Navštíveno 5348x

08.03.2009, 14:01 |
dolph nejak se s přitulkou nemuzeme dohodnout co za domaci zviratko..hlavne ne rybičky,kočky a psy! :) neco co je male chlupate roztomile a nemusi mit moc velkou udrzbu :)..morce .. krecik .. pokan .. cincila .. co ja vim :) neco co by ste doporucily? :o)
laboratorní myš je to:D:D skoro nic to nestojí :)

08.03.2009, 14:05 |
dolph vole :))) ale taky me to napadlo :)
no a co třeba králíčka?? :)
Co třeba Pískomil?:)Zkušenost nemám,ale je to líbivý zvířátko...

08.03.2009, 14:09 |
Timbo | Upraveno: 2009-03-08 14:10:20
cincila kdyz ji jebne tak dokaze prevratit byt vzhuru nohama. zacne to skakat a litat jak nerizena strela. asi bych sel do nejakyho peknyho potkana. bratranec mel jednoho 6 let. rikal mu adolf a mel pul kila a 51cm. a naprosto napohodu. chodil se i mazlit. ale jinak bud chrapal nebo cumel z okna :-))
mame piskomily... a kocku ;-) oboje supr a kocka je nechava bejt :-D

08.03.2009, 14:26 |
dolph ruffrider: pokud mi najdes chlupateho hada tak to beru :)
jinak teda piskomil vypada pekne ale asi to neni to prave orechove ..
co se tyka toho potkana tak si nejak nedokazu predstavit pulkiloveho potkana s 51 centimetrama :) co to proboha žere? kuřata? :)
co takhle fretka? smrdi?
No ja mam varana,sice chlupatej neni,ale tulit se umi :-))
Teráriem na rande... Varan jde. :-D
Me se libi strasne ten kralik s usima dolu "beran" jsou kouzelny :)
A co takhle nejakyho papouska ci andulky atp? Akorat delaj kraval :)
co papoucha? Máme andulku a ta naše je neskutečnej přítul :o)
andulky maj nevýhodu, že dělaj bordel, hlavné kolem klece bude peří. zase sou jednoduchý na údržbu. můžu jen doporučit.
PS: musej umět lítat. moje jedna neumí a připadám si jako máma, furt ji někam tahat (páč je divoká) a hlídat.
já mám andulku od chovatelky a je ručně dokrmované, je zvyklá na lidi už od malička a je to skvělé, není vubec plachá všechno ji zajímá, všechno musí vyzkoušet, kolikrát na mě usne nebo se čistí, seebrala mi florbalovej míček a honí ho po bytě. jinak dostala hlubší klec a bordel z ní moc není a aspoň nesrdí :o)
Máme taky pískomila (už druhýho) a jsou to opravdu milá a přítulná zvířátka. Ideální je pro něj nějaké terárko, protože v kleci by dělal docela rachot (rád škrabe o stěny). Údržba nic moc, akorát se mu třeba jednou týdně vyčistí a nahodí nové stelivo a blbiny s kterýma si může hrát a rozkousat. Jinak i s jídlem vydrží dost dlouho a nesežere to najednou, vodu nepotřebuje (nesmí) vůbec. Přítulný je to až až, ale záleží samozřejmě na "výchově". Jinak když se mu nahodí nový mateiál na zpracování, tak to není dobrý nápad na noc, nebo se nevyspíte, protože to prostě chce zpracovat a blbnout. Jinak se dá v pohodě pustit po pokoji, akorát aby někam nezalezl, protože si rádi hrajou na schovku. A taky milujou věci co jdou kousat, takže když ho necháte dlouho bez dohledu, takklidně začne kousat co najde. Hodně rádi mají kabely od čehokoli, takže pokud nejdou schovat, tak raději nepouštět. Dost z nich dokonce miluje když můžou kousat kabel a jiskří jim to v tlamičce (nabíječky mobilů atd.) Je to na ně zajímavej pohled potom co je to za blázny :D

08.03.2009, 15:05 |
dolph nad varanem anebo chmeleonem jsme taky premyslely ale nevim :)
kralik je pekny..na zebricku je vysoko :)
ptáky NE :)) neprezil bych ten jejich kravál :)
nasel jsem na netu jeste jednu takovou potvoru rikaji tomu osmak degu. vypada to taky krasne :)
...male chlupate roztomile a nemusi mit moc velkou udrzbu? penis?

