Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - ostatní > P:Xavian XN 225

o Navštíveno 5973x o
o 22.08.2011, 17:59 | bigmat
Jak jsem koupil tak prodavam Regalovky Xavian 225,pouze jsem je odskousel a neni to nic pro me usi,budu si stavet sve regalky,asi jsem rozmazleny z auta,cena 6000,- cena je pevna,jsou trosku poskrabane ze zhora a ze spoda predek a boky jako nove mam je asi 4 dny a hraly 10 minut u me.. stari netusim nejake parametry sem pri ztajmu dam ale kdo se trosu zajima o homehifi nejspis zna znacku...foto v pripade zajmu neni problem..

o 23.08.2011, 09:31 | Zdeny60
Mohu li se tázat - a copa že tě v autě tak rozmazluje?
o 23.08.2011, 09:43 | tappaja
muzes nahodit foto? Jaka je na nich povrchovka?
o 23.08.2011, 10:31 | radek.613
Já si tipnu, že Xaviany neumí to pravé "duc-duc" :-D
o 23.08.2011, 12:03 | Zdeny60
radek.613

Jak mi můžeš číst mé myšlenky? :-) :-) :-)
o 23.08.2011, 14:16 | radek.613
Přeci proto, že umím rozlišovat mezi hudbou a hlukem, sic je obé od "h", není to vůbec to samé :-D Podobně jako se některým projevům akustického vlnění říkává "zpěv" a ve skutečnosti zpravidla jde o něco úplně jiného :-D
o 23.08.2011, 14:34 | capo
Zdeny - sestavu má v profilu...
o 23.08.2011, 15:11 | Diner
A mas uz je vubec rozehrane za tak kratkou dobu? Treba budes potom spokojenejsi;-)
o 23.08.2011, 15:29 | Tuner#2
Myslím, že za těch víc jak 10 let jsou rozehrané dostatečně :-))))

a jinak vidím ten samý problém jako Zdeny, byť pokud máš místnost větší jak 20m2 a posloucháš všehochuť jako já tak regál není to správnou volbou...
o 23.08.2011, 17:04 | Zdeny60
Tuner: ano, to může za jistých okolností být problém, obzvláště, má li dotyčný v autě hrom bedny a adekvátní krmivo:-) To pak není divu, že jinak velmi slušně hrající bedny se jeví jako nehrající. Jenže problém není samosebou v té X225, ale ve šptných poslechových návycích dotyčného:-)

Jinak na 20m2 za "normálních" okolností stačí i 16cm středobas ve dvoupásmu, ovšem jak píšu, nesmí být poslechový návyk zkažený posoloucháním tlučení 12´´ SW, který přetluče zbytek.

Ale to je na jinou diskuzi a nemá smysl zanášet OT do prodejníhop vlákny. Admoini nechť ty bláboly vymažou.
o 23.08.2011, 17:40 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-23 17:41:15
Zdeny60: V tom se prostě neschodnem. Na akustiku, komorní jazz dejme tomu ano, máš pravdu, ale na Stouny v plné koncertní hlasitosti prostě malý regál nestačí a to je prostě fyzika kterou neokecáš. Regál s 16cm začíná na cca. 55 - 60Hz (-3dB) a navíc není schopen takového akustického tlaku jako třeba ta samá bedna v 2,5 pásmu s daleko větší objeme a 2 x 16cm středobasem. Ta bedna začíná pak reálně na 40Hz (-3dB) a dokáže daleko větší akustický tlak proto je pak použitelná i na rock, pop a další žánry většího osazení. Sám jsem několik regálů měl a není to ono a neřekl bych, že současné DM603 S3 jsou přebasované bedny, to nejsou žádné Bowersy. Sorry za OT, beru to jako radu/nasměrování pro prodejce Xavinanu.

Tím netvrdím, že ty Xaviany jsou špatné, jen prostě jsou na určitý typ hudby.
o 23.08.2011, 17:50 | Zdeny60
Když už teda zas*at vlákno, tak pořádně:

Tuner:

bydlím v domečku, kde mám 26m2 obývák, v něm mám současný aparát (Matrix 801mkII). Na rock a vůbec na všechno to s 500w zesilovačem hraje celkem slušně.

