Navštíveno 2791x

Známej schání nějaký ozvučení do obýváku. Stačilo by nějaký slušnější stereo. Představa nějakého receiveru + repra. Něměl by někdo nějaké nabídky?
vše je o ceně, finanční představa?

14.10.2008, 15:55 |
choze za ty prachy leda bazar, mrknul bych na zesik Denon,....
choze: Že by šlo o konkrétní nabídky?Taky se dá třeba Sony, nebo Technics. Je toho spousta

14.10.2008, 18:00 |
choze konkrétně neé, prošel bych si zastavárny a bazary, občas tam jsou skvosty za směšný peníze.
Jestli je cena 5-6tCZK, snad radši kus drát a propíchnout uši :-)
A nebo podle toho, co se tí vzhledově líbí, protože to bude průjem.
Jestli tim nechybí jedna nula, tak to byse potom snad už něco dalo možná najít, co trochu hraje:-))
Choze? a kde ty zastavárny, co prodávájí skvosty, mají? Já že jsem za svých 30 let, co se zabývám hifi, ještě na žádný nenarazil.
Možná je cesta přes ebay, ale nečekej zázraky. Víc přes mail, ať tu zase neprudím :-))

14.10.2008, 19:11 |
hanzz zesík:
[ Link ] bedny:
[ Link ] kabely: cca 800,-
Celkem 10.000,- :)
Je to pro běžný poslech dobrý začátek. Místo toho zesu se dá pořídit "univerzálnější" AV receiver. Na tom webu někdy bývají za obdobný peníze i lepší bedny. Já mám doma hudbu asi za 50t stejně ani nemám čas to poslouchat. Jsem rád, když si něco pustím tak na hodinu týdně :)
za ty prachy asi dobrý komponenty nesežene, možná tak zes nebo cd, bedny určitě ne. Jestli ten tvůj známý do toho nechce investovat víc a chce stereo, ať si koupí nějakou rozumnou věžičku, úplně hi-fi to nebude, ale za 6 to bude asi to nejlepší řešení.
Zdeny_1: U nás v Plzni je hifi bazar a občas tam něco přivezou z Německa a jsou to nádherné kousky Denon, Marantz, Yamaha a cenově je to třeba za 2 - 3000,- a to je zesík tehdy za 20tKč, takže sehnat se dá, je otázka jak na tom budou kondíky po těch letech, zda nechrastí potenciometr a má dobrý souběh, zda jsou funkční přepínače bez přechodového odporu atd. Jinak souhlas.
Tuner:
kdysi před asi 3 lety jsem tam byl taky, v rámci svých SC do tehdy ještě fungující Plzeňské papírny.
Tak jsem viděl ty skvosty:-)
Spíše, když tedy sekáč, tak doporučuji P-Audio v Praze,. kousek od Florence, tam se dají sehnat opravdu i top kusy (např.před půl rokem komplet sestava Pioneer Urushi Elite...), nebo tam já osobně kupovat prakticky novou CDP779ES od Sony. Pravda, jsou tam poněkud vyšší ceny, než jak píše tazatel, ale odpovídají kvalitě a hlavně stavu.
Jen ještě napíšu, že sám mám dosud z P-Audia m,ůj kdysi lety a prachem zkoušeny zesilovač Pioneer A-60 (to byl můj sen z dob hluboké totality) a dodnes hraje opravdu nadmíru dobře) a cena byla odpovídající - asi 6tCZK. A jedná se o ztv. krásný starý stroj s poctivým provedením mechaniky (vše hliník, ne plasty), obrovské trafo, výborný phono MM/MC preamp atd...) A zvuk? Jak malina:-)
K tomu jsem zakoupil bedny Alesis Monitor One mk II (profi studiové odpolsechy, návrh USA, výroba Čína, ale z dovoezených komponent) a nestačím se dosud divit.
Ještě bych měl zmínit zdroj: je to Panasonic DV rekordér, ale z nostalgie jsem koupil k zesu jeho firmeního souputníka - Pioneer PD cosi ve stejném designu s krásným červeným LED displejem. A zvuk? Zase jak mailna v té cně... Kam se hrbaou dnešní šunky od nějakých Sonů, Roteklů či Ymamah za 10tCZK. To jsou jen dětská šidítka. Tuto sestavu, o které jsem teď psal, jsem věnoval své dceři k nějakým narozeninám, sám hraji na "poněkud jinou ligu", ale zvuk mě přesto neuráží a baví.
