Navštíveno 807x

Koupim canon 550d nebo nikon D90 nebo neco lepsiho ve stejne cenovce telo i objektiv
Do jake ceny? Vim ze kolega z prace mel na prodej d90, 18-105 k tomu. Zda je to aktualni nevim. Cenu zjistim.

24.10.2011, 22:29 |
Downland | Upraveno: 2011-10-24 22:30:33
Spis mi nejdriv zjisti cenu nerad bych rekl vic nez by puvodne chtel :D Kazda koruna dobra :) Jeste duvod prodeje + nejake info o stavu atd. zaruka ?
Pokud by nekdo poradil a rekl mi kterej spis jestli ten canon nebo nikon ? Nekde jsem cetl ze canon o kousek vede pred nikonem ?
Akorát to sem jdu vložit.
Přeposílám:
Nikon D90 + 18-105 VR
Koupený 12/2009 v alza.cz, kompletní balení, vše co k tomu bylo mám.
Stav jako nový, od začátku na objektivu nasazený filtr, objektivy jsem nestřídal, je tam stále ten stejnej.
Nafoceno má necelé 3000 fotek, to si může popřípadě dotyčný ověřit.
Prodám za 16 000 Kč (v ceně je i brašna) + možno polarizák Hoya HD (1500 Kč)
------------------------------------------------------
Až teď z toho textu jsem zjistil, že má stejnej polarizák co sem kupoval pár dní zpět za 2600 Kč a to mi zdejší foto guru radil, co koupit - dík Kamile.
Pokud si to nepletu, tak jsem mu ten foťák tehdá v alze vyzvedával já.
Co já vím, tak s tím fotil sem tam po rodině, dovolená, žádná divočina. Jak ho znám, tak foťák bude jak novej, je na to - a vždycky byl na techniku opatrnej.
Kdyby si potřeboval víc foto, dám kontakt. Údajně bude mít od někoho za super cenu nějakej Canon.
Dívám se za kolik se dají sehnat teď a cena je okolo 18-19 a více tisíc.
Zeptám se místních, protože o tom moc nevím. Kolik ten foťák toho nacvaká bez problémů? 30 000 snímků?
Downloand - obecně je soubon Canon/Nikon vyrovnaný (každý z nich je lepší v něčem trochu jiném, když to hodně zobecním). V konkrétním souboji D90 vs. 550D bych se přiklonil k D90.
AllInOne - 30 tisíc by bylo hodně smutný číslo :-) Foťák musí zvládnout aspoň 100 tisíc fotek, profi těla 150 tisíc. Pak je někdy nutný vyměnit závěrku, která se vejde do čtyřky. Daleko spíš ale ten foťák prostě odejde na smetiště dějin, protože spousta lidí tu životnost ani nevyčerpá.
Já mám na svém asi 9000 foto, za celej život bych ani těch 50 000 asi nenacvakal :o)