Navštíveno 535x

26.05.2009, 11:28 |
fredh Mohl by mi prosím někdo z vás poradit postup( jaký tlačítka ) použít ve fotošopu? Mám ho 2 dny, chci něco upravit a už mam z toho hlavu jak meloun
1. chci zkusit při pohledu z boku vyříznout na autě kola a dát tam jiná- čím to vyříznu jakoby kružnici? Zatím tam mám asi jen to laso a nějaký
2. Na ty kola co tam plesknu, chci dát červenej proužek po obvodu- jak ho tam dám? žádný kruhový nástroje podobně jako v malování tam asi nemám, nebo nevim.
myslel sem, že je to jednodušší, ale tam je funkcí, co v malování nikdy nenajdu.

26.05.2009, 11:51 |
vypuk | Upraveno: 2009-05-26 11:52:23
Vím, že ti asi moc nepomůžu, pokud nebudeš chtít, a taky vím, že si tohle asi nechtěl "slyšet". ->
Dej si na google hledat Photoshop Tutoriály nebo pokud englicky umíš aspoň trochu, tak Photoshop CS3 Tutorials a snad si něco najdeš co ti bude vyhovovat.

26.05.2009, 12:32 |
Pekys nic nevyřezávej, jen si označ na jiný fotce ty kola (vlevo nahoře ikona s přerušovanou čárou, když na ní klikneš, tak jsou tam volby laso, magnetické laso, atd.) Zvol magnetické (pro začátek dobrý) obtáhni pomalu kolo a tahem ho přesuň do původní fotky.
Kolo se ti tímto zkopíruje do fotky s autem, kde na něj klikneš pravým a dáš transformova (tuším), pozor, NE transformovat výběr. Pak už jen za růžky měníš velikost (se shiftem pro zachování poměru stran), můžeš kosit, deformovat atd atd. To už chce zkoušet.
Chod do druhej ikony (elipticky vyber), alebo stalc na klavesnici ,,M". Tym oznacis koleso, stlacis crtl+C (kopirovanie) a potom ctrl+V. A vyhodi ti to dany objekt do druhej vrstvy. Popripade ctrl+J (duplikovanie)
Pruzok nakreslis tak, ze vyrobis si elipticky vyber ,,M" a ides v menu do UPRAVY a a polozka VYTAHNOUT. Zadas hrubku a farbu linky. A mas hotovo, chce to len vela skusat a mat pri tom vela trpezlivosti. Drzim palce :-)

26.05.2009, 12:42 |
Pekys ad 2) to jedině přes kruhový výběr (klávesová zkratka "M" nebo tam co je laso a se shiftem uděláš kruh a ne elipsu) pak s podržení alt+myš uděláš druhej kruh, který se ti odečte od původního výběru. Transformací výběru si to upravíš přesně na ten pruh na kolo a obarvíš to. Buď štětcem, nebo plechovkou. Ještě si tam můžeš nastavit transparentnost, aby to nebylo přebarvený jak pěst na oko.
no, snad jsem na nic nezapomněl a bude to tak +- sedět. Píšu to po paměti.

26.05.2009, 12:43 |
Pekys

26.05.2009, 12:50 |
fredh dík, vyzkouším to a dám vědět
Vypuk: to sem fakt nechtěl abys napsal, už mám takhle dost červený voči, jak furt čumím do nějakejch návodů na netu :) Je tam spousta kravin co nepotřebuju a mě šlo jen o tyhle jednoduchý věci

26.05.2009, 13:38 |
vypuk Já to chápu, taky jsem si tím prošel, ale když sem dycky potřeboval poradit, tak sem se dozvěděl akorát hledej na netu nebo se vůbec neptej, zabal to a jdi spát a takové podobné. Ale naučilo mě to víc než sem čekal, hledat hledat, nevzdávat to, a poradit si sám, ale chápu že to někomu prostě nejde :) asi tak nějak.
A byl by tu někdo tak hodný a postnul obrázek kudy tudy na přebarvení autíčka? Děkujůůů

27.05.2009, 21:25 |
Pekys označit auto bez skel, gum apod, prostě jen kastli - obraz - přizpůsobit - odstín a barva, tam zaškrtnout kolorovat a náhled ať to rovnou vidíš.