08.03.2009, 15:09 |
dolph camron: :DDDDDDDDDDDD mazec :)))))) ale snim se nemuzu tulit ja :)
Pořid si králika pokud si ho od mala vychováš tak není problém mám doma - přítelkyně koupila před rokem berana a umí chodt na wc v kleci takže sice když se jde proběhnout tak nějakej bobek upadne ale čurat chodi jen do klece, ví kde jsou jeho hranice takže sice zkouší ale nehryže vše na co přijde, kravál nedělá a bordelu z něj taky moc není a pokuid se naučí může chodit ven na vodítku jako pes.

Jedině Psoun :-D
[ Link ] Nenáročný, ale neustále vyžaduje pozornost a za každým běhá jako pes. Nezapáchá.

08.03.2009, 15:41 |
Kesam Paczqo:Je skvělej taky ho chci koupit kolik koštuje ten beran?Jako normání zakrslej?
Jinak kámoš má pískomila koupil ho mladej k valentýnovy a ten normálně ručkuje po akvarku za hranu akvárka :D
[ Link ] A jsou strašně chytří a dobře se učí.

08.03.2009, 15:47 |
X-sat (M)
Jako camron, pár tejdnů se nehol a ser na sprchu ;-)
Kesam: byl za 250,- takjže jako klasika zakrslej jinak klec má 100x50x50 za 800,- přenoska za 400,- hajzil a tak za 200,- + každej pul rok očkování a stříhání drápků také 200,- to očkování je duležité pokud se mu ndává tráva z venku, pokud se bere ven na vodítku nebo je ve styku s dalšíma zviřatama.

08.03.2009, 16:56 |
PL113 Osmáka;)

08.03.2009, 18:14 |
Alda Kralik podle me idealni. Ty maly mrchy morcata, potkani... STRASNE smrdej.
kup nejakyho papouska....po mich predeslich zviratech-zakrsli kralici,cincili,fretka,morce,krecci,se mi nejvice osvedcil papousek,nesmrdi snad ani:o)jsou to mazlove kdyz je to dobrej druh,krmeni stoji par korun...ja uz bych jiny zvire nechtel
osmák degu :) přítulnej :) miloučkej :) ale když jich je víc :D tak to je děs :)

08.03.2009, 19:19 |
maxov jj Osmáka,přijde si i pro podrbání,jenže když ho chvilku drbeš pak se ho nejde zbavit a popískává ti a otravuje:)

08.03.2009, 19:29 |
Zdenek (A)
Nejmene narocnej je vycpanej papousek... A prestoze je to ptak, tak nedela ten tvuj nenavidenej kraval... ;-)
kdyz piskomila tak ne jednoho... je pak smutnej je to druzivy zviratko... my jich mame 6

08.03.2009, 21:28 |
PL113 Jakmile je více osmáků dělají bordel i v noci:D

09.03.2009, 11:39 |
Pekys | Upraveno: 2009-03-09 11:40:06
sklípkan :)
třeba se ti jednou odmění tím, že k Vám nebude jezdit tchýně, protože se ho bude bát :) Takže je to spíš investice do budnoucna .o)

09.03.2009, 11:51 |
Kesam | Paczqo:To chdí na vodítku jako pes jo??? .-)
Jasan. Na psouna mám také vodítko.

