Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Opel Zafira - nevypina vetrak klimatizace!

o Navštíveno 1707x o
o 19.01.2009, 13:58 | Zdenek (A)
V posledni dobe nejak blbne me drahe polovicce na Zafire klimatizace. Je tam takova ta standardni klima, treba to co vbyva ve VW. Na pohled to vypada dost stejne. Takze mozna climatronix nebo co ja vim. Je tam na displayi krivka, co zobrazuje auto, knofliky AUTO, ECO, vyhrivani zadniho skla, ofuk predniho skla, foukani na nohy nebo nahoru + 2 kulaty knofliky na nastevni teploty a rychlosti vetraku.

Kdyz vypnu motor tak se nekdy vetrak zustane tocit a fouka tak dlouho, dokud nechcipne baterka. Kdyz se to dostane do tohoto stavu, tak po nastartovani uz klima ani nereaguje na toceni tim knoflikem pro vetrak. Toci proste naplno.

Stalo se tohle uz nekomu? Nejake zkusenosti? Pripadne nejakej sikovnej elektrikar nekde na zapadni strane Prahy?

o 19.01.2009, 14:28 | tappaja
z diskuze na astra foru:

Zdravím,poradí mi někdo ? Mám ASTRU kombi 1,7 DTI 2004 s el.autom. klimatizací a neposlouchá větrák.Jak kdy.Vypne se většinou jen po vytažení velké pojistky-přestože je klíček vytažený,teplota klesne,ale motá si svoje.Kde je asi ten ,,moribundus"?
Na displaji vše OK,teplota i klapky fungují. Děkuji

Vadný elektronický odpor rychlosti ventilátoru.Velmi běžná závada.

a jeste jsem nedavno nekde cetl, ze to muze delat nejaky cidlo na klime kdesi u chladice, ale tezko rict, hledal sem to a nenasel.

o 19.01.2009, 14:38 | Zdenek (A)
Aha...... diky! Tak a ted jeste navod, jak to opravit ;-)))

Nebo nejakyho toho elektrikare. Nevite o nekom sikovnem?
o 19.01.2009, 14:42 | tappaja
tak sem to nasel:

Budeš mít pryč jedno čidlo na klimě, kdybych já si vzpomněl, který to je. Je na levé straně u chladiče klimy, vedou k tomu jediný kabely tam. Hroznej přístup, ale bude to asi ono. Dělala mi to samý Zafira.
o 19.01.2009, 14:42 | Lumík
Nevim jestli se jedná o stejný problém, ale mě na Omeze odešla v Chorvatsku klima a po příjezdu do Čr mi začal větrák jet o stošest a nakonec z toho vylezlo. Spečená cívka na kompresoru a i ty kabely byly spečené a propojené. Ale baterku mi to nevybylo. Jen vždy po nastartování mi jel větrák naplno. Jak po 1000km při 200km/h
o 19.01.2009, 15:41 | Zdenek (A)
Jeste jednou diky. Alespon uz vim, kde je zakopanej ten "moribundus" :-o
o 19.01.2009, 22:23 | Nismo.Power
známýmu zafira to samý akorát to dal do pOPLA a stálo ho to nějak 8-9k a měnily tam myslim taky to čidlo + ještě něco , a tejden na to stahovačka na okno za 20k :) pak mu tam ještě začlo někde zatejkat a prodal to .......ale ten větrák to bude ono , je to nějaký to čidlo pro auto klimu a je v něm snad jen termistor za pár kaček :)
o 20.01.2009, 16:39 | brenky
delalo mi to to same (opel omega B)...odpojil jsem jedno relatko ventilatoru a je to OK :o)
funguje to i bez nej....sam netusim kde muze byt problem, ale kdyz to bez nej jede, tak to neresim.
o 21.01.2009, 07:33 | Smrada (M)
Jestli chces, mam kontakt na cloveka primo z Opela
o 21.01.2009, 08:33 | tappaja
Jo tak pokud vlastnis Opel, kontakt na cloveka primo od nich je k nezaplaceni.
Smrado, muzu se kdyztak prihlasit? Kdyz to do ty doby nehodim ze skaly:o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3182 sekund.