Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - ostatní > K:nejakej lepsi procesor do am2 nez 4200+

o Navštíveno 3836x o
o 07.12.2012, 12:11 | mikevr6
Nema nekdo na prodej neco lepsiho co jde strcit do socketu am2 nez je muj stavajici amd 64X2 4200+,chtel jsem delat upgrade na i5/i7 ale ted nejsou zbytecne money tak aspon neco no :)

o 07.12.2012, 15:00 | Jozzo
Místo alespoň něčeho se na to vyser a raději pošetři.
Udělal jsem to samé a nelituju :)

Ale kdyby jsi přeci chtěl tak se dá ...napiš jakou máš teď desku.
o 07.12.2012, 19:14 | mikevr6
Ja vim ze je lepsi upgrade na neco solidniho ale na zimu mne to bude stacit a az bude vic penez tak koupim novou desku,procak i pameti.
Mam ted Asus M2N68-AM Plus a v ni 4200+ a 2gb ram a to je celkem bida protoze ani nevyuziju potencial gtx 460,dle fps ve hrach to jede tak na polovinu jejiho vykonu:(
o 08.12.2012, 01:22 | Jozzo
okej takže k desce
[ Link ]

máš podobnou jak jsem měl já .. tak jsem chtěl povýšit jen lehce tak jsem si koupil jen procák a dle listu ti tam pasuje po flashi biosu i phenom x4
což je fajn ale nepasne ti tam nejvyšší řada,
mě to pustilo až na 99xx a tak jsem koupil
Phenom x4 9950 BE 2.6GHz 125W TDP

ale tebe to pustí max na 9750 což není oproti stávajícímu procáku špatné
Na ebay se da koupit okolo 100 doláčů což sice není málo ale zase když vezmeš kolik stál když byl nový... já za svůj dával i s poštou ale jen 81 ... buď to chce pořádně pohledat nebo se podívat na slabší model (já se díval jen letmo)
a rozhodně bych dokoupil na tu zimu alespoň 2 gb ramky protože to máš žalostně málo,určitě se někomu bude povalovat stará ddr2 doma ,určitě tam máš osmistovky

změna,ale nechci přepisovat myšlenky... přehlídl jsem že tě to pustí až na 9850 takže za krásných 90 dolarů máš tohle [ Link ]

a od toho samého prodejce jako jsem kupoval já takže můžu za sebe doporučit

jinak abych se přiznal v den kdy mi konečně přišel procesor jsem byl pod vlivem mého kamaráda donucen si povýšit sestavu a v ten den jsem celé vnitřnosti své sestavy prodal a pořídil něco slušnějšího a jsem fakt rád.
Jinak grafárnu máš pěknou,ale je to škoda jak jen nevyužita. Ale třeba já teď frčím na staré gtx275 a díky podpoře grafického jádra v procáku si frčím battlefield 3 apod novinky na max a fps vzdy dostacuji :-D je to k neuvereni ale je to tak
o 08.12.2012, 01:24 | Jozzo
a proč jsem se díval po procáku v cizině? protože MAGOŘI tady v našem banánistánu chtěli za 95xx 3 tisíce běžně..tak si říkám že to není možné a hle ! ebay pomohl !
o 08.12.2012, 13:04 | mikevr6
Jozzo:dik za vycerpavajici komentar,dam na tvoji radu a jeste kouknu co tam mam za ramky ze bych to objednal vsecko najednou.Neni tady nahodou nekdo kdo by mne to koupil? Penize mu poslu predem na ucet+nejakou provizi za ochotu?
Predem dekuju.
o 08.12.2012, 13:28 | Jozzo
ten procak mas na myslis? klidne koupim a preposlu,to je malickost a na ty ramky koukni, vim ze tu nejake ddrky mam a jsou mi uz totalne k nicemu protoze vsichni kamosi presli vyse a tak nemaji uz vyuziti
o 08.12.2012, 13:29 | Jozzo
kdyz to cloveka bavi tak to neni ani vycerpavajici :D mozna jen to cteni ... ale dokazu se vcitit do zdenyho kdyz pise slohovku o autech :D
o 10.12.2012, 10:11 | hanx | Upraveno: 2012-12-10 10:22:05
Jozzo zas neblázni, s těma cenama to fakt tak horký neni. Jinak na AM2 samozřejmě vůbec není hloupost dělat upgrade, zvlášť když už máš tuhle grafiku. Přecházet kvůli ní na intel se ti vůbec nevyplatí! Můžeš koukat úplně v klidu i po čtyřjádrech Phenom, výkon ve hrách půjde nahoru minimálně o 100%.

