Navštíveno 5974x

Jak jsem koupil tak prodavam Regalovky Xavian 225,pouze jsem je odskousel a neni to nic pro me usi,budu si stavet sve regalky,asi jsem rozmazleny z auta,cena 6000,- cena je pevna,jsou trosku poskrabane ze zhora a ze spoda predek a boky jako nove mam je asi 4 dny a hraly 10 minut u me.. stari netusim nejake parametry sem pri ztajmu dam ale kdo se trosu zajima o homehifi nejspis zna znacku...foto v pripade zajmu neni problem..
Mohu li se tázat - a copa že tě v autě tak rozmazluje?
muzes nahodit foto? Jaka je na nich povrchovka?
Já si tipnu, že Xaviany neumí to pravé "duc-duc" :-D
radek.613
Jak mi můžeš číst mé myšlenky? :-) :-) :-)
Přeci proto, že umím rozlišovat mezi hudbou a hlukem, sic je obé od "h", není to vůbec to samé :-D Podobně jako se některým projevům akustického vlnění říkává "zpěv" a ve skutečnosti zpravidla jde o něco úplně jiného :-D

23.08.2011, 14:34 |
capo Zdeny - sestavu má v profilu...

23.08.2011, 15:11 |
Diner A mas uz je vubec rozehrane za tak kratkou dobu? Treba budes potom spokojenejsi;-)
Myslím, že za těch víc jak 10 let jsou rozehrané dostatečně :-))))
a jinak vidím ten samý problém jako Zdeny, byť pokud máš místnost větší jak 20m2 a posloucháš všehochuť jako já tak regál není to správnou volbou...
Tuner: ano, to může za jistých okolností být problém, obzvláště, má li dotyčný v autě hrom bedny a adekvátní krmivo:-) To pak není divu, že jinak velmi slušně hrající bedny se jeví jako nehrající. Jenže problém není samosebou v té X225, ale ve šptných poslechových návycích dotyčného:-)
Jinak na 20m2 za "normálních" okolností stačí i 16cm středobas ve dvoupásmu, ovšem jak píšu, nesmí být poslechový návyk zkažený posoloucháním tlučení 12´´ SW, který přetluče zbytek.
Ale to je na jinou diskuzi a nemá smysl zanášet OT do prodejníhop vlákny. Admoini nechť ty bláboly vymažou.

23.08.2011, 17:40 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-23 17:41:15
Zdeny60: V tom se prostě neschodnem. Na akustiku, komorní jazz dejme tomu ano, máš pravdu, ale na Stouny v plné koncertní hlasitosti prostě malý regál nestačí a to je prostě fyzika kterou neokecáš. Regál s 16cm začíná na cca. 55 - 60Hz (-3dB) a navíc není schopen takového akustického tlaku jako třeba ta samá bedna v 2,5 pásmu s daleko větší objeme a 2 x 16cm středobasem. Ta bedna začíná pak reálně na 40Hz (-3dB) a dokáže daleko větší akustický tlak proto je pak použitelná i na rock, pop a další žánry většího osazení. Sám jsem několik regálů měl a není to ono a neřekl bych, že současné DM603 S3 jsou přebasované bedny, to nejsou žádné Bowersy. Sorry za OT, beru to jako radu/nasměrování pro prodejce Xavinanu.
Tím netvrdím, že ty Xaviany jsou špatné, jen prostě jsou na určitý typ hudby.
Když už teda zas*at vlákno, tak pořádně:
Tuner:
bydlím v domečku, kde mám 26m2 obývák, v něm mám současný aparát (Matrix 801mkII). Na rock a vůbec na všechno to s 500w zesilovačem hraje celkem slušně.
A věř, že v té stejné místnisti jsem měl tak 3 -4 roky zpět Contoury 1,3mkII a Deep Purple mi zahrály zcela bez potíží, ovšem nesměl jsem je mít na prtější zdi a já sedět taky na té protější. Chchi říct, že i malá benda zahraje docela dobře, pokud se splní pár obecných zásad.
Jinak reálná nástup basů je u 1,3mkII někde na 40Hz -6dB, což bohatě stačí na veškerou rockovou produkci, neb hlubší basy se v ní nevyskytujíé (na rozdíl od smyfoňáku či varhan).
A ono, ruku na srdce, žádný z domácích systémů, včetěn Ante, nezahraje např. tebou uveden=é Stouny v plné lajně:-)Tak dalece tu fyziku ojebat fakt zatím nikdo nesvedl:-)
Nicméně, X225 je slušná bedna, kde se ještě respektovaly jisté fyzikální a matematické zásady )na rozdíl od mnohých dnešních asijských šmejdů) a dokáže zahrát hodně dobře, pokud se jí udělají podmínky. Faktem ale je, že z jejich basů nikomu pytel vlát nebude:-)
Takež, přáípadný zájemce o XN225 dostane za slušný (velmi) púeníz poctivě navrženou a spočítanou bednus dost dobrým zvukem apokud není dělostřelec a nebo dělmistr v lomu, bude spokojen, obzvláště, když jeho cimra bude nějakých panelákových 18m2 a zesák bude disponovat 40-100w na kanál nez třesu zmoklého pražského krysaříka. A pokud bedny budou tak 1,
8-2,5m od sebe a tak dalko jejich báze k posluchači. Pak to bude "ono". A pak to zahraje i ten bigbít a dokonce i ty Stouny.

