Navštíveno 970x

Musi byt plne funkcni ;-)
sorry za OT, ale jestli to mas domu, tak bych popremyslel spis o T41. T60 mi prislo jako krok stranou...
ja mam jiz T60 v hokne a je me se liby
je to spis pro manzelku a deti
Proc je to krok stranou?
me to prijde oproti T41 vetsi, tezsi..., T61 jsem mel a prislo mi to zpracovanim hrozny. nebo uz novy T400, ale to je jina cenova... ;)
2,3 kg neni zadna velka vaha kdyz lezi furt na stole v kuchyny ;-)
ale za to je vykonejsi
T61 mozna trochu vetsi je proto se hledam i X60 ale tam se bojim trochu doho displaye ale T60 je dle me idealni velikost
10" netbook je zase moc male

04.01.2011, 08:11 |
JP tmx.806: T60 je naopak o 1mm tenší (ostatní rozměry nachlup stejný) a o 0,1kg lehčí. S T4x se to nedá srovnávat, ta má proti tomu mizernej rám, mizerně řešenou desku a na třech místech praskající palmrest (což teda souvisí s tim mizernym rámem). Jediný v čem T60 i T61 za T4x zaostávaj jsou panty, ty vydržej o něco míň. T61 je prakticky drobně vylepšená základna T60 s novym víkem LCD ve kterym je poprvé pevnej kovovej Rollcage rám překrytej plastem (díky tomu má lepší signál wifi). Jediný čeho je dobrý se radši u T61 vyvarovat je nVidia grafika, byly tam některý špatný série, který po přehřátí odcházely (=výměna desky). T4x už je dneska dinosaurus se starym IDE diskem a DDR RAMkama (obojí stojí 2x tolik než ty novější do T6x). Sám používám už 6. rokem T42, teď z ní píšu, tak vim o čem mluvim:-). X6x jsou dobrý, jenom maj snad všechny včetně tabletů vylomenou krytku PCMCIA, protože v tom místě praská kousek plastíku.
Samozřejmě mluvim u všech Tček o neširokoúhlý 14.1" verzi, ale víceméně to platí i pro všechny ostatní. T400/T500 jsou prakticky takový faceliftovaný T61. Jednoznačně bych doporučil T61 4:3 s Intel grafikou a SXGA+ displejem - konstrukčně je to nejlepší ThinkPad posledních let a výkonem bude ještě pár let stačit (pobere 8GB RAM), ale sehnat to v týhle konfiguraci je často i mimo ČR umění:-))
Já bych měl jednu X61s, ale asi chceš radši Tčko, Xko je mrňous na tahání po světě:)

04.01.2011, 08:15 |
JP | Upraveno: 2011-01-04 08:17:42
T41, T60 14.1", T61 14.1" 4:3 - když postavíš ty 3 přímo vedle sebe, tak v rozměrech a hmotnosti vůbec nepoznáš rozdíl, jde max. o 1-2mm na některou stranu. Svědčí o tom už to, že u T60 a T61 se daj vzájemně vyměňovat plasty základny, jsou až na detaily stejný (rozměrama dokonale).
presne jak pise JP
jak uz jsem psal
sam mam sluzebni T60 a jsem max spokojene
a tu uz jsem mel i takove sracky jako Acer, Asus a ty bych nekoupil ani zadax ;-)
Mame i par T61 ale sirokouhle ale ty uz me jsou zase moc velke....
ale ja vim, mam T400s, tak nevim, ale proti prechozi T61p mi to prijde velikej rozdil...
víceméně souhlas s JP,snad jen dodám že pokud by se ti podařilo někde sehnat T43p tak to je taky super stroj s i na dnešní dobu parádním displayem ale to není moc pravděpodobné,možná tak na ebay.
jasne jenze ja ho mam pro rodinu na surfovani po netu a sem tam nejakou film nebo pohadku na dovolene ;-)
to me staci bohate T60