Navštíveno 4694x

02.02.2014, 00:44 |
Drtič Opet napaleno. Tentokrat 50% jsem zkusil. Jemna,neskrabe, pekna vune. Trnka samozrejme. 320,- za litr.

02.02.2014, 10:44 |
nome slivovica > slíva = švestka
Trnka = trnkovica, jen tak pro pořádek :-)

02.02.2014, 10:51 |
gizmi Cestu do Plzne mit asi nekdo od tebe nebude, vid? Ja tu mel kontakt, ale ten uz je par let pryc a cokoliv jsem zatim sehnal, tak nakonec skoncilo v koupelne na kloktani, protoze pit se to nedalo :( (chemicka chut, proste des)

02.02.2014, 10:59 |
walish | Upraveno: 2014-02-02 11:00:30
gizmi: Tak tady nemusíš mít strach, je výborná. A poštou to taky dojde, vyzkoušeno :)
EDIT: Taky uvažuju, jestli nevzít litřík jako prevenci do USA :)

02.02.2014, 11:21 |
bafis wališ - aby Te s tim pustili do letadla :)
Do klasického zavazadla, které jde normálně dolů do zavazadlového prostoru, můžeš mít litr ne? Na palubu ne, ale takhle myslím ano. Aspoň tak to bylo, uvidíme, co se stane v Sochi a co bude pak:)

02.02.2014, 14:37 |
Drtič 724985373
Klasicka debata o trnkach zase zacina? :-) tady je trnka švestka, slivovica byla odjakziva z trnek. Pokud je to z neceho jineho,uz to neni slivovica. Ale to je jedno :-D
Za kvalitou si stojim! Asi bych umel sehnat nejaky vyplach z trubek za 200,ale to bych se styděl tady nabidnout

02.02.2014, 14:40 |
Drtič Jo jeste. Pres plzen mi jezdiva auto. Ale ted je v servise, pojede nejdriv za dva tydny. Ale mohl bych to aj po kamosovi poslat. Ten tama taky jezdiva. Jinak posta.

02.02.2014, 18:39 |
gizmi Chlape pokud by jel nekdo pres Plzen, tak 100% beru litranek (pokud bude jak pises, 100% se domluvime na dalsi) Nespecham na to ;)
Chlapci trnka (obecná) je malá tuším ranná švestka. max tak 1,5cm možná 2 ale spíš ne. Klasická švestka je větší a tuším dozrává později. Těch slív je široká škála odrůd. Obecně z trnky bude trnkovice a z klasických slív slivovice (sliven obecný).
ale to je asi buřt, teda až na tu vaši cenu, tak drahou slivovici jsem vživotě neviděl a asi bych ani nekoupil.

03.02.2014, 00:38 |
Drtič GIzmi: hod mi do smsky cislo. Dik. Ozvu se
To blázen: Cena mi naopak přijde za dobrou slivovici jako přiměřená. Jestli jsi neviděl dražší, tak stačí zajít do obchodu koupit nějaký patok:
[ Link ]

03.02.2014, 10:17 |
Drtič O cene nebudu diskutovat. Vim,co lidi prodavaji za patoky za 250 kc a v inzeratu muze byt napsane co chce. Kdyz nekdo nema zajem,muze pit treba vodku z draku za 230. Ale teto diskuyi jpem se chtel vyhnout

03.02.2014, 10:47 |
gizmi | Upraveno: 2014-02-03 10:47:50
Nechapu to, na vetsine forech ja dodrzovano, ze "cena se nekomentuje". Sam mam na zahradce (tchan u baraku) svestky a kazdorocne si nechavame vypalit v palirne. Sam vim, jaka je to otrava to natrhat, uroda je nejista (navim jak jinde, ale letos toho nebylo moc), v palirne to stejnak udelaji z "kvasku" od lidi a ne z tech mojich (to bych toho musel privezt asi krapet vic) a vysledek je silne nejisty. Za 5 let zpet 1x mela chut podle me predstavy (jemna, bez pruchuti lihu, citil jsem chut ovoce a po polknuti zahreje) a 2x dokonce skoncila v koupelne na zuby. Nevim jak jini, ale rad si zaplatim za kvalitu. V kramu at juknu na jakoukoliv znacku (i za daleko vice penez), tak to co umi nasi "vychodnaci" proste nekoupim. Takze asi tak. SMS odeslana, prijata odpoved a az nekdo pojede smer Plzen, tak se tesim :)

03.02.2014, 16:01 |
PK Šlo by to poštou? Klidně v pet, doma bych si to přelil do skla ;-)
Cena je ok.Na Moravě jde cca 240-280 za litr.

03.02.2014, 18:53 |
Drtič Pk. Nemam s tym problem. Ozvy se mi na tel

03.02.2014, 18:58 |
macek Blazen a jak levnou si videl co?? nebo si po ty levny oslepl?? tahle cena je naprosto normalni
Gizmi,až se někdy někde budeme moct osobně potkat, osobně ti věnuji 1l svojí slivovice zdarma kterou pálíme ze SVÉHO kvasu, prodejní byla je 220kč, že si někdo vymění kvas v pálenici za sračku, je jeho veliké mínus.. To je jako bys koupil cokoliv z inzerátu (ted nemyslím tento) Takovou pálenici bych objel přeš půl evropy obloukem. Kvalitní a řádná pálenice ti vypálí to,co jim přivezeš ty. Nejsložitěšjí se umět čelit oprávněné kritice. A tu srágoru od jelínka.. dík..ale trojí destilace je možná na etiketě, zbytek je tresť a líh.. což pozná každý,kdo něco pije.
macku.. nikdy jsem slivovici nenakupoval, vše mám ze svého nebo z rodinných sadů. nakupuji jen jiný alkohol..a světe div se z mého nejoblíbenějšího levného fernetu za 100kč od Stock jsem ještě neoslepl.
Může mi teda někdo vysvětlit, jestli se to pálí ze švestek nebo trnek? To je výraznej rozdíl, trnky jsou ten malej trpkej humus, co žerou ptáci, švestky jsou dobroty pro lidi. Ale slivovice se teda pálí z trnek? (Jsem off-topic, ale aspoň se vzdělám :-)
Slivovice odjakziva ze svestek

03.02.2014, 22:04 |
tesil Slivovica je vzdy ze svestek, jen nekteri škvarci nazyvaji svestku trnkou. Takze rikaji trnky, mysli svestky.
Co je natom furt nepochopitelne? Na vetsi casti moravy se vzdy rekne ze je to z trnek, ale mysleny jsou svestky.

03.02.2014, 22:36 |
gizmi Blazen: ve vetsine paliren kolem Plzne to funguje prave takto, ze dovezes a oni to stejnak pali ve velkem, takze to smichaj. Bohuzel. Nekdy se povede, nekdy nikoliv. Ja jsem prave na slivovici strasne haklivej. Jakmile jen trochu citim lih, tak to proste nepiju. Jenze v okoli Plzne proste dobroty moc nesezes:(
A to se neumíš v pálenici předem domluvit..že chceš svý?