Navštíveno 1288x

s rámem, dělané na zakázku(30 000Kč), bez poškození,na sklech nálepky, rozměry 165x210, protipožární, cena dohodou

nemůžou být protipožární, když je v nich sklo... a je tam plechová vložka...?

18.02.2012, 18:09 |
petrb hmm nevypadaji zle, ale za 30 prutu vas pekne natahl:D to nema hodnotu ani 10 t. panty obycejne co se davaji na balkonovky BD. zamek raci ani nechci videt. a uz vubec nevidim zadni prah pod kridlem, no a jak pise filip, o protipozarnich nemuze byt vubec rec, protipozarni dere se vyrabi pouze z tzv. dveřovky a z obouch stran je hlinikovy plat ci co to je, ale to je cenova relace uplne nekde jinde. no ale podle meho posudku, a to ze uz 8 let delam poze vchodove dvere, ma hodnotu max 7 t. jinak sry za ot, ale treba se nekomu budou hodit:)
v protipožárních dveřích nesmí být sklo?

18.02.2012, 19:24 |
petrb ano nesmi, protipozarni dvere maji za ukol aby se prez ne nedostal pozar dal, a nebo za naky cas prohoreni coz je dany zase tridou bezpecnosti... sklo jak je znamo teplotou praskne a ohynek udela hup a je to dal.
filip146, petrb - hoši hoši ...: můžou být EW15, nebo 30 plní i se sklem, ale cena toho skla by byla tak 60 tis. a vejš, takže to protipožární asi nebude, sklo by mělo vypískovaný atest.
howk
[ Link ] jinak cena protipožár ditermu - je cca. 15-25 tis. za m2 dle složení skla

18.02.2012, 19:28 |
VTR Nevím teda,ale já našel na netu že klidně slo bejt může.
[ Link ]
dokonce koukám že i 60 m prohoření je, kupoval jsem 15 a 30 běžně - do provozů kde je to nutné, na střechy zimních zahrad kde nad tím je bydlení, na oddělení provozy atd atd
petrb: sice možná děláš 8let vchodový dveře a prezentuješ se tu jako odborník, nicméně dle mě jsi napsal hloupost.
už jsme kolaudovali poměrně dost objektů, kde jsou požární úseky oddělený prosklenýma dveřma, dokonce i samotným sklem a hasiči s tím nikdy neměli sebemenší problém jak v projektu tak při vlastních kolaudaích.
LUke: Tak jsi to měl napsat hned a né až po reakci ostatních.. Proč se ptáš zda muže být sklo?? Když víš jak to je??

18.02.2012, 23:53 |
JR Collin: Lukas se spis divil tvrzeni, ze nesmi bejt sklo ...
collin: proč? protože když vidím reakci typu 18:09 tak mě zajímalo, jak to zdůvodní. to je celý. mě trošku vadí tyhle texty o tom, jak někdo někoho někde natáh, že to není možný, že to nemá ani třetinovou hodnotu toho co za to zaplatili apod...
tak proto. a samozřejmě, že vždycky existuje možnost, že nemám pravdu, takže jsem čekal spíš citaci nějakýho paragrafu, vyhlášky apod, abych měl do budoucna jak machrovat na projektanty při návrhu a na hasiče při posuzování PBŘ a následný kolaudaci.
No a ta puvodni cena mi neprijde nejak silena, pokud to jsou protipozarky a z masivu...
Samoze ted bude cena o dost nizsi, mozna ani ne tretinova...
Tak Ok.. Já v tom viděl něco jiného..