Navštíveno 1098x

18.03.2011, 08:43 |
Zdeny60 | Upraveno: 2011-03-18 08:44:35
ASi před 3 týdny jsem popsal svoji anabázi se servisem svého přístroje NIKON D70s (v sekci ostatní). Nyní mám přístroj po opravě doma. Jak jsem už jinde uvedel, byly mi neoprávněně vyměněny díly: lamely, jejich pohon a řídící deska pohonu. Včera mi po reklamaci opravy došel přístroj s odstraněným problémem, kvůli kterému jsem je dal do servisu - tečky v hledáčku . Ukázalo se, že se nejedná o zrcadlo, nýbrž o matnici, kterážto mi tedy byla konečně vyměněa a nyní je v podstatě přístroj ve stavu nového - protože má veměněy mechynické díly závěrky.
Navíc byl aktualizován FW.
Zvažuji tedy jeho prodej, a to pouze těla bez objektivů.
Pokud má někdo zájem (byli zájemci, kteří mi psali a bylo jich celkem dost, protože cena byla směšná),dejte tedy své cenové návrhy, pokud máte o foťák zájem.Prodám nejvyšší nabídce, protože musím zvážit i cenu servisu, která byla bohužel ne právě nízká.
Takže startovací cena aukce je 6000Kč a bude trvat do neděle. POkud se za tuto či vyšší cenu neprodá, tak jej nabídnu ve fotoškoda.cz jako prothodnotu za novou D300s, pro kteerou jsem se rozhodnul po zvážení všech pro a proti.
Ještě zopakuji, jde o tělo bez objektivů, nechám popruh, stav těla je nyní opravdu po technické stránce 100% 1A, po optické také 100%, ostatně jako všechny věci, které jsem zde kdy inzeroval. Tělo nenese jedinou stopu užívání. Snad jen uvedu, že do týdne mi má dojít nová krytka LCD ze zahraničí, tato krytka mi byla poškozena manipulací v servisu a bude již na přístroji nasazena.
Celkový počet snímků je 9980, včera jsem to kontroloval.
Pro úplnost, zde je kontakt: 603 862 052, kdyby byly nějaké dotazy a pod.
Zdeny, sorry za OT, ale musim se zeptat - zvažuju totiž taky koupi nové zrcadlovky a koukám po nové D7000. Přestože je za stejnou cenovku jako D300s, má papírově o dost lepší hodnoty prakticky všeho. Jakej je tedy dnes reálnej důvod, proč jít do D300s? Moc děkuju za postřehy!
To jsem řešil taky a jediný důvod pro 300S (vycházím z dlouhé diskuze v Nikon Praha) je celková odolnost, větší počet zaostřovacích polí a hlavně pak kvalita na výstupu. Pro mě ještě důležitý parameter - 300s se mi lépe drží, protože je větší (7000 je 90, zatímco 300x je prostě větší než 70s, která je větší než 90:-)
Taky se omlouvám za OT (aspoň budeš mít inzerát nahoře), ale i když jsem Canoňák, tak tvoji volbu schvaluju, D300s je přeci jen vyšší třída než D7000 (jakkoliv povedený foťák to je). Minimálně na rychlosti ostření, na odolnosti a na lepším držení by to mělo být znát. Volil bych úplně stejně.

19.03.2011, 11:52 |
Bucci | Upraveno: 2011-03-19 11:55:57
přesně tak jako Zdeny a Scully... sedmilitr je jen generačně nová 90 což je pokročilej amatérskej stroj, D300 řada už je poloprofi
PS: já mam předchůdce D300 (D200) a maximální spokojenost, jestli jí někdy vyměnim tak jedině za FullFrame (Fx)
PPS: abych jen nezasíral, Zdeny tu 70s jsem jiš postnul několika lidem dál..
Bucci: díky, nezapomeň zdůraznit, že nyní je to v podstatě NOVÝ foťák :-) A za 6ku jenom! :-)
Jinak ergonomie těla je pro mě celkem důležitá, D70s se mi drží o hodně lépe, než D90.Ne, že by se na to nedalo zyvknout, to ano, člověk si zvykne ina dřevěný spacák, ale proč se nutit do něčeho, když za stejný prachy, jkao je D7000 lze mít stroj právě z poloprofi třídy D300S??