Navštíveno 5375x

Nemá někdo někde na půdě rádio z totalitní éry Tesla Condor? Já ho mám již více jak 25 let a odešla mi kazetová mechanika. Vím, že je to v dnešní době out, ale já mám několik set kazet a ty si v dlouhých chvílích pouštím při práci v dílně. Neměl by někdo tedy toto rádio na prodej nebo jeho funkční mechaniku?
Případně jiné kazetové rádio případně s CD mechanikou do dílny? Nechci žádnou věž. Spíše kompakt. Díky za nabídku.
Poptám se ti v práci, máme tam 2 kusy ale nevím jak na tom mechaniky jsou. Poslouchá se na nich jenom rádio, jako celek pochybuju, dokaď to hraje nikdo to nepustí.
Mam ho take a kazety nefunguji ale je to nezmar radio :-)

03.01.2012, 22:48 |
DaveF nj. mechanika z PL byla asi nejslabším článkem tohohle super stroje za skoro 2výplaty v r.88 (5550Kčs) :-)
někde ji mám, ale byla to první verze s kontaktem na snímači otáček a už bylo po něm, ty další to měly opticky a tam už to asi mělo delší životnost

04.01.2012, 09:51 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-04 09:52:36
tuším,že v tom byla polská UNITRA...jinak velmi solidní GhettoBlaster!
P.S.ředitel na učňáku měl v kabinetu tehdá (1989)červenočernou verzi(nikdy jsem to od tý doby neviděl)...

04.01.2012, 14:44 |
DaveF já mám obyč černýho :-)

04.01.2012, 14:46 |
DaveF tuhle červenou verzi jsem viděl vystavenou v Tuzexu
Můj táta ho sehnal za podobné, na tu dobu šílený, peníze až v Brně (130km daleko), v elektře na cestě mezi hlavním nádražím a Náměstím svobody. Vyšel na něj po přídělu černý. Pak za úplatu mu to v tý prodejně vyměnili za nějaký čas za stříbrný a ten mám dodnes. Taky na něj jedu rádio, ale ten rozsah FM je tak na nic, že většina u nás dosažitelných stanic je nedostupna. Např. 105,3MHz,106MHz,106,4MHz,106,6MHz..... Chytá to jen takový ty ČR, HK rozhlas apod. Zkusím oslovit nějakého opraváře, jestli neškudlí někde nějaké zbytky na Tesly.

04.01.2012, 18:06 |
DaveF to mě se víc líbila ta černá, rodiče to koupili za plnou cenu, ale těsně po revoluci se prodávaly tedy asi už jen vyprodávaly za 2tis. To jsme jich několik koupili do rodiny, po známejch apod. Co vim tak fungujou dodnes.
Ale rádio do 104MHz byl trochu problém
Bratranek mel stribrny, nejvic bylo kdyz se do teho naprali baterky a zmacklo se to talcitko na setreni baterii (pokud se nepletu) ,hodil to na rameno a sli sme k mistni kotelne sjizdet Ice-T ho, nejvetsi negri v okoli. Holt eastcoast no.
pecka jak prase proste :)

To Proffesor_W: Tak toho mám přesně takového.
Tady je pár barevných variant, co se dělaly
[ Link ]

04.01.2012, 20:21 |
Pluto

04.01.2012, 20:54 |
DaveF Prof: jo presne, setrici tlacitko :-) byly tam MBA810 v mustku a tim se jeden vypnul v kazdym kanale.
Celkova moc pekna koncepce a design- takova prenosna vez se spoustou vstupu a vystupu, byla dost zdegradovana bidnou soucastkovou zakladnou RVHP.
Na Aukro jsem koukal. I na Bazoši.Jsem netušil, že se to prodává ještě dneska za tolik peněz. Co jsem našel obdobné stránky, tak si nejsem jist, že bych tu mechaniku zvládl vyměnit. Docela na mě, neelektrotechnika, kabelzmatek.
[ Link ]

05.01.2012, 16:30 |
DaveF drží na 4šroubech a několika konektorech
Tak to bych dal. Jen to sehnat.
ty woe, ten červenej na aukru frčí ...
něco jako kobra od panáka :o)