Jak postupovat: Projdi si bazos.cz, aukro a podobný bazary, najdi si tam procesory za slušnou cenu co bys do toho dal a potom googluj a hledej na ASUS forech zda lidem ten procesor v tý desce běžel.

EDIT2: Tak koukám, že ty můžeš bejt s touhle deskou taky vysmátej, protože oficiálně ta deska podporuje mnohem víc procesorů než ta moje, tady máš seznam [ Link ]

Asi bude potřeba flashnout BIOS, toho se neboj.

Já sám mám Asus M2N-E, mám v ní přetaktovanej Phenom II X4 940 BE (AM2+) a jsem vysmátej

[ Link ]

[ Link ]

A tady je na první pohled super nabídka HODNĚ pod cenou, ta cena by byla dobrá i kdyby dával jen samotnej procesor, pokud je všechno OK tak bych nečekal a bral bych to:

[ Link ]

Ještě doplním info: Pokud budeš chtít upgradovat i RAM (4 gb by bylo optimální) pro jistotu to nedělej tak, že obsadíš všechny sloty. Některý M2N desky jakmile dáš žravej procesor nestíhají krmit všechny RAM moduly, respektive stíhají, ale strašně se přehřívají čipy na desce (natolik, že CPU bude i v klidu na vyšší teplotě než normálně třeba i o 10 stupňů) - EDOT: po zkontrolování tý desky na ofic stránkách si myslím, že tahle deska to zvládne, ale jistota je jistota, proč na to neupozornit
o 10.12.2012, 10:53 | Jozzo | Upraveno: 2012-12-10 10:56:17
v době kdy jsem chtěl tunit já tak nabídky takové nebyly,jen předražené slaboty :(

tvuj odkaz na desku je spatny,on psal ze ma plusko a odkaz na seznam procaku uz je nahoře
na aukru pěkně ceny ale kdovi na kolik se vysplha aukce to zaprve a zadruhe mu tady linkujes procak ktery podle listu ta deska nezvladne
a to prvni? to radeji priplatim za silnejsi

a posledni tvuj link? sorry ale 4 jadra jsou 4 jadra ,do toho bych urcite nesel

o 10.12.2012, 12:27 | hanx
Ajo, je to jen dvoujádro, tak to beru zpátky, jsem v práci a skouknul jsem to až moc rychle...

Každopádně co jsem chtěl říct jsem řekl tak jako tak, prostě sežeň čtyřjádrovýho phenoma, nejlíp phenom II.

Jakýmkoliv phenomem si pomůže o opravdu hodně, i dvoujádrovým, ale je pravda, že dvoujádro už nemá cenu brát, ta cena není o tolik nižší
o 10.12.2012, 14:17 | capo
Já se jen přidám k těm, kteří navrhují více RAM. CPU a RAM co máš mi přijde jako felicia s 1,8T :). No spíše bych řekl Felicia s Northstarem :D
o 10.12.2012, 14:47 | Jozzo
no ale to ma presne v planu sehnat 4 jadro a mam neblahe tuseni ale nechce se mi hledat ze dvojkovy phenom je uz pro patici am2+ takze nic
o 10.12.2012, 15:03 | hanx | Upraveno: 2012-12-10 15:06:26
Nemusíš nic hledat, stačí se kouknout na ten link od tebe, ta deska má AM2+ patici. Každopádně AM2+ je zpětně kompatibilní s AM2 stejně jako AM3, takže tam dá i AM3 procesory, které jsou mimochodem také uvedeny v tom seznamu kompatibilních procesorů...¨

Mimochodem to, že nějaký procesor není uveden v tomhle seznamu ještě neznamená, že tam nebude fungovat. Většinou fungují bez problémů i ty který tam nejsou.

EDIT: Já mám na svý desce taky procesor, který není v seznamu kompatibilních pro mojí desku..
o 10.12.2012, 18:12 | Jozzo
jestli to on chce riskovat tak klidně,ale já bych do toho nešel
o 10.12.2012, 21:18 | hanx
Proč riskovat? S touhle deskou je v klidu. Když si nebude jistej, stačí prolézt pár for, vždycky se najde někdo kdo tyhle kombinace zkoušel. Mluvím z vlastní zkušenosti jak jsem už několikrát napsal, mám AM3 Black edition procesor s 125W TDP v AM2 desce, mnohem starší než má on a s historickym nforce chipsetem. A kdyby mu to nějakou podivnou náhodou nešlo (nevidím důvod proč by nemělo) tak to beze ztráty prodá.