A obávám se, asi právem, že 6tCZK za vše asi stačit faktickY nebude, aby se zvuk dal aspoň trochu poslouchat.
Zdeny_1: Já jsem psal, že to jsou skvosty? Ne jsou to zesíky co stáli 15 - 20tKč a to třeba já považuju za hodně slušné řešení. Sám mám doma Denona PMA-735, k tomu anglické CD od stejné firmy DCD-835 a repro Bowers Wilkind DM 603S3 a jsem max. spokojený. Pokud posloucháš všeho chuť tak jako, tak ani výš nemá moc smysl jít, neb si potom na tom poslechceš akorát tak CD od DCC, Chesky rekords, Telarc, Scheffiled, referenc recording apod. Ano pár jich taky mám, ale je to zlomek v poměru k ostatním CD a já chci poslouchat vše co se mě líbí a to už na výrazně lepších aparaturách není bez újmy na zdraví možné. Navíc se tady najdou tací, co chválí a doporučují Logitech za 3tKč momentálně v sekci ostatní...
Tuner2:
jj, nemyslím, že na MP3 má smyls honit vodu:-)
Je to samo každýho věc a otázka, na kolik, se cítí chechtáků.
Chtěl jsem jen naznačit, že bavit se o 6tCZK a HiFi, to mi nějak nejde k sobě. To fakt ten logitech a podobný průjmy:-)
Po letech zkueností vím, že postavit aparát, aby aspoň trochu hrál, je otázka tak 40-50tCZK, myšleno CD, amp a bedny plus nějaký ten drát. A stojayn samosebou, neb v této ceně není dobré 3pásmo, které samo stojan nepotřebuje.
Zdeny_1: JJ, proto mám 2,5 pásmo a stojan nepotřebuju a myslím si, že žádný kompromis vůči regálovce taky nemám, ba naopak.
Jak kdy a hlavně jak od koho.Neříkám, že nejsou dobrá 2,5 pásma- jsou, např. dynaudio Contour 1,8mkII.
Ale v poněkud jiné cenové kategorii. Osobně bych dal v tomot případě přednost 2 pásmu na stojanu kvůli prostoru a detailu. Někdy bývá shodně osazené 2,5 pásmo nařvané proti čistějšímu 2 pásmu, ale je to jak říkám, jak kdy a jak s čím a jak kde:-)
Zdeny_1: Já osobně a myslím, že i spousta dalších běžných posluchačů dá raději přednost plnému přednesu na basech, protože co si budem povídat, tak sebe lepší regálovka s jedním 16cm reproduktorem to co třeba 2,5 pásmo se dvěma. Samozřejmě pokud porovnám regál za 30 s mýma sloupovkama, tak je ten zvuk takový jakoby lehčí, možná transparentnější, ale to je tím, že já mám víc basů a ty částečně tyhle nuance zamaskují, ale že bych měl problém s prostorem, lokalizací a nebo dokonce agresivitou to ani náhodou. Tu nemají ani třeba Wharfedale Diamond 9.5 a to stojí 15tKč. Dynaudio nehrají špatně, ale tam už jsme přesně v kategorii, kde si hodně nahrávek už nepustíš, neb jsi znechucen jak jsou nahrané - mluvím pořád o origo lisovaných CD ne nějaké MP trosce.
no nevim, mel sem sem dvoje sloupy, pomerne slusnejch znacek ale nejlepsi prednes a spodek mely regaly VOBA, ktery sem ja debil prodal. Dnes mam regaly KEF a kdyz chci davat prednost plnemu prednesu na basech, pustim si 8" BW v BR a nechybi mi nic a spodek je oproti beznejm sloupu /okolo dvacky/ o dve tridy jinde. Neni sice jednoduchy najit spravny umisteni a sladit to, ale funguje to.
prece jen do panelaku nejaky monstra moc nejdou.
Scream: No tak do paneláku je to jasné, ale já taky nemám nijak extra velkou místnost a z regálovek jsem utekl. Kdysi jsem začínal na Kef Coda 8, měl jsem doma půjčený i Xaviny, Shany a nakonec jsem i po několika sloupech od Jm lab, Cantonu, Shanu... skončil na Bowersech a jsem už 4 roky spokojený a to u mě žádné předchozí bedny nevydrželi déle než půl roku :-)

