Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Terárko:)

o Navštíveno 2000x o
o 12.04.2009, 23:45 | axetom
tak kdyz hrablo tete s televizi, hrablo i sestrenici a chce nejakou lezouci potvoru (gekon, nebo chameleon ci neco mezi tim. Napadlo me nezkousel jste nekdo terarko delat? Vypada to ze to zbyde na me ji neco vyrobit tak me napadla skrin, kterou bych vylozil OSB deskama + to utesnil. Pak by nemela snad vlhkost unikat ne? nezkousel to nekdo?:)

o 13.04.2009, 00:07 | Kesam
Podle mě to pujde krásně udělat.
o 13.04.2009, 00:39 | mourl
My máme terárko normálně ze skla,je tam udělané i větrání.Ono zase to trošku větrat musí,aby se ti tam nedělali plísně atp.Jinak máme dva chameleony,páreček :-)
Nechávali jsme dělat terárko s dvířka a tím větráním a vyšlo to asi na 2500kč myslím (800x800x600mm) Jinak určitě projeď nějaké fora o tom daném zvířeti,až se rozhodnete :-) aby vyhovovali rozměry atp.
Jinak do chameleona bych už asi nešel.Ten náš samec byl celkem ok, občas se nechal i vytáhnout,lezl po rameni.Ale jak tak nějak dospěl tak jsme se mu přestali líbit a začal na ná syčet,parchant.Takže už se nenechá vůbec vzít na ruku.Jinak aspoň ti naši jsou docela dost líní,hejbou se jenom když je čas krmení nebo si hledají místo na spaní.
Teď bych šel asi do Agamy vousatý nebo něco podobného
o 13.04.2009, 00:59 | Proffesor_W
Agama je super akorat je narocnejsi pro zacatecnika, to ti reknou v kazdem obchode. Kamos na ne nedal a umrela mu. Nejlepsi je zacit s Gekonem, ten je nesmrtelnej, na ruku jde taky, akorat ten muj je teda pekne naladovej :)

foto k příspěvku  od Proffesor_W

o 13.04.2009, 08:08 | ibizman
ja si taky delal terarko pro osmaky degu... jen uz si nepamatuju cim sem to lepil, ale bylo to neco jako nejakej silikon.....a sklo bylo cca 60*40*50 cm.
o 13.04.2009, 08:35 | axetom
jojo panove uz jsem si vzpomel:) je to pro leguana:) Stale tedy zatim premejslim nad tou skrini:) bal sem se aby to nejak neplesnivelo ci tak neco. Ale dle me kdyz to utesnim tak to meuze co:)
o 13.04.2009, 10:34 | Ruiones
To já sem zase měl chameleona a cca 2 měsíce byl pěkně zelený, jedl a všechno ale potom ze dne na den zčernal, nejedl a..bylo po něm :) Tak dlouho sem ho chtěl a potom sem si ho ani moc neužil :D

foto k příspěvku  od Ruiones

o 13.04.2009, 10:40 | golfik69 | Upraveno: 2009-04-13 10:41:22
axetom-Ahoj.Tady najdes vse co potrebujes o leguanech,doporucuji ti precist hlavne o strave a terarkach. [ Link ]
o 13.04.2009, 11:02 | Piskoteek
mno chameleony chce časteji rosit, a v neposledni řadě obalovat vrcky ve vitaminech..vapnik atd

pokud bude chtit na začatek jemenaky tak at si vybere samečka než samičku..

foto k příspěvku  od Piskoteek

o 13.04.2009, 11:18 | axetom
Dik za odkaz:) jinak ty fotky tech potvurek ty sou super:) Ze bych taky neco pro sebe koupil?:D
o 13.04.2009, 11:19 | axetom
Jeste otazka, neni tu nekdo nebo nevite o nekom kdo to chova v plzenskem kraji a kdo by nam umoznil malou exkurzi?:) jen pro me a sestrenici:)
o 13.04.2009, 13:40 | Luke-Jeep
Teráriem na rande... Varan... jde.
o 13.04.2009, 19:00 | H-Honza (M)
ja si jednoho dne prinesl domu tohle. Celkova dela cca 7cm vcetne ocasu.

foto k příspěvku  od H-Honza

o 13.04.2009, 19:02 | H-Honza (M)
po dvou letech je z toho vztekla potvora velka uz asi 50cm vcetne ocasu...

o 13.04.2009, 19:07 | H-Honza (M)
takze jsem rad ze jsem pro nej vybudoval tak velky terarko.
Mam terarko o rozmeru 110 vyška, 80 šířka, 40 hloubka a uz takovy se mi zda pro nej maly.
Jinak pri stavbe teraria rozhodne vyuzij specializovana fora, kde Ti poradi lip.
Sam jsem vlastni hlouposti "utrapil" dva chamyky, nez jsem se prokousal nejakym forem, kde jsem nasel kompletni informace, na jejichz zaklade jsem postavil komplet novy terarko, s patricnym vetranim, s patricnym osvetlenim UVA i UVB a poskytl tomu zvireti spravne zazemi vcetne doplnku stravy jako jsou ruzne vitaminy, mineraly a predevsim vapnik. A zatim to vypada ze se dari...

o 13.04.2009, 19:09 | H-Honza (M)
kazda jesterka ma jine potreby, chamyci jsou splhavi a neustale lezouci po vetvich, takze jsem postupne pridaval vetve, vice zelenych kytek. tohle je fotka uplneho zacatku. Ted uz to zase vypada trochu jinak protoze tyhle klaciky by toho "prcka" uz neunesly.

o 13.04.2009, 19:14 | H-Honza (M)
www.sanchez.wz.cz je forum kde najdes vse o chameleonech, o jejich chovu, krmeni, stavbe terarka atd.
Pokud se opravdu rozhodnes do toho jit, tak slusne zazemi poridis tak kolem 6 - 10 000, pokud bys na cemkoliv chtel ustetrit, odnese to to zvire.

Jinak treba cham je vcelku zrave zvire, dneska budu tvrdit ze neni narocny na chov kdyz mu das spravne podminky, a dodrzujes nejaky krmny rezim.
Terarko rosim 2x denne.
Krmim obden kdy to ale obnasi 10 velkych sarancat.
1x tydne podavam sarancata obalena ve smesi vitaminu a pak jen v cistym vapniku.
Cistim terarko 2x mesicne.
Nejvetsi starost je zalejvat kytky :O))
o 09.01.2015, 11:43 | AR
Chcu udělat ležvám do terárka nějaký slunící ostrůvek, ty co se prodávají ve zverimexu na magnety jsou na hovno, ta želva ho strhne dolů. Koukal jsem jak borci dělají různé skály z polyše tak to chci taky udělat.

Otázka, je jedno co to bude za polyš? Můžu skočit do hornbachu apod. a vzít polyš na zateplení baráku? Jde mě o to aby se ty želvy pak neotrávily ;)

Dále co písek? Viděl jsem jak borec tu "skálu" pak potíral akvarijním tmelem a posypával pískem. Je jedno jaký to bude písek nebo to zase chce něco speciálního?

Případně nemá někdo tip na jiný postup výroby "skály" ?
o 09.01.2015, 12:52 | Jarda S.
známej to dělal z montážní pěny
o 09.01.2015, 13:19 | nome
[ Link ]

tady máš postup krok po kroku
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4681 sekund.