Navštíveno 5381x

30.06.2008, 17:42 |
Mika Zdar nemáte někdo posup jak si svépomocí udělat folie? Někde jsem to měl v časáku, ale když jsem tu tunu papíru projížděl nikde jsem to nenašel. Můj postup je takový
1, vyčistit okno
2,připravit si jarovou vodu - tady mam dotaz zohledni se pomer voda : jar v tom smyslu, e by folie méně lepila?
3, sundavam z folie ten protikus za pomoci stříkání vody s jarem
4, folii dávám na postříkané okno
5, pomocí velké stěrky vyženu vodu z pod folie
6, seříznu přesahující foli
6, zkoušel jsem zabrušovat pomocí brusného kamene foiii ke sklu, ale zde se mi stává to, že folie se někde potrhá - je toto špatně?
Jo a co si pamatuju tak se používal fém, proč? Díky moc Míra.

30.06.2008, 18:14 |
Komba 1. správně
2. jar klidně víc,nebo čistič oken,něco co maže a zároveň vyschne :-D
3. sundáš folii,a tady se používá ten fén aby byla měkčí a nelámala se
4. správně a zhruba jí usadíš
5. nemusí být velká,ale třeba stěrkz nebo škrabku na skla a přes to jemnej,fakt jemnej hadřík,jinak poškrábeš jako já
6. klidně znova použiješ fén na sušení(radši ne),ale radši na sluníčku a pak teprv ořízneš hrany
7. teda nevim co si zkoušel stim kamenem.Pak to tam lupneš a uvidíš jak to vydrží dlouho.záleží co sis koupil za folie.......
řekl bych že ten brusný kámen asi nebude to pravé(aspoň jsem o tom ještě neslyšel)
A fén se používá když potřebuješ fólii "natáhnout" do rádiusu
rekl bych, ze nema cenu se do toho poustet svepomoci bez jakychkoliv zkusenosti ci pomoci "profika"... minimalne je vydrbem zadni sklo na kufru ci zadni na sedanu, kde teprve poznas, na co je ten fen- teda spis se pouziva horkovzduska.
btw, cim vic jaru atp do toho das, tim pomaleji to bude schnout. Kdyz budes orezavat hranu skla, tak se snaz nuz vest po celou dobu pod stejnym uhlem.
pripadny cistic oken misto jaru musi byt na bazi okeny, tzn lihu. jinak ti to bude jezdit jeste za dva dny.

30.06.2008, 20:16 |
Kesam za 1:Ja bych tam žadne folie nedaval a je to.Kamoš to delal delal dopma a sodoma komora.Kdyz se ti to nepovede tak budes jezdit s tema bublinama to kdyz potkam tak se mi chce blejt.
A samo že hodně záleží na tom, co tam budeš dávat za folie, jestli nějaké šunky nebo pořádné.
Když koupíš špatně, tak je folie moc slabá a trhá se, když ji budeš potřebovat nahřát, aby se dobře skopírovala třeba na zadní okno, tak se ti propálí, když zase bude moc silná, tak se pak hodně blbě tvaruje.
Folie jsem si nechal nalepit od známého, kterej to lepí už nějakej pátek a když jsem viděl jak je to náročné, tak jsem byl rád že jsem mu to zadal.
Lepil mi Škoda Octavia kombi za 6000 litrů a Fabii za 4 litry s tím že folie mají atest a mam je zapsané v TP.
Tak že bejt tebou, tak bych si to nechal raději nalepit někým kdo v tom má praxi.
Nalepíš to sám, ale pak otázka jak to bude vypadat.
Na Fabii mam folie 4 rokem a vše v pohodě, žádné bubliny atd. když se podívám na ty co si to patlal doma sami, tak to dle toho taky vypadá.
Ušetři a nech si to udělat u odborníků-vyplatí se ti to.Já jeden čas folie lepil a troufnu si říct,že až asi na 5 autě se mi to začalo aspoň trochu líbit jak jsem to udělal.Ale ty práce kolem?Na Focusu mám folie na zadních oknech a chci ještě na boční k řidiči a spolujezdci a i když tam je to nejjednodušší,tak to raději dám nějaké firmě a budu k tomu mít hlavně atest.

01.07.2008, 20:03 |
Mika No tak jsem dal na některý rady místních, a řekl bych, že v celku to nevypada zle, a za desetinu ceny profika, jsem maximalně spokojeny. Foto dodám až to bude komplet, tak příští tyden :-) neni moc casu.