23.08.2011, 18:02 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-23 18:04:19
Zdeny60: Jak říkám v tomhle se neschodnem a ne nadarmo na přední kanály volí po poslechu 95% zákazníků sloupovky. Z těch zbývajících je 4% těch co nemůžou dát sloupovky, protože bedna se musí vejít do stěny (což je ten nejvetěí prohřešek, ale manželka nepovolí... :-) a to 1% jsou pobláznění hifisté co nemají statisíce na špičkové sloupovky, tak to řeší dobrým regálem. Takže asi tak. Prostě pro běžnou muziku a hraní v místnostech přes 20m2 (a že dnes jsou obýváky spojené s kuchyní a máš rázem 40m2 kde si regál ani neprdne je snad jasné) je ideální sloupovka.
To ti já vůbec nevyvracím, samosebou že dobře udělané 3psámo (podlahovka) zahraje obvykle lépe, než běžné stojanové 2pásmo. Na tom není nic k dohadování.
40m2 je někdy dost už i na "dospělé" bedny typu BW800D,tam asi normálně uvažující člověk nebude cpát 2pásmové vogelhausy s 6´´ středobasáčkem.
Ale o tom tohle vlákno být nemělo. Vlákno je prodej XN225 a to s dodatkem, že majitel je "zhýčkán" aparátem z auta, který má i v nicku. A jak se lze domnívat, hlavním "nedostatkem" pro prodejce bude nedostatek basů, které mu v autě valí 12´´ SW. Pak je nad slunce jasné, že XN225 se mu zdají ploché a bez spodků.
A na to konto jsem já napsal, že (znakje "hifi" zvuk mnohých sestva z x aut a z mnoha akcí) zvuk v autě je přehlídka výšek opstzrých jak břitva či laser a basů, které jen duní, ale s basem mají pramálo společného. To vše ještě pěkně "vytaženo" různými DSP či EQ a jinými hifilahůdkami, které mají jediný cíl: narvat to do uší a zbytek je už jedno A jepak jasné, že takto "navyklý" posluchač obvykle neví, co je ještě únosné a dá se o tom polemizovat, že by mohlo jít o jakýstakýs věrnější zvuk a co už je paskvil. A tose, mám dojem, jeví asi jako podtsta důvodu prodeje XN225 z tohoto vlákna.
Pokud je na vině a důvodu prodeje například zabarvení středů, výšek, špatný prostor nahrávky a pod. a bude se to řešit jiným dvoupásmem, je jasné, že asi nepůjde o nedostatek basů ( a nebo to nemusí být to hlavní) a že na vině mohou být i jiné, než basové excesy. A pak by bylo možné tuto diskuzi a de facto zprasené prodejní vlákno, doplnit i o info, co bude následovat a co si má člověk možná představit pod pojmem :"budu si stavět své regálky".
Jinač obecn s bednami je to jako s autem?: nelze od Ferrai (špičkové malé stojanové dvoupásmo typu C1) očekávat totéž, co od Toyoty LC (= 150l podlahovka). C1 mají své zbran jinde, než v síle a tlaku, tak, jako zbraněmi 150l podlahovek nebude jistě snaha pitvat, zdali struny na Svěceného Stradivárkách mají žíně z klisny či hřebce:-)
kluci radsi si to ani nectu predni repro mam vyzky morel dotech stredy ad w600 a asi budu davat co mam doma focal berilia na zesik audison wrx 4.300 pres alpinu ivu 300 a procak.. a hrajeto mnohem lip testovano na pisnich od Erica cleptna zadny duc duc nejedu,takze prr panove nemam na rejpaly cas a ani naladu dekuji........

