Navštíveno 938x

05.01.2009, 20:26 |
X-sat (M)
Klasiku,jsem 182 cm vysoky i s vazanim.Mate nejaky tip na shop,napr.? Diky
skus Zezulu... ja u nich nakupuju uz asi 15 let
www.snowboard-zezula.cz

05.01.2009, 21:30 |
X-sat (M)
Ty tam mas tu slevu 20% Luku?
jo nejaka slevicka se asi i najde
X-sat, je to asi tak půl roku, co jsem ti posílal fotky mýho prkna, ale neodpověděl jsi, máš ještě zájem? je nepoužitý i s vázáním a já měřim 179, takže stejný

06.01.2009, 16:26 |
X-sat (M)
kua, chvilku mi to dalo, ale našel jsem ten mail na webu. Tos ho ještě neprodal? Na jaká kila je to prkno, prosím tě?

06.01.2009, 17:22 |
Syrup | Upraveno: 2009-01-06 17:23:42
kila?:))) to me pobavilo :)) ... kila nemaj se snb co docineni, vybira se podle vysky. a je uplne jedno jestli vazis 80 nebo 130.

06.01.2009, 18:19 |
X-sat (M)
Aha, tak to jsi fakt hodně znalej. Myslíš vážně, že člověk vysoký 185 cm, vážící 80 nebo 105 kilo může mít úplně stejný prkno? Aha...
satáku, hmotnost bohužel nevim od do, ale kupoval jsem si to na sebe a hmotnost v tu dobu jsem měl okolo 90kg. nevim jestli to má něco společnýho s jádrem, ale je dřevěný
Syrup raci nemluv ;-)
Drevo brat satacku... drevo brat...!

06.01.2009, 21:20 |
X-sat (M)
Enismo - a jak jsi na tom s cenovkou prkno + vázání?

06.01.2009, 23:23 |
Syrup | Upraveno: 2009-01-06 23:33:25
X-sat: jo, jsem asi hodne znalej. Muze, v tom neni vubec zadnej problem. Tohle nejsou LYZE! Zkus si zajit do nejakyho shopu, rekni ze bys chtel vybrat snowboard podle kilogramu a koukej na reakci toho prodavace :-)))
Luke-Jeep: mluvim, proc bych nemel? Vysvetli mi jedinej duvod toho ze by nekdo mel brat ohled na to kolik vazi. Jde o tvrdost prkna, ktera kazdymu vyhovuje uplne jinak, takze je to uplne individualni. Tvdy prkno- kdyz chces poradne brousit sjezdovky. Mekky prkno- freestyle, blbnuti na skockach, ve snowparku atd. samozrejme se s tim da taky jezdit, zejo..
Prkno se vybira podle VYSKY- snowboard je ti akorat kdyz ho mas nekam k brade, +-. Pak taky podle velikosti nohy, abys nedrel o snih, zejo. Vybirani podle vahy je uplne MIMO! Nevim kdo ti takovouhle sracku rekl ... Dal pak doporucuju vybirat podle toho jestli je to sidewall nebo cap, coz je konstrukce snobwoardu... jediny s cim souhlasim je to drevo...
sorry za OT, ale kdyz tady nekdo dela chytryho tak mi to fakt neda

06.01.2009, 23:47 |
Syrup | Upraveno: 2009-01-06 23:48:24
Jeste bych dodal ze taky zalezi jestli chces sjezdovy a nebo freestylovy vazani, ale to uz je zas jina kapitola.
Enismo: hmotnost ani vedet nemuzes, protoze se to taky nikde neudava... :D

07.01.2009, 00:11 |
X-sat (M)
Jasně, všichni lžou... Samozřejmě, že první, čím se řídíš je výška a nevím, kde si se dočetl, že se řídím pouze váhou, ale to je vcelku fuk (nemůžeš vědět, že mám od enisma info o délce na mailu již dávno). Ovšem tvé
Vybirani podle vahy je uplne MIMO! Nevim kdo ti takovouhle sracku rekl ...
je jaksi v rozporu se spoustou informací nejen na webových stránkách prodejců. Namátkově kopíruji texty:
Vliv výšky, váhy, věku, zkušeností
Každému jeho vyvolený snowboard musí "sedět". Musí být přiměřeně dlouhý. Chcete-li si sami určit délku prkna, vycházejte z výšky po bradu, pro freestyle a blbinky při malých rychlostech volíme kratší snowboard, čím větší plánujeme jezdit rychlostí, tím volíme delší snowboard s delší efektivní hranou. Každé prkno je dimenzováno pro určitou zátěž, tento údaj srovnejte s vaší váhou a nepodceňujte. U dětí a rychle rostoucích jedinců bereme v potaz i tento vývoj, ovšem nesmíme brát prkno příliš dlouhé, to je pak pro zlost a trápení.
Nepodceňujte délku prkna
Důležitým vodítkem při výběru snowboardu je jeho délka. Výrobci seriózních značek udávají doporučenou délku prkna podle váhy jezdce. Pokud se nebudete tímto doporučením řídit, může se prkno chovat jinak, než by mělo. Třeba přejde z jízdy po hraně do smyku, nebo se bude bořit v prašanu, pokud zvolíte příliš krátký model. A také ho tím můžete poškodit.
Kdybych chtěl radu "Jaké prkno", ptal bych se jinde. Ne v bazaru.

