Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz renovace - dřevo

o Navštíveno 3792x o
o 09.02.2009, 18:31 | Antonio
Koupil jsem starou dřevěnou truhlu a chtel bych ji trošku zrenovovat. nasel jsem par direk po červotoči,tak se ptam. jak by jste postupovali?
Já bych postupuval asi takhle: sundat kovani? obrousit truhlu, natrit něčím proti červotoči, bezbarvy matny lak a nahodit kovani?

uvazuju správně?

Nevíte co s tim kovanim, aby vypadalo jako ted vykovane(černé,ale nechci natirat). Někdo mi radil rozpalit a zchladit ve starem oleji,ale nevim jestli je to zrovna to prave...

Díky za rady:-)

foto k příspěvku  od Antonio

o 09.02.2009, 19:01 | bafis
jestli je to z měkýho dřeva tak se to louhuje...
o 09.02.2009, 19:05 | Toxxx
Ano namocit do louhu...
o 09.02.2009, 19:06 | Toxxx
A skus to navoskovat... Vysledok bude stat za to.
o 09.02.2009, 20:19 | kacer111
Jako Toxxx nejlépe přírodní vosk Antik ( upravený včelí vosk) pak se dá ještě použít šelak ale to už chce nějaký zkušenosi. Vosk dobrá volba!!!!! Určitě nepoužívat moderní materiály.Ale jinak pěkný kousek
o 09.02.2009, 20:28 | kacer111
Na dřevo nejlepší kombinace je vodní mořidlo Antik, potom včelí vosk Antik na konec voděodolný vosk. prodává firma www.europaantik.com/ a dá se tam koupit i nové to kování.
o 09.02.2009, 21:34 | Antonio | Upraveno: 2009-02-09 21:35:50
vodni mořidlo: k cemu je?
vceli vosk antik:v cem je jiny nez nejaky lak?
vodeodolny vosk je asi proti vode, to chapu:-)

jinak jsou to pekne palby!

a co kdybych to obrousil, natrel [ Link ] a ve finale hodil jen ten antik vosk?
o 09.02.2009, 23:10 | koren
tak kazdym ze zde uvedenych zpusobu ji zku_vis (i kdyz muze se stat ze ne ale pravdepodobnost je dost mala)

ve zkratce te ceka:
-odstraneni puvodniho nateru
-odstraneni cervotoce
-nova konzervace

a jako bonus se muzes venovat kovani;-)

uprimne radim vzit to odbornikovi - usetris si spoustu trapeni a vysledek bude jisty (a temer jiste levnejsi)
o 10.02.2009, 08:52 | Lucni.konik
Na to kování - bratr, když měl 33 narozeniny(kristovy roky), tak jsem mu dal nádherný 3ks půlmetrových hřebů - té černoty jsem docílil tak, že jsem vzal - tehdy rezavé hřeby, obrousil ocelákem.Pak jsem to natřel obyčejným odrezovačem - chytlo to super čerň a pak jsem to za pár minut ještě přeláknul bezbarvým lakem. Nádherně to vypadalo.
o 10.02.2009, 23:02 | Antonio
to Koren:

-odstraneni puvodniho nateru - cím? klasicky smyrek?
-odstraneni cervotoce - můžu [ Link ]
-nova konzervace - čím?

o 11.02.2009, 00:44 | koren
takhle na dalku poradim stopro jen tu posledni fazi
urcite chces zachovat "puvodni look" - takze asi pouzit i puvodni metody - tzn vysychave oleje nebo voskovani. krasne potom vystoupi kresba dreva, opticky to ztmavne a zaroven se i ochrani. jsou ale i borci co to natiraj sadlem (na druhou stranu proc ne, kdysi se malovalo krvi...)
lneny olej by mohla byt cesta

ostatni zkusim tipnout:
cervotoc necim setrnejsim, tzn pro indoor pouziti, aplikovat injekcni strikackou do der

kovani podle toho jestli pude sundat - vseobecne pouze kartacem (zadnej brusnej papir!) a pak necim napatlat. existuje nejaka kovarska sragora,ta by byla ideal,jen si vzpomenout:-( bavime se samozrejme o zeleze. to ucho vypada jak mosaz...

odstraneni nateru si takhle netroufnu, muze to byt opatlany nejakym extra-ekl chemickym lakem a pak bude i vsechno co jsem psal jinak:-(
o 11.02.2009, 00:52 | koren | Upraveno: 2009-02-11 00:52:34
pokud bude zajem,zkusim vymyslet vic;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3261 sekund.