Navštíveno 27616x

10.08.2009, 09:55 |
Sau Nevíte někdo, co može byt pokazené ? Dřív si je při zavření lednička doslova jakoby přicucla (tak to pořád je u dveří o mrazáku) a teď naopak spíš jako by je téměř odpuzovala. Nejdů pořádně dovřít. Ať sa ale dívám jak sa dívám, nic vadného mě na ní nepřijde, dveřa aj těsnění mě přijdů ok.. Eště než zavolám servis tak chcu zjistit jestli to není enom nejaká blbos, prkotina, co bych si opravil sám..
Jinak lednička je to Liebherr, schválně kupovaná že by měla byt najkvalitnější. Samozřejmě je měsíc po záruce.. Zkůšal sem eště volat do jejich servisu s tajnů nadějí, že když byla o 50% dražší než konkurence taky by třeba mohli nad tím měsícem po záruce přivřít oči, ale prd, mám prý smolíka.
vyměnit to magnetické těsnění, pokud to jde...
máš ji rovně? myslím jestli se ti nekolíbe..

10.08.2009, 10:13 |
Sau Těsnění je magnetické ? :) Sem nevěděl.. Takže chyba, aj když vypadá ok, by mohla byt v něm ?
Rovně je, nebo teda není o nic křivěj než předtím. Dokonalé rovné to asi nebude, max ale řádově milimetry. Nijak sa nekýve, když sa do ní opřu.
jasně no, takže tím to nebude.. zkusil bych nejspíš to těsnění... Nemáš někoho známého co opravuje ledničky atd? aby ti řekl čím to je. Myslím že servis by byl hodně drahý, ale když nebude jiná možnost.
odkud si? pokud plzensko nekoho doporucim

10.08.2009, 10:22 |
Sau axetom : Uherskobrodsko, takže dál od Plzně už to asi ani byt nejde :) :(
Známého nikoho nemám, bohužel. Takže teda asi fakt ten servis.. Zkusím zavolat nejakému opraváři tu v okolí, to snad nebude zas taková pálka jak přímo z Liebherru. Pokud to teda dokáže opravit..
Dík za rady.
V tom "prvním vysokém faldu" těsnění, kterým doléhá na bednu lednice, je po celém jeho obvodě schovaný pásek z magnetického materiálu, působí právě to přicucnutí a tím v rámci možností 100% těsnění. Opravy se řešívají výměnou těsnění dvšří jako celku, a těsnění je běžný náhradní díl. Ale je krajně podezřelé, že by po dvou letech zeslábla síla natolik, aby to těsnění nedolehlo. Prověř, jestli je lednice rovně, jestli se někdo "nepověsil" na její otevřené dveře (hnuté panty), eventuelně zkus vzít něco kovového a projít dosedací plochu těsnění, jestli vůbec nějakým magnetismem ještě disponuje....

10.08.2009, 11:15 |
Sau Zkusil sem magnetem silu toho magnetu v těsnění a funguje, je magnetické po celé delce stejně. Stejně tak silně magnetické je těsnění aj okolo dveří mrazáku.
Dveřa trochu vůli majů, pár mm, ale to bych řekl že je z výroby. Eště větší vůli majů dveřa od mrazáku a fungujů ok. A že by byly ty dveřa nejak vyvalené sa nezdá ani podle spár a mezer, šecky sů rovnoměrné.
Zajímavé teda.. Su z toho zmatený.
jako radek.613...prověřit dveře,křivost,dosedání,magnet..Je opravdu divný,že něco takovýho nastalo po dvou letech..a ještě u Liebherru..mám tuhle značku 11 let a příště půjdu zase do ní..osvědčila se naprosto..(leda že by to začali během těch let takhle krutě šidit - a to je dle mne nesmysl)

10.08.2009, 11:22 |
Sau Když sa na to dívám teď podrobněj, tak těsnění podél stran dosedá jakž takž, ale v podstatě vůbec nedosedá v rohu, tam je jakoby odpuzované, ale magnetické v těch místoch je, lednička taky. A že by bylov tom rohu těsnění nejak poškozené, ohnuté, skříplé nebo tak neco to ne.
Sau: hele tak to už chápu tu tvojí zmatenost..To je opravdu divný. Asi bych zkusil cinknout do servisu a nastínit situaci-mohla by z nich vypadnout rada,nebo minimálně nápověda co by to mohlo být..nikde není řečeno že si je musíš hned objednat.

10.08.2009, 11:29 |
Sau Snažil sem sa to vyfotit, prvni fotka je pohled zvrchu na horní stranu dveří a těsnění, ide vidět jak to v rohu nedosedá.

nemas tam u toho sadu na otoceni dveri? zkusit otocit otevirani dveri jeslti to bude delat to same.

