Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Autonehoda s kolama.

o Navštíveno 1076x o
o 02.08.2009, 11:39 | Kesam
Hele když mám na autě větší kola do někoho to napalím jasný jsem viník já.
Ale když to někdo nažene do mě??? Tak prej jsem viník já že tam mám velké kola a nemám na silnici co dělat co je na tom pravdy?

o 02.08.2009, 12:05 | Woko_O
Kdyz pojedes opilej a nekdo ti neda prednost a napali to do tebe,i kdyz si mel prednost si vinik ty.. :)
o 02.08.2009, 12:06 | Ondry 2.0 20v
pravda :-) prostě když na autě budeš mít něco co tam nepatří tak jsi prej viník.. ale zajímalo mě co když budu mít menší kola než mam napsaný. třeba 14ctky a širší. a asi to je stejný jako kdybych měl třeba 20:-)
o 02.08.2009, 12:08 | Kesam
Woko_O:A kdo se tu baví o chlastu?
o 02.08.2009, 12:23 | Ondry 2.0 20v
Kesam: jedině že bys měl na fiště třeba 18ctky a byl ještě vořralej. to bys to měl posichrovaný 2x :-D
o 02.08.2009, 12:25 | Luke_288
woko:trochu mimo.
počkej na někoho, kdo má svojí zkušenost. dovedu si představit, že třeba bude dělat pojišťovna problémy, kdzž bude mít plnit ze tvýho povinnýho a zjistí něco, co na autě nemá bejt, ale že by se takhle řešilo o zavinění nehody, to se mi nezdá
o 02.08.2009, 12:28 | darkbug
hele, me nabourali opla uz 3x a pojistovna si pokazdy opisovala kola. V technicaku 17ctky nemam a nikdy nebyl sebemensi problem. Nikdo se ani nezminil, ze by problem vubec mohl byt. Primarne je zajimal pouze rozmer gum. Takze jestli bude problem velikost tak i sire pneu. Problem dejme tomu pri havarce kdybys na tom mel pneu 355?! ale kdyz budes mit sjety pneu tak se k tomu pojistovna postavi jak? Taky te nevyplati nebo to odseres, ze si mel sjety pneu? Co takhle kdyz mas na zrcatku poveseny CD, to se taky nesmi a brani to ve vyhledu.. atd... trosku slozitejsi problem
o 02.08.2009, 13:05 | Kindlik
no vždy si na pojišťovně a i policajti na místě opisujou pneu a velikost kol . I když jsem měl tu čest , že na autě bylo 205/40/17 a mělo bejt 215/40/17 a nic se neřešilo . Vše proběhlo OK . Pokud si někdo dá na š 105 18" alu , tak to je už dost důvod se v tom rejpat . Myslím že v tvém případě je jedno co na auto dáš za kola , když máš předek z jiného auta :D lamino doplňky bez atestu atd ... kdyby tě někdo chtěl na něco udělat , tak si na tvém autě najde dost věcí . nevýhoda upravených aut
o 02.08.2009, 13:07 | fredh | Upraveno: 2009-08-02 13:09:30
No mě to taky trochu zajímá. Kola větší nemám, ale mám je menší a širší.

V techničáku mám 175/60 r14 ale na tom se nedá jezdit, plave to jak kačena.