A věř, že v té stejné místnisti jsem měl tak 3 -4 roky zpět Contoury 1,3mkII a Deep Purple mi zahrály zcela bez potíží, ovšem nesměl jsem je mít na prtější zdi a já sedět taky na té protější. Chchi říct, že i malá benda zahraje docela dobře, pokud se splní pár obecných zásad.

Jinak reálná nástup basů je u 1,3mkII někde na 40Hz -6dB, což bohatě stačí na veškerou rockovou produkci, neb hlubší basy se v ní nevyskytujíé (na rozdíl od smyfoňáku či varhan).

A ono, ruku na srdce, žádný z domácích systémů, včetěn Ante, nezahraje např. tebou uveden=é Stouny v plné lajně:-)Tak dalece tu fyziku ojebat fakt zatím nikdo nesvedl:-)

Nicméně, X225 je slušná bedna, kde se ještě respektovaly jisté fyzikální a matematické zásady )na rozdíl od mnohých dnešních asijských šmejdů) a dokáže zahrát hodně dobře, pokud se jí udělají podmínky. Faktem ale je, že z jejich basů nikomu pytel vlát nebude:-)

Takež, přáípadný zájemce o XN225 dostane za slušný (velmi) púeníz poctivě navrženou a spočítanou bednus dost dobrým zvukem apokud není dělostřelec a nebo dělmistr v lomu, bude spokojen, obzvláště, když jeho cimra bude nějakých panelákových 18m2 a zesák bude disponovat 40-100w na kanál nez třesu zmoklého pražského krysaříka. A pokud bedny budou tak 1,
8-2,5m od sebe a tak dalko jejich báze k posluchači. Pak to bude "ono". A pak to zahraje i ten bigbít a dokonce i ty Stouny.
o 23.08.2011, 18:02 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-23 18:04:19
Zdeny60: Jak říkám v tomhle se neschodnem a ne nadarmo na přední kanály volí po poslechu 95% zákazníků sloupovky. Z těch zbývajících je 4% těch co nemůžou dát sloupovky, protože bedna se musí vejít do stěny (což je ten nejvetěí prohřešek, ale manželka nepovolí... :-) a to 1% jsou pobláznění hifisté co nemají statisíce na špičkové sloupovky, tak to řeší dobrým regálem. Takže asi tak. Prostě pro běžnou muziku a hraní v místnostech přes 20m2 (a že dnes jsou obýváky spojené s kuchyní a máš rázem 40m2 kde si regál ani neprdne je snad jasné) je ideální sloupovka.
o 23.08.2011, 18:25 | Zdeny60
To ti já vůbec nevyvracím, samosebou že dobře udělané 3psámo (podlahovka) zahraje obvykle lépe, než běžné stojanové 2pásmo. Na tom není nic k dohadování.
40m2 je někdy dost už i na "dospělé" bedny typu BW800D,tam asi normálně uvažující člověk nebude cpát 2pásmové vogelhausy s 6´´ středobasáčkem.

Ale o tom tohle vlákno být nemělo. Vlákno je prodej XN225 a to s dodatkem, že majitel je "zhýčkán" aparátem z auta, který má i v nicku. A jak se lze domnívat, hlavním "nedostatkem" pro prodejce bude nedostatek basů, které mu v autě valí 12´´ SW. Pak je nad slunce jasné, že XN225 se mu zdají ploché a bez spodků.

A na to konto jsem já napsal, že (znakje "hifi" zvuk mnohých sestva z x aut a z mnoha akcí) zvuk v autě je přehlídka výšek opstzrých jak břitva či laser a basů, které jen duní, ale s basem mají pramálo společného. To vše ještě pěkně "vytaženo" různými DSP či EQ a jinými hifilahůdkami, které mají jediný cíl: narvat to do uší a zbytek je už jedno A jepak jasné, že takto "navyklý" posluchač obvykle neví, co je ještě únosné a dá se o tom polemizovat, že by mohlo jít o jakýstakýs věrnější zvuk a co už je paskvil. A tose, mám dojem, jeví asi jako podtsta důvodu prodeje XN225 z tohoto vlákna.

Pokud je na vině a důvodu prodeje například zabarvení středů, výšek, špatný prostor nahrávky a pod. a bude se to řešit jiným dvoupásmem, je jasné, že asi nepůjde o nedostatek basů ( a nebo to nemusí být to hlavní) a že na vině mohou být i jiné, než basové excesy. A pak by bylo možné tuto diskuzi a de facto zprasené prodejní vlákno, doplnit i o info, co bude následovat a co si má člověk možná představit pod pojmem :"budu si stavět své regálky".

