Navštíveno 4808x

31.12.2007, 19:42 |
TheTimo | Upraveno: 2007-12-31 19:43:08
Koupím novou těsnící gumu okolo střešního originál okna na VW Golf 3, nabídněte nebo dejte tip kde novou, jetou nechci. Díky moc, teče na sedačku řidiče skrz okno a je to jen v gumě :o(

01.01.2008, 13:57 |
jolik No nevím jestli jsi na správné stopě?Jestli myslíš gumu na skle tak to budeš muset nejspíš koupit i se sklem v Helleru a sedačka zustane stejně mokrá.Když prší tak přes střešní okno se voda stejně dostane v každem G3,teprve pod sklem je voda odváděna ven z autí.
jj jolik ma pravdu, jestli mas original sibr tak ho otevri a vlevo i vpravo ,vzadu i v predu jsou otvory, kterymi voda unika ven
pokud mas zacpano , tece ti to do auta
jestli mas nejakej dodelavanej shit, tak to bude chtit asi to tesneni :)
ale to není šíbr, to je jen okno ... sháním tu gumu, ke které se okno přitiskne po jeho zavření, ta originální je už značkě použítá (r.v. 1992) a netěsní, takže to kape kolem té gumy...

01.01.2008, 17:35 |
jolik ,,ale to není šíbr, to je jen okno,, tak tomu nerozumím.,,sháním tu gumu, ke které se okno přitiskne po jeho zavření,, a tomu nerozumím taky,u G3 origo šíbru se okno nepřitiskává k žádné gumě.
máš okno, bez jakékoliv gumy, které se dá otevřít jen nahoru nebo dolů a pak těsnění neboli gumu, která je okolo toho výřezu pro okno a ke které se to okno přitiskne, kapišto ? Asi bude nejlepší, když to vyfotim ...
btw. víš jaký je rozdíl mezi střešním oknem a šíbrem ?

01.01.2008, 18:32 |
JR tak na ten rozdil sem zvedavej :-D

01.01.2008, 18:54 |
jolik No jo manual, tak sory.
prostě se jedná o tu gumu, ke které se to přivírá ...

01.01.2008, 20:34 |
JR Tohle podle me neni original VW, original pouze klasicka posuvna strecha.
Jinak stresni okno = sibr a obracene :-)
Tak na ten rozdil mezi sibrem a stresnim oknem jsem taky zvedavej.
střešní okno - vyklápění
šíbr - zajíždí pod střechu, u některých aut nad střechu
:-)

01.01.2008, 20:56 |
JR no nevim, kdyz si pujdu objednat novy auto, tak v nabidce najdu vzdycky jenom stresni okno :-))
no já bych to popsal jako Pepíno, nikdy jsem neřekl střešní okno a byl to šíbr, každej podle mě dneska chápe jako šíbr to, že se dá vyklopit a dokáže zajet do střechy a okno jako jen vyklápěcí, ale asi se pletu no ...
njn.. holt jsme asi stará škola :o))

01.01.2008, 21:36 |
jolik Tak dej potom vědět kolik chcou v Helleru.

01.01.2008, 21:45 |
mrazik | Upraveno: 2008-01-01 21:47:08
A co to je, kdyz jsem v mem byvalem aute mel oba systemy ? Jak vyklapeni , tak zajizdel do strechy ?
Ja myslim, ze sibr je bazarovsky sleng a stresni okno pro manual auta.
mrazik: šíbr, tohle je prostě jen okno, lze pouze mechanicky vklopit nahoru jako pootevřít, nic jiného s tím udělat nejde ...
jinak do Helleru určitě nepojedu přes celou republiku, zeptám se tady na karlovarsku ...
Jinak správě je prostě střešní okno jednotně, šíbr je slangově doopravdy, jen to prostě lidi rozlišujou jinak ...
viz zdroj wikipedia:
Střechu ovšem kromě budov mají též vozidla, stany a podobně. Automobil se skládací střechou se nazývá kabriolet; některé automobily mají též střešní okno, hovorově šíbr.
Sakra a ja jsem si vzdycky myslel ze stresni okno se jen priotevre a sibr je otviraci jako dira bud zasunout do strechy nebo nad strechu :-)
A tohle je sibr :-))))

Jo uz jsem to nasel aby jste se nehadali...
[ Link ]

04.01.2008, 09:05 |
Pagoš Jjj, posuvná střecha...
taky mi zateka trochu pod sibr mam original el.sibr v G3 a byl jsem totalne na prasky soufam ze je to opravdu pravda s temy odtekajcimi kanalky a dufam ze to nesteka teda zevnitr po kastli aby mi to neschnilo...jinak sibr je nejak kaput nejede nevite co s tim?? ani manualne pres ten imbus to jede jen do jedne polohy a jako ze zpet uz se jen protoci klicka...doufam teda ze kdyz tam kape ze to tolik nevadi ze voda bezpecne nekam odteka?? jinak to okno snad prelepim silikonem:D