Teď mám 195/45 r13, jak to teda s těma problémama je? Místo 5.5 disku 7

Tady asi nepude o zavinění, ale že pojišťovna by se začla cukat ne?
o 02.08.2009, 13:15 | Kesam
Mě jde o to když pojedu A někdo do mě narve zezadu tak kdo je viník? když mám velké kola ???
o 02.08.2009, 13:36 | MaxxT
heled pokud to nejsou kola, ktery opravdu hodne hodne vadi, tak na to nikdo nekouka..
o 02.08.2009, 13:37 | X-sat (M)
To jsou zase blaboly. Vinikem je vzdy ten,kdo porusil pravidla,cimz doslo k DN. Za kola dostanes max pokutu a prip. tahanice s pojistovnou. Chlast totez. Kdyz budes nalitej a nekdo ti neda prednost,vinikem DN je on a ty budes resenej pro jizdu pod vlivem,nikoliv jako vinik DN
o 02.08.2009, 13:53 | Kindlik
já to nepsal tak , že si viníkem i když tě nabouraj . Jen to , že tím dáváš pojištovně možnost , aby ti nedala ani korunu , nebo ti udělala zle . Já se toho vždy bál , ale po pravdě nevím o nikom , koho by pojišťovna takle po.rala za to , že měl na autě něco neorigo
o 02.08.2009, 14:42 | 20bad
přesně jako X-sat
o 02.08.2009, 14:53 | crestik
bohužel Xsat nemá pravdu...jakmile je na autě něco, co tam nemá být, tak se s tím autem ani nesmí vyjet -> nemá to co dělat na cestě -> viník je v tomhle případě poškozený
o 02.08.2009, 15:17 | Kesam
crestik:To je docela pičovina ne? Já pojedu zastavím na křižovatce zezadu do mě napalí nějakej ocas a já sem viník jo????
o 02.08.2009, 15:34 | luda551
kesam:zeptej se dopravaku ty ti to reknou
o 02.08.2009, 15:52 | Kesam
Jo se jich zeptám až mě rafnou někde :-)
o 02.08.2009, 16:39 | Borik2
crestik - tak já ti to jako dopravák řeknu - kecáš nesmysly!
Je to přesně tak, jak říká X-sat...zavinění nehody je jedna věc a případný přestupek v dopravě je věc druhá (nepovolený úpravy, kola apod).
o 02.08.2009, 16:50 | .mycTD
to jsou zase teorie...
vinik je samozrejme vzdycky ten, kdo nehodu zpusobil. jake nasledky pak me pro poskozeneho alkohol apod uz je zase vec jina.

kesam: ohledne kol muze delat pojistovna problemy, kdyz nekoho naboris ty a ona to ma za tebe zaplatit.
pokud nekdo naboura tebe, tak na tom nema pojistovak co resit, krome vyse vznikle skody. kdyz mi auto zbori plot u baraku, tak na nej taky nikdo nezkouma stavebni povoleni.
o 02.08.2009, 16:51 | .mycTD
se to odesilalo nejak dlouho... takze jako Borik :-)
o 02.08.2009, 17:50 | Kesam
Díky hoši.
o 02.08.2009, 18:15 | X-sat (M)
Policejní brutalita!!! ;-)
o 02.08.2009, 18:25 | Kesam
:D
o 02.08.2009, 20:46 | HIGHTOWER
Kesam: Je bobost aby jsi byl přímo viník jen ty, přeci když by tě někdo napálil třeba nezastavil na STOPce, tak pokud by to byla jeho vina, tak samo to od..., ale pokud tobě přijdou na to, že tam máš blbý kola, taky to od...., neb jsi užil vozidlo nesplňující technické podmínky pro provoz na pozemní komunuikaci... kdy může jít až o odebrání ŘP... Takže asi takhle...
o 02.08.2009, 21:01 | .mycTD
se mi libi, jak kesam vetsinu dotazu ukonci vetou '...se jich zeptám až mě rafnou někde'

takze, pokud ho teda na miste nezastreli a nechaji odjet:
K> ...a pane policajt, ja tu mam jeste o 4" vetsi kola, to nevadi?
K> ...a ty predni svetla jsou sice z jineho auta, ale to asi nevadi, kdyz nemaji homologaci ani na nej, ze?
K> ...a co byste mi rekl na jiny motor?

skoda, ze u te debaty nebudu :-)
o 02.08.2009, 21:17 | Luke-Jeep
mycTD: to sou zas teorie...