Půjde mu tam jakejkoliv AM2+ procesor protože má AM2+ socket (nejsilnější AM2+ je Phenom II X4 940 BE) ale jsem přesvědčen o tom, že mu tam půjde i jakejkoliv Phenom II X4 pro AM3.
o 11.12.2012, 11:23 | mikevr6
Takze pamet tam je 2x 1gb A-data DDR2 800(5),pocitam ze je asi lepsi dokoupit k tomu novej 2gb modul protoze s pametma jsou nekdy problemy s kompatibilitou?
o 11.12.2012, 12:18 | hanx
Myslím si, že DDR2 nemá smysl kupovat nový, jsou zbytečně předražený. Bohužel tvoje deska má jen dva sloty pokud správně vidím, budeš tyhle muset prodat a koupit 2x2 GB.

Ještě jsem nezažil problémy s kompatibilitou pamětí, toho bych se nebál.
o 11.12.2012, 18:25 | GooGoo
Taky se pridam, sel by Phenom do tehle desky ASUS M2N-SLI DELUXE? A DDR3?
o 11.12.2012, 19:00 | Jozzo
dd3 ne ale phenom jo ,presne tuhle jsem taky mel
nacpal jsem tam Phenom x4 9950 BE 2.6GHz 125W TDP a stal me jen 81 dolaru
o 11.12.2012, 21:06 | mikevr6
Jozzo:tak myslis ze by jsi mi teda neco sehnal? Kdyztak aji s tou pameti pokud by to slo....
o 11.12.2012, 22:42 | Jozzo | Upraveno: 2012-12-11 22:43:32
jo na paměti se právě dívám a mám je,ale jsou to 1GB moduly a je fakt že jsem nepostřehl dříve že ty máš jen 2 sloty tudiz ti zatim s pameti nepomuzu,zkusim se poptat

a k tomu procaku,zalezi teda na tvem vyberu co by jsis vybral ,jestli chces laborovat co radi hanx nebo vemes ten z ebaye co jsem ti posilal a s nakupem klidne pomuzu

edit: vidím že jsi z ovy tak to je úplně ideální
o 11.12.2012, 23:00 | hanx
Laborovat prej :D no nic
o 11.12.2012, 23:06 | Jozzo
cpat tam prockak ktery deska oficialne nema podporovat je laborovani ;)
o 12.12.2012, 17:29 | hanx
Jaký laborování, píšu snad že si prostě za každou cenu musí vybrat "nepodporovanej" procesor?

Nechápu proč mu radíš Phenom X4 když si tam úplně v klidu může dát třeba Phenom II X4, kterej je opravdu mnohem lepší a výkonnější (6mb cache, 45nm výrobní proces, mnohem lepší jádra co snesou daleko lepší napětí), nestojí zas o moc víc a za ty peníze se víc vyplatí, zvlášť ke 460 GTX.
o 13.12.2012, 13:06 | Jozzo | Upraveno: 2012-12-13 13:08:38
no jasně, to bude tím že jsem v tom listu to přehlídnul

ovšem dvojkovy phenom zase vyjde pomalu na jednou takové peníze ale nejvyšší verze, slabší 945 už jde kolem 100 dolarů

tak uznávám hanxi máš pravdu ,je podporovaný

měl jsi mě upozornit hned ,protože tohle jsem fakt přehlídnul

[ Link ]
o 13.12.2012, 18:49 | hanx
V poho,hlavně že jsme se dobrali ke společný radě... Dvojkovej phenom je sice dražší, ale za ten výkon to fakt stojí, ke 460 GTX za ty peníze není co řešit. Navíc neztrácejí tak moc na ceně. Já jsem ten svůj kupoval před cca rokem za 1700 Kč vč poštycož byla dost slušná cena už předtím. Ovšem projížděl jsem kvůli tomu bazary a aukro asi dva týdny než jsem našel. 100$ s poštou nebo kolik to vyjde už je docela dost na to že to neni BE. Ale ten OC neni zas tolik potřebnej.

Jen dodám ještě jednu, důležitou věc na kterou jsem zapomněl. Je fakt nutnost si k tomu koupit nějakej lepší chladič. Coolermaster Hyper 212+, Arctic Freezer 7 nebo GELID Tranquillo. Ten BOX je hroznej, strašnej, příšernej. Zahodit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3261 sekund.