Navštíveno 1266x

03.12.2008, 18:57 |
Syrup Stala se takova vec, mati odrela auto pri couvani o nejakou zed, a je poskozenej predni naraznik- je odrenej az jakoby na ten plast, ve kterym jsou tim padem taky takovy skrabance. Ma auto pojisteny i s havarijkou, spoluucast minimalne 5k ...
Takze se chci zeptat- vyplati se to hodit na pojistovnu s tim, ze pojistovna vymeni celej predni naraznik a zaplati to, a nebo na to hodit bobek protoze se to za tech 5k nevyplati, respektive ze si to za 5k opravim sam? Je to pomerne drahy auto a bojim se ze kdyz se to nekde necha nalakovat tak tam stejne ty rejhy budou videt... nevim, tohlej sem fakt nikdy neresil :-) dik za rady
Trocha kitu a laku to zpravi.. Oprava cca 3500 - 5000 Kc.. Pokud tedy jen predni naraznik.. Na havarijku urco nevyplati..

03.12.2008, 19:18 |
Zan Ondra127: Záleží jaký auto, měl jsem zrcátko a 50tkč nestačilo :o))
Jinak bezna cena rozstriku narazniku je cca 2 - 2500 kc, k tomu nejaka prace a kitovani, takze bezne auto s beznou barvou se do tech 5000 Kc vejde...
tak plast a lak je snad jedno...oprava do 6ti litrů, řešil jsem to teď 2x po sobě:-) Pojišťovna ti celej nárazník asi neuzná, pokud je to jen škrábanec a není to třeba vytržený atd...
jinak pokud je to metla, tak dnes už borci spravují jen ten odřenej kousek a lakují pouze to místo, takže třeba to bude i o dost levnější.

03.12.2008, 20:49 |
Pekys nejsem si uplne jistej, ale mám pocit, že pojistný události mezi členy rodiny nejdou. Takže bys měl stejně smůlu.
Pekys: havarijka je i na skodu zpusobenou sam sobe...
uz jsme resili i pana, kterej si dal na auto zahradku, nasadil na ni dve horsky kola a zaclo prset, tak chtel rychle schovat auto do garaze a zapomel, ze strop garaze ma cca 20 cm nad strechou auta:-))) Skoda cca 150.000 vcetne kol... Pojistovna proplatila opravu auta a odecetla spoluucast..
Ondra127: Takze neco jako ,,pojistka na blbost"
Nene, klasicka havarijka..

03.12.2008, 22:23 |
Pekys Ondra127, blbě jsem to četl, myslel jsem že mu to mati nabořila a šlo by to z jejiho ručení. Zmátlo mě tam to "Ma auto pojištěný...."
Samozřejmě, tohle je bez problémů.

03.12.2008, 22:25 |
Pekys Syrup, a ty se na tu opravu vyprdni, pokud vím, je to už druhej škrábanec na předním nárazníku? Myslim že to není tak dlouho, co si to tu už řešil...a bude to pořád stejný a dokola a dokola.

04.12.2008, 09:11 |
Syrup Pekys: Tohle jsem sice resil, ale u svyho auta ktery mi odrel nejakej cu*ak na parkovisti, tudiz zadnej druhej skrabanec na prednim narazniku a dokola a dokola. Ja mam auto za polovicni cenu nez matka, tak prave to pisu sem, zejo. Chtel jsem vedet jestli se to vyplati alespon u auta ktery stoji nepomerne vic a koukam ze taky ne, takze dik za comment :-)

04.12.2008, 09:17 |
Pekys Syrup: aha, tak ani na podruhý jsem to nepochopil správně :o))
No, každopádně jak psali už výš, za škrábanec ti stejně nic moc nedaj. A když už bys to hnal přes pojištovnu, nešáhnou ti (mámě) pak na bonusy? Za to by asi jedna rejha na nárazníku nestála.
já třeba žádný bonusy na havarijce nemám...mělo by to tak být i na povinným..
jak jsem řekl, pokud není z ničím hejblý, tak si nech doporučit šikovnýho lakoša, kterej nalakuje jen ten kousek (už mi takhle lakovali auto dvakrát a není nic poznat)

04.12.2008, 09:53 |
Zan Ondra127: Ano s těma kolama je to normální... Pokud by je však špatně zajistil a ta kola spadla za jizdy a poškodila auto. Tak to by neprošlo.