Navštíveno 5369x

koupím svářečku CO2, nějakou rozumější, přemýšlím o OMI 205 kdyby bylo za rozumě třeba...
ahoj co je u tebe rozumně ? do kolika ? dokážu sehnat cokoli od alfa in a 20procent slevu
OMI 205 nebrat, vůbec to nesvařuje :(
když jsem jí měl pod rukou přišlo mi že nejde vůbec ladit, že svařuje furt stejně at s tím šteluji jak dolů tak nahoru.
koupil bych nějakej kvalitní stroj a nešetřil bych.
hlavně do kolika peněz..
Unihero: no čéče tak já ti nevím, pročítal jsem si forum o sváření (svarforum nebo jak) a tam tu OMI docela chválili, že to je celkem cajk stroj. Od původního nápadu zakoupit Einhell jsem upustil, ikdyž mne lákala cenovka..
právěže za málo, max. tak 10 - 15 tis., na alfa in jsem ani nekoukal teda popravdě řečeno..
PS: mám to jenom na takovéto domácí sváření ;-) :-))
nikdo nemá, nebo neumí zajímavý ceny?

02.10.2012, 11:29 |
Nora Telmig 200/2 14355 bez dph?
Nora: no co jsem koukal na netu tak za tuhle cenu tam jsou i s dph a ten Telmig ani neznám.
PAVELK: přemýšlel jsem o tom nebo o 180, zajímalo by mne kolik ta 155 provaří...a jak velkej je rozdíl mezi 155 a 180
je pro tebe problém si zavolat na jejich infolinku? jen malá otázka, co s tím chceš vůbec vařit? za tak malý peníze ti říkám na rovinu že nic lepšího sehnat nejde
pro mě to problém není, já myslel spíš praktický zkušenosti než vysvětlování technickejch dat a teorie od prodejce.. Je to jenom na plechařinu na autě apod. na silný věci mám elektriku (asi 30 let starou :-D
tak tu elektriku 30 let starou prodej na měď do sběrných surovin uděláš lépe, kdybys viděl jak sváří nové zdroje od Alfa in co se daj jen na 220 do zásuvky a kolik váží vzteky bys rozšlapal vše v dílně. Najdi si tam číslo na pana Cíchu není to jen dement prodejce ale praktik co přesně ví jak se má a co mašiny dokážou, jezdí se mnou pravidelně na předváděčky do těžkých strojíren. Jak píšeš jde ti jen o plechy na autě tak na to ta svářečka bude naprosto vpořádku. Nevím zdali jsi už někdy svářel metodou TIG ale pokud by se ti to zalíbilo tak si pořiď nějaký invertor od Alfy co umí vařit i TIGem a je za hodně malý peníz, p. Cícha ti jistěže poradí, klidně mu řekni že tě posílá firma PK Weld což jsem já, cenu ti domluvím až si najdeš něco co by ti vyhovovalo.
tak stou elektrikou mi to docela jde ( silnej matroš se s tím vaří krásně) jo, tigem jsem viděl i zkoušel u kamaráda (moc mi to nešlo) ale kámoš co s tím umí, tak to byl pěknej konzert když mi vařil nerez svody apodobný věci... ale s tím bych asi neuměl, mám za to(čistě muj názor) že coočko je tak trochu blbuvzdorný, takže bych s tím mohl něco trochu udělat
já ti moc děkuji, okouknu ještě co nabízejí a co by bylo pro mě nejlepčí (koukám po tý 155, ale i po tý 180 v akci s těma věcma, ale to už je celkem dost těch 19 t. co by to vyšlo)
tak stou elektrikou mi to docela jde ( silnej matroš se s tím vaří krásně) jo, tigem jsem viděl i zkoušel u kamaráda (moc mi to nešlo) ale kámoš co s tím umí, tak to byl pěknej konzert když mi vařil nerez svody apodobný věci... ale s tím bych asi neuměl, mám za to(čistě muj názor) že coočko je tak trochu blbuvzdorný, takže bych s tím mohl něco trochu udělat
já ti moc děkuji, okouknu ještě co nabízejí a co by bylo pro mě nejlepčí (koukám po tý 155, ale i po tý 180 v akci s těma věcma, ale to už je celkem dost těch 19 t. co by to vyšlo)
PAVELK ....coočko jsem nakonec objednal, uvidíme jestli mi udělá ještě něco s cenou, ale pán co jsi mi doporučil je velmi vstřícný, snaživý a vypadá to že tomu asi celkem rozumí. takže ti tímto děkuji!!
a bral si teda nakonec tu 180 ? Potřebujem s bráchou do dílny taky už něco pořádnýho a já se s elektrikou zatim moc neskamarádil,takže dle zkušeností co tu psali kluci v pár topikách taky koukám na alfu a právě ta 180 by byla čupr :)
tak dej vědět za kolik byla nakonec ta akcni sestava a kdyžtak bych byl další s objednávkou kdyby to šlo..
Co řikáte na einhell, konkrétně tenhle typ: BT-GW 190 D Einhell ?
Chceme domu do dílny něco, co tak ňák "nahradí" autogen a bude se s tim dát občas svařit něco silnějšího (příklad: abych např svařil 2,5mm plech nebo 2ks traverzy )
přijde mi že ta alfa 155A bude nato slabá,nebo ne ? má cenu jít do tý 180A, resp. jde oto jestli i ten einhell (
[ Link ] ) neudělá stejně práce ?
díky za názory a postřehy,vše uvítám..
tak jsem kontaktoval p.Cíchu jak dával kontakt PAVELK,pověděl jsem mu k jaký činnosti a použití to bude,chvilku sme se bavili,vysvětlil mi celkem dobře rozdíly ve svářečkách který jsem měl ve výběru a výsledek je takovej že pro naše použití je asi nejvhodnější ta 180A, nekupujem to na pár měsíců a hlavně to bude denně aspoň chvilku zapnutý,takže od jinejch výrobců dle zdejších a jiných referencí upouštim, podle toho co řikal,tak ten transformator by měl vydržet věky..
informace pro ty co by chtěli tu ABC 155, tak přý již nejsou žádný :(
madaros:konečně rozumnej člověk co utratí 2,50 za hovor s odborníkem než vyhodí x tisíc za čínskou svářečku která bude fungovat chvilku a ještě divným způsobem, bez servisního zázemí
tak je doma a uz sme par svaru udelali a jde to jedna basen :) diky za rady a tipy,snad nas prezije..