09.03.2009, 12:44 |
kuja jako Pekys :) Sklipkan je idealni :) Nemusi se o nej moc starat,sem tam hodit cvrcka a kdyz mas dobrej druh,tak je to i mazel :)

hm....male chlupate roztomilé......co zkusit ku*du?:-))
Hele, ja resil podobny problem, cetl spoustu prispevku ve forech a zjistil jsem, ze kazdy takovy zviratko (potkan, osmak, cincila apod.) ma nejakou dost zasadni nevyhodu. Bud smrdi nebo dela kraval nebo kouse kabely nebo musi bejt furt v kleci apod. Nakonec jsem vzal dve kocky a byla to skvela volba.
Kesam: jj jako pes no musi se to naučit ale jinak pak je to pohoda jak si zvykne na ten postroj tak neni problem pokud ho nechytne rapl a neskače metr do vejšky a 3 metry do dalky to se pak člověk slušně proběhne.

09.03.2009, 16:44 |
Kesam Tak to je mazec .-)
stejnak, prej zakrslej kralík :D děda ho měl, a pak z něj byl zajíc :D

09.03.2009, 18:45 |
Kesam :-)

09.03.2009, 18:48 |
Kesam

09.03.2009, 18:50 |
Kesam
huš s tim pavoukem :o)))) mam z něj husí kůži. Se jich bojím :X
Me kralik minulej tejden ukousal asi 10 knofliku z kazdyho ovladace, je to srac :-) jinak jak pise Paczqo, nesmrdi, chodi curat jenom do klece, necha se mazlit, ale padaj z nej obcas bobky, ale nejsou tekuty :-)

09.03.2009, 20:25 |
kuja Kesam: No ja jich mam doma 14. Jednoho stira. 2 mnohonozky a jednoho hada :) Do 2+kk se toho moc nevejde :) Jinak bych toho mel mnohem vic :)

09.03.2009, 20:28 |
kuja btw Na tom druhym videu je samec tesne pred umrenim :( Jinak bych se celkem bal ho po dospelostnim svleku nekomu davat na ruku....jsou dost agresivni a rychly :) Ale druh Theraposa Blondii -ten na videu - neni az zas tolik jedovatej,ale zpusobuje spis dost hluboky zraneni :)
no fuj ty pavouci....me jako dost velkymu arachnofobikovi by to moc nesvedcilo :p)))

09.03.2009, 20:43 |
dolph uf tak pavouka bych asi nepřežil.. jen z toho vida mam husinu až na prdeli :)
no já si teď o víkendu jdu pro tady toho fešáka ... chameleon pardálí ;)

09.03.2009, 20:51 |
dolph georgem3: tak ten vypada skvele.. ikdyz to neni chlupate a moc roztomile to taky nevypadá :) na kolik taková hračka vyjde? jak je to velké? na co to jezdí? :)
no záleží na velikosti toho chamíka ... jinak ceny se pohybují od cca 900 do 3000,- záleží z jaké lokality jsou ...
jukni na chameleoni.cz tam to maj hezky rozdělený ;o)
no záleží na velikosti toho chamíka ... jinak ceny se pohybují od cca 900 do 3000,- záleží z jaké lokality jsou ...
jukni na chameleoni.cz tam to maj hezky rozdělený ;o)

10.03.2009, 17:30 |
KaZaN zrovna jsem toho pardála viděl v telebedně, to je borec jak sviň a jak mění barvy, chvíli byl úplně zelenej a pak zase brutálně rudej a taky je docela svižnej.-..
To je prevlecena krysa/pes nebo co? To potkat, tak natru kdejaky Ferrari ve sprintu na jinej svetadil:)
za mě fretka. Když ji necháš vykastrovat, tak ani nesmrdí a ani neznačkuje. Je to supr zvířátko. Zvědavé a mazlivé. Známý co ji měl tak si ji v zimě bral ven místo šály. Jiná známá zase naučila tu svoji tak že jí z pusy pila sliny :-) . Celkem prdel když jsme došli na kafe a ona měla v hubě fretčí čumák :-)))