokonce i xenony.
Co se týče těch zadních světel, pakliže ty nehomologované bílé "Robin Hood" kryty mají pod sebou správně barevné clony, tak by zřejmě neměl být také problém. Možná jen na STK u nějakého pedanta, který by chtěl od nich papír.
Asi takhle: Kamos mel na R Lagune r.v. 96 zatmaveny folie (nehomologovany), byly celkem dost, a potkali jsme mladyho policajta a ten si ho vytahl z auta a rekl mu, ze je to zasah do technickeho stavu vozidla a ze za tohle muze mu dat na miste 7 bodu a odebrat ridicke opravneni. Nakonec jim rekl ze to odstrani a zacal to loupat nozem pred nima, za chvili ho zastavili a dali mu predvolani pred komisi a tam to dostal za 500,- a 1 bod :) s tim ze chteli videt, ze to uz na aute nema :)

20.03.2007, 14:40 |
Shr3k "zasah do technickeho stavu vozidla" - argumentoval bych tím, že nic takového není ve Vyhlášce o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích definováno (je tam trochu jiná formulace).
Navíc by si onen policista měl přečíst pořádně
[ Link ] , je tam max. 5 bodů za řízení vozidla technicky nezpůsobilého k provozu tak závažným způsobem, že přímo ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu... (musí bý splněny všechny podmínky) - žádal bych jeho nadřízeného o jeho dodatečné přeškolení či srážku z jeho mzdy.
A konečně ani ten jeden bod, který mu vzali, na něj neměli právo. Stačí si pořádně přečíst zákon.

20.03.2007, 14:42 |
Katy 2komar: pekna skudka... nevim za co by ti dali flastra ;)

20.03.2007, 14:45 |
Shr3k Knightey: Veškerý výsledek té kontroly měl vyznít správně tak, že to auto je technicky nezpůsobilé a musí projít znovu STK. Mělo správně dojít k zadržení osvědčení o technickém průkazu. Ten řidič měl dostat maximálně 2 tisíce, samozřejmě bez bodu.
Jojo i v naší dopravní policii panuje právní bezvědomí...
To jo no, nam se to taky zdalo dost pritazeny za vlasy, ale v tu chvili, clovek nez aby jsi radeji delal problemy s policajtama, ktery potkava dnes a denne, tak radeji kyvne a mavne nad ti rukou, myslim ze k tomu hral roli jeste ladenej vyfuck nehomologovanej :) (koukal malinko za auto, a nebylo to nejtizsi zrovna)
@katy: to si taky myslim. pani soudruzi jsou ovsem jineho nazoru - nelegalni motor by mohl byt zakladem. diky za chvalu. O:-)
POlicajti a tuning nejde dohromady !!!
Jednou mě stavěli a starej borec vystoupil a řekl že proč jsem zastavil na mostě, že je to zakázany, přitom on mě tam sám navedl, taková buzerace je už moc. Pak okukoval vyfuk, masku atd..... a jediny co mě řekl, "pane řidiči bude to za 500,- za modry parkovacky v prednich svetlach. Jsem to zkousel ukecat, ale blbej starej dedek, proste me chtel na necem ukecat. Lepsi je radsi ujet :)
kral: ne, tvrdil bych, že to je special edition :)
me jednou chytli za folie na sierre ( tatik daval hodne tmavy bylo to v dobe kdy jeste homologace nebyla potreba) zacali piskovat co to tam mam a ze me nepustej tak jsem to ukceal na lehce odstranitelnou zavadu vytahl jsem z kufru cira nahradni skla a zacal pred nima rozebirat tapecak no a po odsroubovani kliky jim doslo ze to myslim vazne a pustili me bez pokuty

21.03.2007, 21:47 |
hoff Machča mazec!! :-DDD

24.03.2007, 13:00 |
Flexar | Upraveno: 2007-03-24 13:11:02
Fakt zaleži na koho narazíte jestli na vole nebo na pohodaře. Jednou jsem jel v UH.Hradisti me zastavily sotva jsem mu dal papiry a polda "Co to mate pane ridiči to mate uplnej lapač bodu no pojdte tak si vystupte a uz to jelo co to zadni čelo,a nemate to nejak moc nizke ve předu (škodovku mam) A řekl jsem ja to mam naložene jedem na Slovensko na dovču a polda jo naložene " smích" a ty pneu nejsou taky zrovna dobre "olačky jak prase jsem mel" A na kamoše chlapi brzde to ho na tech pneumatikach. A polda na me " a co nejaky bobule travu mete:o))) jsem rekl ze ne. a pustli me bez flastru. Takovych kdyby bylo vic tak bych nemel strach jezdit .Ale Zlinaci to je hruza :o( A nekteří mi prolezou auto od podvozku po strechu a flastry jenom letají.