Jinač obecn s bednami je to jako s autem?: nelze od Ferrai (špičkové malé stojanové dvoupásmo typu C1) očekávat totéž, co od Toyoty LC (= 150l podlahovka). C1 mají své zbran jinde, než v síle a tlaku, tak, jako zbraněmi 150l podlahovek nebude jistě snaha pitvat, zdali struny na Svěceného Stradivárkách mají žíně z klisny či hřebce:-)
o 23.08.2011, 19:37 | bigmat
kluci radsi si to ani nectu predni repro mam vyzky morel dotech stredy ad w600 a asi budu davat co mam doma focal berilia na zesik audison wrx 4.300 pres alpinu ivu 300 a procak.. a hrajeto mnohem lip testovano na pisnich od Erica cleptna zadny duc duc nejedu,takze prr panove nemam na rejpaly cas a ani naladu dekuji........
o 23.08.2011, 19:42 | FSAL
Clapton na 13W7 musi bejt opravdu nadhera :D a "vyzky" taky LOL
o 23.08.2011, 19:56 | Tuner#2
Zdeny60 18:25: S takovým to podání souhlasím ;-)
o 23.08.2011, 23:42 | bigmat
na poslech jsem mel vyply sub mluvim o prednim repro na 13w7 mam jine songy a navic uz ji ma asi 14 rover ale tot jedno vase vec,... reknu to jednoduse x225 nemaji vyzky ani stredy basy jsem ani necekal i kdyz treba xaviany 125 s 13 stedobasem celkem basuji..X225 hraji jak kdyby byly za stenou neslo mi o basy pochopitelne ale rejpalci to asi nechapou kdyz pustim vedle nich v regalkach co mam focaly tak hrajou otevrenejs a ne jak rebro ze skrine asi tak i nove primisima hraly vedle nich lip..... skousel jsem a proste nehrajou a nikdo z mistnich chitraku mi to nevimluvi....
o 23.08.2011, 23:47 | bigmat
a uz me akorat zacinate sr.t tak si to nechte treba na nekoho jinyho jasny............Nerozebirame tu me auto,vyzky jsou na p.cu ja to vim nemusite mi to psat,ale o proti x225 hrajou nejsem hluchej.....
o 24.08.2011, 00:00 | bigmat
FSAL: hlavne ze ty jses nadhernej,ja se na tvuj nazor neptal kocoure,tak prestan,az se te zeptam budes o tom vedet!!
o 24.08.2011, 00:15 | bigmat
Zdeny60: ma predstava je focal berilia,zvuk ktery mi vyhovuje nemam pro ne slov proste nadhera coz o x225 nemohu rict jinak nemam velkou mistnost,nejde mi o basy,basu mam dost v aute.....mam ted jeste 8w7 ale to si nikdo neprecetl taze nevi ale nevadi:D
o 24.08.2011, 09:24 | Zdeny60
F.berylium je dobrá volba, jedna z více. Pokud to nevadí ostřejší projev, můžeš být spokojen. Mně osobně Focaly moc nesedí a moje domněnky potvrdily i zkušenosti z loňské prezentace Focalů na HE Praha, i když objektivně řečeno, žádná z výstav nemůže nikdy ukázat opravdový potenciál žádného komponentu.

S jakým zesilovačem používáíš XN225? Mám skoro dojem, že chyba bude tam, já tyhle bedny znám dost dlouho a neměl jsem pocit,m že by hrály zpoza zdi:-)Je taky ale fakt, že čas XN225 už je za zenitme z pohledu dnešních zvukových preferencí a tak se může klidně stát, že celkem lineárně hrajícíc "umírněná" bedna v dnešní době ostrosti a digitálu už neobstojí.
o 06.09.2011, 04:50 | bigmat
UP nikdo zajem o xavi??
o 06.09.2011, 06:14 | Dave1984
aukro, bazos sbazar a dalsi hifibazary, tady to neprodáš, gor po tom, kdyz o nich napises jak spatne hrajou :-)) myslím, že se prodají rychle, pokud udělás fotky a peknou cenu, já svoje regaly prodal na aukru hned...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3026 sekund.