Navštíveno 1600x

Ahoj,
koupím základní desku pro socket 775, nějakou prémiovou třídu, která podporuje 16GB ddr 3
Mám desku jen pro 8Gb, vím je to starý socket,ale mám dost výkonný procesor a nechce se mi zatím přecházet na jiný socket.Děkuji za případné nabídky
tehle desek je jako safranu :))
resil jsem taky tento problem. bylo mi lito procesoru, ale chtelo to vic ram. kazdopadne po asi 2 mesicich sledovani aukra jsem se na to vykaslal a objednal novou desku i cpu a ram. ti, kteri tyhle desky maji za ne obvykle chteji prachy jako za tu novou, takze moc nema smysl do toho investovat, kdyz je to nekolik let zastarale...
Vím že jich je málo ale pořád se mi to vyplatí. Mám procesor Intel Q9550, 8GB DDR3 a grafiku GTX480 Zotac.
Na to abych přešel na novej socket bych dal hodně peněz za nějaký ucházející procesor :(
jen taková skromná otázka, co na tom PC děláš, že potřebuješ 16GB ram? Není jednodušší tomu odlehčit SSD diskem?
bobmasitr: jen dotaz, co máš přesně za desku ? protože na některý desky existují i neoficiální BIOSy, který podporují víc RAMky, samozřejmě, že více RAM musí být podporováno chipsetem.
Kamarádce jsem kdysi dával "neoficiální" bios do notebooku FSC Amilo Pi1531 - v biosu byla podpora jen 2GB RAM, s Biosem od AlienWare (stroj na identické elektronice, liší se jen plasty, AW to kupovalo do FSC) to schrouplo 4GB jak malinu a maximum je tuším psaných 8GB DDR2 :-))
podpora 16gb ddr3 byla tusim jen u poslednich desek s p45/43
Odešla mi deska od Asusus která podporovala 16Gb, bohužel jsem byl nucen koupit dočasně od Ahrock to co je na trhu a to u mí jen 8Gb, navíc to má jen dva sloty. Chápu že na starý socket už toho moc není, proto pátrám,kdo by měl a pustil