07.01.2009, 00:25 |
Jindrs | Upraveno: 2009-01-07 00:26:01
doporucuju procist tuten web ja jsem na nem zacinal a super
[ Link ]

07.01.2009, 00:26 |
Syrup | Upraveno: 2009-01-07 00:30:54
Ne, vsichni nelzou. Luke mel pravdu s tim drevem .. :-D nezlob se na me, ale i z toho tebou zkopirovanyho clanku jsem se jaksi nedocetl proc sronavat vahu. Nerknu-li ze na zadnym shopu co jsem koukal neni udavana vaha u zadnyho prkna od-do.... ale to je jedno, nehodlam se tady hadat....

07.01.2009, 00:47 |
X-sat (M)
Ale to já přece taky nechci. Ty tvrdíš, že hmotnost člověka nehraje roli a já se dočetl a doslechl, že je to také nutno zvažovat. Kdyby nebyly emoce, byly by diskuse v prdeli.

07.01.2009, 09:35 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2009-01-07 09:41:53
Syrup pokud postavis na penovou zakladni desku borca se 120 kilama tak ti ju proslapne behem mesice... proto se pro tezsi lidi davaji tvrdsi desky... ve zkratce receno
Ucim snowboarding uz 10 let, zavodne jezdim 12 a na samotne desce sem poprve stal v prosinci roku 1989... par veci sem uz o nich zjistil ;-)
BTW: pokud tady mluvis o tvrdosti prkna vzhledem k jeho pouziti... sice to neni uplne ve 100% pravda, ale vicemene to sedi, ale jeste vic tahle poucka o pouziti plati pro DELKU!!! do rampy s delskou po bradu? ne diky... pro prasan s delkou po branu? opet odpovidam ze si vyberu jinak... atp.
Ja osobne mam 7 prken v delkach od 155 po 190cm. Side wall nebo cap je trosku mimo. mam ten i ten druh podle vyuziti desky jako takove.
Nicmene to je na delsi povidani a neni to predmetem tohoto threadu.
-------------------
Takze Satacku jak sme na tom s deskou od Enisma? Jinak normalne sedni na zlutaka, dojed do Brna ja te naberu, sfuknem k Zezulacovi, vyberem, uhrajem nejakou slevicku a povalis domu ;-)
:-))))
až se dohodnete, co a jak, napiš, jestli chceš ;-)
enismo co ty mu vlastne nabizis? ja sem to asi cetl alke nechce se mi to hledat :-)
je to prkno od Nano Snowboards = Meat Fly s jinou obch. značkou, jak jsem psal s dřevěnym jádrem, nepoužitej a vázání s kovovou ráčnou.
[ Link ]
x-sate ted jsem si ještě jednou četl ten inzerát a bavili jsme se i o botkách, o ty máš taky zájem?
[ Link ]
:-) oki tak pockame na nase rameno spravedlnosti co on na to ;-)

07.01.2009, 10:39 |
Daryl (A)
ja si chci taky zlomit hnaty ... poradite ? :)187/130 :-P
uriznout z zelezne platle 2cm tluste desku o cca 160ti cm delky :-D

07.01.2009, 13:10 |
X-sat (M)
Hovada 8-) Enismo, jakou máš aktuálně cenovku s botama/bez bot?
díky
sice jsme spolu ted mluvili, ale hodim ti sem tel, aby ses mi mohl ozvat, tak dej do pondělí vědět ;-)
zatim peace
enismo jak jsou velký ty boty? teda jestli je X- sat neveme..díky

11.01.2009, 02:18 |
badi

11.01.2009, 23:15 |
Losky Já měl teď o víkendu půjčené dva SNB a jeden byl Salomon a ten měl na sobě napsáno, že je dělané na váhu 60-75kg, pak druhý Nitro a ten to měl také, ale na papírech, ne na prkně

12.01.2009, 08:49 |
X-sat (M)
Enismo - tak řeším něco jiného s poradcem L-K
každopádně díky
X-sat: no problema, aspon si zítra zajezdim jak drak :-D každopádně přeju dobrej kup, at si všichni zlámem pracky :-) (nohy tak nějak je menší pravděpodobnost si zlomit si myslim)
a jeeee !
to zase dopadne
PS: hele jezdim na Sacberk skoro kazdej den tak dej echo a vezmu te s sebou na snb.