Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz Mondeo ST220

o Navštíveno 713x o
o 31.05.2009, 10:49 | Zdeny60
Pánové, viz přípsěvek dole, uvažuji o tomhle autě jako druhém do rodiny. Samo s přestvabou na LPG. Jedno z r. 2005 mám v plánu zkouknout p.t. Jde o 2005, 105tkm. Za předpokladu, že platí to, co se píše v inzerátu (tedy top stav a první majitel, atd...) má smysl se tím zabývat? Jak si stojí tyhle motory v běžné praxi? Poruchovts,, problém,y event. spotřeba, životnost atd... Fordy jako takové znám dobře, měl jsem jich 5 a nikdy větší problémy, než např. s Š a nebo P, takže tady bych se asi nebál.

Nějaké konkretní doporučení LPG? U koho, za kolik, zkušenosti?

Díky za náměty do diskuze.

o 31.05.2009, 10:57 | muSlim
Nechcem kaziť obraz, ale na SK a v HUN mám dohromady dvoch kamarátov, čo majú STčko a keby neboli zarytí FordFans, tak už to dávno podľa mňa predali. Auto ako také je moc príjemné, ale čo si pamätám, furt niečo robili (opravovali) na motore, obaja. Možno to je ale len náhoda... Inak kúpené tiež ako nové u oboch.
o 31.05.2009, 19:32 | alans
Jsou to auta bez problémů. Záleží kdo stím jezdil jako u všech aut.
o 31.05.2009, 20:47 | cendler
kamarád ho má a jsem nadmíru spokojený, pokud se stím naučíš jezdit tak jezdí dálky kolem 7L po městě je kolem 10L take to není ani tak hrozný
o 31.05.2009, 20:52 | Daryl (A)
jako alans. Ala cendler 7/10 je odvazne tvrzeni :)
o 31.05.2009, 21:28 | tukan
[ Link ]
[ Link ]
taky bych to mohl .)
spotreba si myslim ze nebude nejak obrovska.
co k nam na servis jezdi typek s Lagunou 3.0V6 s pruměrem 8,5l si myslim ze se to da..Za to nejezdim ani ja s Unem :D
o 31.05.2009, 22:08 | Zdeny60
Tukan:

ano, ten druhý je to:-) Líbí se mi sedan a zítra jedu na exkurzi:-) Mj. odsud je můj P407SW, kluci to mají fakt vymydlený,vozí pěkný vozy a celkem bez potíží domluva. Garantují najeté km.
o 01.06.2009, 02:37 | maresk
sorry za OT, ale tukan: ta laguna je první generace a před faceliftem (neboli 94-98) jestli se nemejlim ? :-) - v ní je totiž 2.9 V6i - 2849ccm, 12ventil a s tím se fakt dá jezdit za cca 8-9 litrů dálky

Zdeny60: STčko má kamarád v sedanu a tvrdí, že to auto žere podle řidiče :-)) jinak co vím, tak jediný servis jsou garančky (olej nechává měnit dříve, než je předepsáno, tuším po 10 tisících) - auto má aktuálně tuším 230 tisíc km (má ho od nového) a je velmi spokojený, tedy dle jeho slov :-)
o 01.06.2009, 07:54 | Mika
Ač Forda nemusím tak se mi to mondeo hrozně líbí, a co jde dnes sehnat za 200t to je nadhera. Myslím si, že koupí takovýho vozu je spíše sazka do loterie. Ale je to pouze můj názor. ZDaR.
o 01.06.2009, 09:03 | Nismo.Power
jako pravda že žáleží kdo s tim jezdil ale slim má pravdu..... tady kolegy tchán ho měl taky od novýho a po 3,5letech a 120tis se toho musel zbavit neb se to začlo nehorázně rozpadávat..... to je to je ford se nezapře a ceny autorizovanýho servisu ho odradily natolik že si koupil avensis a je zcela spokojenej neb jen to co dal za komplet spojku v autorizáku z toho se mi protočily oči :)
o 01.06.2009, 09:25 | hifim@ni@k
Já jezdím s 3.0 V6 24V a na dálku není problém cca. 8L. Jezdím pouze malé okresky a do těch 9L se vejdu pokaždé. Se spotřebou jsem spokojen.
o 01.06.2009, 10:13 | Daryl (A)
Nismo: rekni mi u kteryho autorizaku mas levnej servis ?

