Navštíveno 1680x

25.04.2009, 20:40 |
Ravo Ahoj,
potřebuju vyměnit všechny zámkový vložky na novým bytě (1x byt, 2x sklep, 1x garáž, 1x zahradní domek-kontajner) a vůůůůbec se v nabídce FAB a jiných nemůžu vyznat.
Mají tam nějáký stupeň bezpečnosti (1 až 4), obvykle nabízí stupeň 3, ale vůbec nechápu jakej je mezi nimu rozdíl (kromě propastným rozdílům ceny).
Osobně si myslím, že nemá smysl platit hroznej balík peněz za jednu vložku jen proto, že je u toho nějáká kartička a napsáno Control, což prej znamená, že nikdo bez kartičky neudělá kopii. Přitom ta samá vložka bez kartičky může být levnější (ale stejně kvalitní proti zlodějům - odvrtání, zlomení atd..).
Poradí někdo kdo se v tom pohybuje? A taky by se mi líbil třeba generální klíč (všechny vložky stejnej klíč), co vy na to z hlediska bezpečnosti?
A kde to nakupovat, Bauhaus, Obi atd. to asi budou mít "napražený" co?
Díky za info a nápady
za me super jednani, rozumny ceny a poradi - www.sezam.cz
PS: doufam ze to nebude brano jako reklama, jen radim :)

26.04.2009, 09:39 |
War stupně bezpečnosti jsou kvůli pojišťovně...

26.04.2009, 09:55 |
Ravo Spíš by mě zajímalo, jak je to s reálnou bezpečností. Která vložka alespoň něco vydrží a kterou zlomím i já obyčejným šroubovákem. O pojišťovnu mi nejde.
Všude vidím vložku stavební (hodně levná) a pak bezpečnostní (a tam začínáme na 500 až třeba 3-4 tis). Stavební tedy nebrat?
Nebyl by někde nějáký odkaz na tuhle problematiku? Hledám ale nic moc nemůžu najít... díky
Asi bych volil nejakou zlatou stredni cestu, taky zalezi, jestli budes byt pojistovat a na kolik. Od urcitejch hladin vyzaduje pojistovna urcitou tridu. Na sklep+altan bych dal asi TB2 (ceny kolem 250), nejakou lepsi, minimalne TB3 na byt a garaz (ceny 500-vejs)
V byte se mi osvedcila vlozka s knoflikem na zamykani.
Realnou bezpecnost ti nikdo nerekne, kdyz to bude profik, otevre cokoliv bez poskozeni, nebo si na to naopak vezme sekyru. Pokud mas do bytu jedny dvere, nech si udelat bezpecnostni a mas klid.
máme doma mult-lock a byla k tomu taky kartička, že se bez ní nedaj udělat náhradní klíče, no tak sme to zkusily a borec na počkání ty klíče v klasickym zámečnictví, kde dělaj klíče atd. ty klíče udělal a nic nechtěl vidět, hlavně že je ještě na tom klíči napsáno do not duplicate :o)
hlavne je dobre si uvedomit toto: muzes mit bezpecnostni dvere, vlozku i kovani, ale v 90% pokud mas jen zabouchnuto (klasicky doma na noc), lze ty dvere otevrit napr. špachtlí s výřezem... jak? ostrou špachtli s vyrezem na ten 4hran co spojuje kliku s kouli staci narvat mezi kovani a dvere (coz neni tak velky problem jak se muze zdat) az vyrez zapadne do toho 4hranu a pak jen otocit tou spachtli... voala, dvere se otevrou jako klikou... kdo tomu neveri, at si odsroubuje kovani a hned pochopi o cem pisu...
da se to jednoduse vylepsit nasazenim kulate trubicky na ten 4hran .-)
Ty jo to mas jeste kovani z dob krale klacka ne? Mimo to na noc zamykame, na coz je prave ta vlozka s knoflikem dobra, nemusis nikde hledat klice:o) A nejlepsi alarm jsou nasi psi, ty nejdou preslechnout.
Problem zase u ty vlozky s knoflikem je ten, ze pokud se k Tobe nekdo dostane oknem, otevre si bez problemu vchodovy dvere :(
jo, necely rok stare dvere od Nextu s nejakym lepsim kovanim... maji to ale prakticky vsechny, fakt doporucuju se podivat :-) je to kvuli montazi, aby jsi nemusel zvetsovat diry do dveri a pod...
Mě pojišťovačka při uzavírání pojistky na byt upozornila, že plné vyplacení pojistné události se děje pouze v případě 2 nezávislých zámků. Tj. když budu mít bezpečnostní dveře s X závorama apod. a vše na jeden klíč, tak je to stejný jako teď, když mám normal dveře...
Jsem u Kooperativy.

26.04.2009, 19:03 |
Long KABA System s moznosti generalniho klice a odstupnovani pristupu. Drazsi, ale spokojenost.
[ Link ]