16.10.2008, 00:18 |
hoff [ Link ] asi bych si nechal líbit toto a repro postupem času určitě budou . . .
ja mel sloupy 2,5p Mordaunt Short, pak 2p. Shan Aztec, ale ani jedny nesahali tem regalum Voba acoustic ani po kotniky. Ted mam cely kino Cresta a da se to taky poslouchat, ale je to jina trida.
Mám Technics SA-EX320 - receiver a k tomu bedny TVM 5,1 a jsem s nima hodně spokojený na to, kolik mají za sebou. Pokud nechceš uplně nový komponenty, tak věřím, že se dají po zastavárnách sehnat hodně slušný kousky. Kolega z práce teď právě v zastavárně sehnal Harmann-Kardon, komplet kino za asi 12 tisíc a to už jsem koukal jak blázen.
no vzhledem k tomu, ze HK nedela bedny(pokud vim, nebo nestoji za rec), tak jestli koupil neco v krabici, nic tak zazracnyho na to m nevidim

16.10.2008, 03:16 |
Kamil tweety - mrkni na ebay.de, dají se tam najít pěkný kousky v super stavu za hodně rozumný peníze - vůbec se nedá srovnávat s bazary u nás.
Tak já jsem před rokem taky zvažoval co si koupit a nekoupit na poslech domu. Navštívil jsem jedno poslechový studio, něco si poslechl a pak jsem si vybral.
Sloupy: Dynavoice M65, zesilovač Vincent SV-129, prozatím krmeno z kompa přes SB Audigy. Časem se plánuje koupě tuneru a CD-playeru od Vincenta.

M@rtin: ty krávo, nevěřil by jsi komu patří Dynavioce :o) Sebastian Johnson, docela ho dobře znám, sestra s nim žila přes 2 roky :o) zakázková výroba made in China, ale luxus
zakazkova vyroba? podle me to drti v brutalnich seriich
Ty wole, jak je ten svět malej :-D

17.10.2008, 00:49 |
Escudo | Upraveno: 2008-10-17 00:51:39
Scream: zakázková tim způsobem že on si podle návrhu nechává dělat v číně svoje komponenty, samozřejmě že v sériích, jinak by to asi nemělo ani cenu dávat do číny :o)
ale spíš mě to hodně udivilo, měl před několika lety silnou krizi s firmou, která se ale primárně zabejvala jinym odvětvim, pak začal odznova a jak koukám na web, tak se mu asi zase daří :o) měl jsem od něj dvě sestavy a v autě mám pořád referenční kabely Dynavoice
Escudo: Ups, koukám jak je ten svět malej. Tak ono, když si výrobu v číně pohlídáš, tak pak ty výrobky nebudou žádný "šmejdy"
scream: jakýs měl regály Voba acoustic. Jak to hrálo? Slyšel jsem zatím od nich jenom sloupy Note commona a ty hráli fakt dost hustě.