01.07.2008, 20:08 |
Mika

01.07.2008, 20:12 |
Mika

01.07.2008, 21:38 |
Mika

01.07.2008, 21:41 |
Mika Takže mám ořezáno a myslím si, že na to e s mladou nejsem profík tak to jde. Až to vytvrdne a já ty okna umeju tak to bude vypadat skvěle. Jinak co se týká toho nožíku a tý gumy tak ani jedno nepoužívat. Nožík je tupej a guma škrábe i pod vodou :-(. A nepoužíval jsem tan kámen na zabroušení, ale pouze žiletky. A výsledek je perfektní.
Já bych určitě profíka.Folie mi leží doma,ale už mi je nemá kdo udělat:-)
Ted na fordu sem si to taky nechal delat, jelikoz uz nemam folie z hypernovi za 300,- :)
Já mám doma nějaký z mototechny,ale vlastně vůbec nevím,jestli i na foliích záleží.Jsou jako i nějaký lepší a horší?
No ty obyc z hypernovy a tak za 350,- ti casem zmeni barvu a sou desne tmavy - u nich si tmavost neurcis (nevyberes)
No spis by me zajimalo jak tvarovat na zadnim okne...a kde koupit nejaky lepsi folie,ktery by sli horkovzduskou tvarovat?
jak rikas, tvarovat za pomoci horkovzdusky - aspon tak to delal manik, co mi delal folie, ale na oc dat bacha, to ti nepovim, zalezi asi jak moc krouceny okno
nj,ale daji se sehnat nekde lepsi folie nez ty co maji v hypernove a tak?hledal jsem kdysi na netu a na nic jsem nenarazil...
[ Link ] Tyto folie jsem nechal dávat já, člověk co mi to dělal s nima pracuje několik let a nemůže si je vynachválit.
Ale řekl bych že ti je naprodaj, protože to lepí lidé co mají s nima smlouvu a jsou na to školení.
Mam na autě 4 roky a něco a jsou furt super.
Na dalším asi 2 roky a taky pohoda.
Na co vám furt je, že si to nalepíte sami, když to bude dle mého stejně na hovno a hlavně nebudete je mít schválené, tak že nebudou mít atest, tím pádem nebudou zapsané v TP a tím pádem samá pokuta :o)
A který folie z těch řad,co tam píšou doporučuješ?
Můžou se folie lepit i z venku, nebo se vždycky lepí ze vnitř?
Folie homologovaný mám, ale v TP je teda zapsaný nemám...
Ja jsem je mel taky jakoze homologovany.Dostal jsem jakousi karticku na ktere bylo jen propiskou napsana propustnost a ani razitko tam nebylo.Na sklech jsem mel nalepene samolepky o atestu.Jinak jsem kdesi sylesel,ze na zadnim okne a na zadnich bocnich atest byt nemusi,ale nevim,co je na tom pravdy.
zadni okna si klidne muzes zatrit barvou, tam je to putna, sice na tom facku, jak sme sem daval odkaz sem mel vzadu prave ty desne tmavy a jednou mi policajt rikal, ze se mu to uplne nelibi, ale nemuze s tim nic delat... - rikal, ze takhle nevi, zdali vzadu nesedi nekdo s namirenou pistoli na nej - sem mu rikal, nebojte, sedi tam jen tchyne (ona tam fakt sedela a ta ma vetsi kulomet nez je bouchacka)
Můžeš lepit jenom folie který jsou homologovaný pro montáž na autoskla...
Daniela: Nejvíce si lidé nechávají dávat černé TI400.
dj.DEKL: Tak že ti je nějaká homologace na prd.
xxfavo: jj dostaneš kartičku, kde je propusnost světla v procentech, pak dalších x papírů, s těma se zajde na dopravku a folie se nechají zapsat do velkého TP.
Jinak pro PČR ti stačí když ukážeš tu kartičku, kde musí bejt razítko, podpis, propusnost světla atd.
Ale když narazíš na chytráka, tak je lepší, když si to dáš nechat zapsat i do malého TP, i když to neni tvoje povinnost.
Na zadních oknech by možná bejt atest nemusel, ale já bych si ho tam určitě nechal dát.
Takže mám jít s tou homol.kartičkou aby mi to zapsali do TP? Nic takovýho mi nikdo neřekl... podle mě je to zbytečnost.

04.07.2008, 12:25 |
Fridom | Upraveno: 2008-07-04 12:27:45
dj.DEKL: Pokud si dostal kartičku která je řádně vyplněná, tak si k tomu měl dostat ještě další papíry, kde se píše, že je ta folie schválená atd., nesl jsem tam asi dalších 7 papírů, dělal mi to známej, tak že čim více papírů tam neseš od danné firmy, tak tim mají věčí radost. Jen kartička ti je na prd.
Jinak dle toho co píšeš, tak si asi ještě nedostal pokutu za to že máš folie na autě, které nejsou schválené a nemáš k nim řádnou dokumentaci :o)
Ale to příde :o)
taky uz jezdim 4 roky a mam jenom karticku, zatim OK a to me uz nekolikrat staveli, ale je ot asi o stesti