A ad ford: co mam mondeo 3tim rokem jako 2 majitel 140.000 najeto a krome spotrebky zadny problem. Teda oprava: odesel altik. Vymena 6500 ve fordu kus za kus = novej.

Pokud se mu to zacalo nehorazne rozpadavat, pak s tim musel fakt nehorazne jezdit. Aneb kamaradova kamarada taty strejda povidal :)
o 01.06.2009, 10:24 | Nismo.Power | Upraveno: 2009-06-01 10:30:54
Daryl : sou tam rozdíly v ceně a to někde dost znatelný :) ložisko-lamela-přítlačák + práce od forda vyšla 35tis a po pár km začla spojka vibrovat a pokopávat.... nevim jak bylo dořešeno tohle ale mě jen trochu zarazilo těch 35 :)
ale celkově prostě jsou auta který sou náchylnější na bod rozpadu dřív než auta jiný..... kdyby to tak nebylo tak je vlastně jedno co si člověk koupí takže si člověk může s klidnym srdcem koupit renaulta :)
BTW : 6500 vč. práce od forda s novym alternátorem mi příjde jako moc science fiction ..... nový valeo stojí nějakejch 16k a repas 9k .... tudíž nevim co ti tam dali ale minimálně to musel bejt repas nebo spíš bych řek že ti vyměnily uhlíky a ta práce stála 6500 :) aneb jak kdysi byl v TV test kvality ford servisů v návaznosti na to že se řiká "mechanici od forda" a to co se člověk dozvěděl byla bezvadná komedie a jen jeden servis z asi 5ti vyšel s čistym štítem ostatní tam spíš nastražily závady a tu co tam simulovali aby na ní přišli diagnostikou tak ani nezjistily :)
o 01.06.2009, 10:28 | Rudi
měl jsem starší 2,5 V6 97 a samý problémy, ale to bylo daný hlavně následnou sprasenou montáží LPGčko, takže pokud bych do toho šel znova, tak bych tam plyn už určitě nedával nebo stál nad nima a kontroloval, jestli dělaj všechno jak maj
o 01.06.2009, 10:30 | muSlim
2 Daryl: ako nezainteresovaný čo má dvoch známych s STčkami a kamarátov ktorí boli a sú FordFans Ti môžem s kľudným svedomím povedať, že cenová politika u modelov s titulom RS, ST a tak podobne bola u Fordu vždy z inej dimenzie. Neporovnávaj svoj klasický tuctový motor s STčkom, lebo to sa proste nedá :o) Poviem kamošovi v HUN, nech mi pošle krátke vyjadrenie k tomu, ak bude mať náladu a vlepím to sem potom, preložíte si to na translate.google.com :oD
o 01.06.2009, 10:33 | Nismo.Power
Slim : jasný je to stejný jako když máš S nedej bože RS u audiny tam je to to samý akorát 2x horší u RS 4x :))
o 01.06.2009, 20:51 | tukan
to maresk: ne-e myslim lagunu 02 a víš kolem 05...
3.0 V6 24v dá se sním od 8,5 klidne až za 15 průměrně podle toho kdo tam sedí =)
o 01.06.2009, 20:58 | Zdeny60
Vyřešeno.
Mondeo sedan z linku nahoře je už prodáno.
Tak musím vymyslet jinou variantu.
Dneska jsem se byl podívat na BMW 325 (2,5l, 160kW, r.v. 2004, cena nesmyslná 450tCZK). Beru, že motoricky a podvozkově to bude výtečné vozidlo, ale pro mě nepoužitelné. Mrňavé uvnitř i v kufru.

Tak nakonec opravdu jako rodiné auto zbývý Avensis D-4D kombi a zase ta nafta:-(

Jedno hezké ST220 je v inzerci v Bruntále, kousek ode mě, ale cena je z říše scifi.
o 01.06.2009, 21:25 | muSlim
:o) kúp si druhú Legacy ;o)))
o 02.06.2009, 04:06 | Zdeny60
Malý:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3352 sekund.