23.08.2011, 19:42 |
FSAL Clapton na 13W7 musi bejt opravdu nadhera :D a "vyzky" taky LOL
Zdeny60 18:25: S takovým to podání souhlasím ;-)
na poslech jsem mel vyply sub mluvim o prednim repro na 13w7 mam jine songy a navic uz ji ma asi 14 rover ale tot jedno vase vec,... reknu to jednoduse x225 nemaji vyzky ani stredy basy jsem ani necekal i kdyz treba xaviany 125 s 13 stedobasem celkem basuji..X225 hraji jak kdyby byly za stenou neslo mi o basy pochopitelne ale rejpalci to asi nechapou kdyz pustim vedle nich v regalkach co mam focaly tak hrajou otevrenejs a ne jak rebro ze skrine asi tak i nove primisima hraly vedle nich lip..... skousel jsem a proste nehrajou a nikdo z mistnich chitraku mi to nevimluvi....
a uz me akorat zacinate sr.t tak si to nechte treba na nekoho jinyho jasny............Nerozebirame tu me auto,vyzky jsou na p.cu ja to vim nemusite mi to psat,ale o proti x225 hrajou nejsem hluchej.....
FSAL: hlavne ze ty jses nadhernej,ja se na tvuj nazor neptal kocoure,tak prestan,az se te zeptam budes o tom vedet!!
Zdeny60: ma predstava je focal berilia,zvuk ktery mi vyhovuje nemam pro ne slov proste nadhera coz o x225 nemohu rict jinak nemam velkou mistnost,nejde mi o basy,basu mam dost v aute.....mam ted jeste 8w7 ale to si nikdo neprecetl taze nevi ale nevadi:D
F.berylium je dobrá volba, jedna z více. Pokud to nevadí ostřejší projev, můžeš být spokojen. Mně osobně Focaly moc nesedí a moje domněnky potvrdily i zkušenosti z loňské prezentace Focalů na HE Praha, i když objektivně řečeno, žádná z výstav nemůže nikdy ukázat opravdový potenciál žádného komponentu.
S jakým zesilovačem používáíš XN225? Mám skoro dojem, že chyba bude tam, já tyhle bedny znám dost dlouho a neměl jsem pocit,m že by hrály zpoza zdi:-)Je taky ale fakt, že čas XN225 už je za zenitme z pohledu dnešních zvukových preferencí a tak se může klidně stát, že celkem lineárně hrajícíc "umírněná" bedna v dnešní době ostrosti a digitálu už neobstojí.
aukro, bazos sbazar a dalsi hifibazary, tady to neprodáš, gor po tom, kdyz o nich napises jak spatne hrajou :-)) myslím, že se prodají rychle, pokud udělás fotky a peknou cenu, já svoje regaly prodal na aukru hned...