pojistovna ti MUZE odmitnout plneni paklize zjisti ze mas jina kola (moje zkusenost) nastesti jsem to zjistoval dppúredu takze jsem to poresil... ale muzou kratit plneni ci ho uplne zastavit...
o 02.08.2009, 21:19 | Ondry 2.0 20v
ale je pravda že když jsem naboural já když mi chlapík nedal přednost. tak policajti na kola nekoukaly. ale zapsaný je mam. jedině jestli se můžou přes PC kouknout na velkej techničák? ale naboural jsem asi v 7 večer a policajti přijely až ve 3 ráno.jeden měl na půl zastrkanou košily a vypadal jako že má přeleželý vlasy. tak nevim jestli se jim to chtělo kontrolovat.
o 02.08.2009, 21:21 | mrazik
Pojistovna muze delat problemy, ale museli by dokazat souvislost vetsich neschvalenych kol s nehodou. Kdyz me nekdo na krizovatce zbori zezadu, tezko muzu byt oznacen za vinika nehody kvuli neschvalenym kolum.
Bohuzel cestikovu nesmyslu veri hodne lidi.
o 02.08.2009, 21:22 | Luke-Jeep
policajti mi kola neresili... ti poresili nehodu, na porsche jim ty 17" divny neprisli, manik se priznal ze to byla jeho vina... oni sepsali a jeli do haje... nicmene auto nepojizdny... odtah... a! borec z pojistovny prisel koukl zbezne na auto a sel po kolech... napsal velikost a pokracoval - ja uz nastesti mel nasazeny jiny... na otazku proc nejsou kola jako pri nehode byla nachystana adekvatni odpoved...
o 02.08.2009, 21:31 | .mycTD
Luke-Jeep: pokud mi zboris auto, tak bude tvoje pojistovna plnit, i kdyby to moje auto stalo na spalkach, resp bude zkoumat tak akorat tvoje kola, aby to pak pripadne mohla po tobe vymahat.
plneni se vztahuje na skodu zpusobenou pojistenym vozidlem a ja treba nemam ve smlouve omezeno, co muzu a co nemuzu znicit.
o 02.08.2009, 21:51 | Luke-Jeep
ok,,, preju stesti az do tebe nekdo vleti jako do me ;-) Generali to resi a plneni stopuje...
o 03.08.2009, 10:26 | Zdena1985
policajtum je jedno co tam mas za kola ale pojistovne ne velkej technicak sebou nevozis ale mel by jsi tam myt co tam mas napsani jak rafky tak gumy je to stejne jak na stk.
o 03.08.2009, 10:34 | fredh
luke: a co si teda tomu pojišťákovi řekl?
o 03.08.2009, 10:51 | mrazik
Luke-Jeep mozna se to pokusi stpnout, ale staci jedna navsteva pojistovny nebo papir od soudniho znalce a hrozba soudem a pojistovna zaplati. Oni to proste zkusi, no.
o 03.08.2009, 11:13 | Luke-Jeep
jednoduse, ze kola jsou jiz na oprave... nebo ze vzhledem k vyoseni jednotlivych kol a naprav jsem nechtel pusobit dalsi deformaci rafku atp atp...

mrazik: teoreticky mas pravdu a pekne se o tom mluvi kdyz nejses v one situaci... ale! uz takhle se s nima hadam do dneska ohledne plneni a jeho vyse... a mam na to pravniky... a veci ohledne kol mam primo od pravniku a firmy co se ti zabyva uz par let... a ver mi ze soud by byl velmi zajimavej :-D myslim si ze je lepsi kola prehodit popripade mit vsechno v poradku... (u me se na to pracovalo uz v te dobe... bohuzel se nestihalo)
o 03.08.2009, 12:49 | mrazik
Luke tak to nezavidim a nechapu tu pojistovnu, ze jim to za to stoji. Osobne jsem to nepoznal, ale znam pripad, ze stacil papir od soudniho znalce a zaplatili. Asi uz to neplati.
o 03.08.2009, 13:19 | Kesam
Světla mají homologaci ale nejni tam na jaké auto.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3928 sekund.