Navštíveno 2400x

Tak jsem se do toho tak zamotal a mam v tom poradnej gulas.
Co je Horizontalne? Svisle?
A co je Vetrikalne? Vodorovne?
Ci je to naopak?
Ted jsem prave rozebral CD Changer 6CD v aute, pac prestal nacitat. Kompletne vycistil a zkusil ho rozebranej zapojit jestli tam neco nechroupe atp. A ono to hralo. Tak jsem to slozil a zase prd. Zase Error. A zjistil jsem, ze kdyz ho dam na stojaka (CDcka se davaji zvrchu) tak to cte a hraje jak novy. Ale jakmile ho dam tak jak ma byt, cili vodorvne (CDcka z boku) tak furt Error. Nechapu. Z boku je nastaveni H a V a nejaky stupne ale to at nastavim jak chci tak stejne to nehraje pokud to lezi. Ale jak to postavim tak to hraje. Co s tim? :)
Horizontal = vodorovne
Vertical = svisle
A proc se rika ze nekdo vyjede na horizot? Ci ze je nekdo za Horizontem? To je za kompcem ne? Cili svisle ne? :)
mě to přijde docela logický. míjíš horizont- vodorovnou "hranu"

01.05.2009, 14:21 |
spunt jak pise tapaja .
horizont ( treba ten kopec ) se prece tahne zprava doleva, tudiz vodorovne. ma to logiku
je to logicky: horizontalne = vodorovne. pust si kohoutek a hned uvidis, jak tece voda.
:-)

01.05.2009, 16:40 |
PL113 Horizont je tam kam dohlidneš...je to daný tím jak je Země kulatá, kdyby byla úplně rovná tak vidíš "do nekonečna". Vzhledem k tomu, jak je zeměkoule velká, zdá se, že je rovná! Proto se i obloha střetává se zemí (kvůli tý kulatosti) a zdá se to být rovné, pokud stojíš na zemi. Pokud se podíváš z nějaký výškový budovy je vidět kulatost Země. No a proto se říká na horizontu je třeba loď, prostě do tý doby nebyla kvůli kulatosti vidět. Čili horizont je vodorovný. Od toho horizontálně vodorovně...
ty voe, to jsou ale vysvětlující články, proč to je tak a tamto onak... A proč je tedy vertikálně svisle, když už tu rozebíráte, proč je horizontálně vodorovně :-D
protoze anglicky asi ne?
vodorovný - horizontal
svislý - vertical
horizontála
Význam:
vodorovná přímka
vertikála
Význam:
svislá přímka, svislice
Staci?
no, to jsem chtěl tady vidět :-D a nějaké že země je kulatá, proto horizont :-D

01.05.2009, 17:09 |
PL113 Nějak se řešil horizont a já se nechal unést a nakonec ani moc nevysvětlil co je to horizontálně:))) ale myslím, že už vysětleno bylo dost...prostě to tak je...
A co radialni vs. diagonalni? Stary pneusky diagonalky... :o)
Mno stejne to nefacha tak ani tak sfine :) ten CD Changer je asi kaput uz.