10.08.2009, 11:30 |
Sau Druhá je pohled zespodu na horní dveřa mrazáku, jak krásně dosedajů.

teta to mela podobne na dva mesice stare lednici. Bylo to tim ze se tam oteviraj dvere tak se to malinko krizi a deformuje
Taky mi prijde divny, ze by to "nahle" ztratilo magnetismus. Ses si 1000% jistej, ze tam nic nicemu nezavazi? Neni nic nikde skriplyho? Mam tady lednici, ktera se uplne pricucne, ale musi byt zapnuta, musi byt uvnitr chlad a ta zmena teploty po otevreni to pricucne tak, ze je to skoro nemozny otevrit.
Eh, nez sem to dopsal, trvalo to hodinu:) No podle fotek je to fest zkrizeny ne?
Co mam Liebherrku doma, tak ma super otevirani, zobacek odhrne kousek tesneni, tim padem nevznikne podtlak uvnitr a nemusim lomcovat dverma.
Takze to zkus nejak srovnat a melo by to byt OK, nepredpokladam, ze to ma stelovaci panty jako kuchynsky dvirka treba...

10.08.2009, 11:58 |
Sau Co by mělo byt zkřížené a měl bych srovnat ? Ať sa dívám na ni jak sa dívám, tak mě nic zkříženého, nebo nakřivo uchyceného nepřijde.. Nebo už su slepý..
Cely ty dvere mas do vrtule, jinak si nedovedu vysvetlit tu mezeru na prvni fotce, ne?

10.08.2009, 12:32 |
Sau | Upraveno: 2009-08-10 12:33:33
No právěže ne. Ne nic co by šlo vidět, nevím tak jak bych je měl právě zkusit srovnat, když nic nevidím. Jediná vůle (pár mm) která v nich je, je když sa je snažím nadzvednůt, tak v horním uchycení (které je spojené se spodním uchycením mrazáku) sa to těch pár mm hýbe (ve dveřách od mrazáku ale eště víc a ty sedí ok). Ale aj když je těch pár mm nadzvihnu a zavřu, tak je to odchlíplé pořád, nepřisaje sa to..
Holt servis.. Já s tím asi nehnu.
Ale aj tak moc díky za snahu a rady.

10.08.2009, 16:58 |
JEF Nejak mi tam nesedi to tvoje "Zkusil sem magnetem silu toho magnetu". Jestli ses nesplet, tak nechapu vyznam. Jestli je magnet jeste porad magnetem bys mel zkusit spis nejakym zelezem :-)
A kdyz nic nezabira, tak zkus vyndat jednu radu piv, pak mozna dvere pujdou dovrit ;-)))

10.08.2009, 18:17 |
Komba Jako říká JEF,zkus to železem,magnetem se to přitáhne vždy.To prostě musí být tím těsněním....Maximálně vyndej dveře a dej je na podlahu,jestli se nekývou,jestli jsou rovný

10.08.2009, 19:08 |
Sau Tož malů magnetků sem to zkůšal, jednu stranu to odpuzovalo a druhů přitahovalo. Zkusím jich eště předělat na druhů stranu, to je poslední co ma napadá že by mohlo snad pomoct, resp su zvědavý jestli na opačné straně budů taky odchlipovat nebo ne..
nemáš tam třeba blbě danů flašu? Jednů sem až když sem zhasl zjistíl, že lednica svítí. Tož sem zjistíl, že hrdlo PETlaše se mi opírá o štelář ve dvéřkách.Zavříť to šlo, ale stejnak se to po čase odtlačilo.
Jen nápad. Tuším že tohlek sis zkontroloval......

10.08.2009, 19:22 |
JP Nestojí to na špatně udělanejch dlaždičkách a nepopojelo to o kousek na jinou? Nebo neurvala se jedna noha, když tu lednici někdo posouval (třeba jen "v rámci úklidu" blíž ke zdi)?

10.08.2009, 19:25 |
Sau Zephyr : To ma napadlo jako uplně první, včetně dalších věcí na poličkách, ale ne. Nezavazá tam nic
Lednička je jakoby ve skříni bez dveří, na rovném dřevěném dně té skříně. Posunovat dopředu/dozadu sem ju zkůšal a bez výsledku. Je stabilní, na 4 nohách a nekýve sa.

10.08.2009, 19:31 |
Sau Zkusil sem to teď eště teda aj tím malým plíškem a jak říkám, přitahuje ho to v pohodě.
Já osobně si myslím že to bude něco s tím těsněním nebo závěsama těch dveří, ale zaboha nemožu přijít na to co. Oboje sa tváří že je v najlepším pořádku. Holt, servis, snad bude vědět co tomu je.
vem dlouhou vodovahu a priloz to na dvere, zleva, zprava, uhlopricne, kua ja nevim, ale tam jak se ti odchlipuje ten roh, to mi rika, ze jsou zkrouceny dvere...
Neni u toho rohu zrovna madlo?

11.08.2009, 10:20 |
Sau Jo, u toho rohu je madlo. Přeměřil sem to tů vodováhů a dveřa sů v rovině. Zkusil sem to vyfotit ale mobil foti fakt hnusně, snad tam ta bublina ide vidět. A taky, servis včera říkal že sa ozve během dne a nic.. Chjo.

Nerozumime si. Predstav si, ze mas dvere prisaty k lednici, vpravo nahore a dole je drzi pant. Prijdes a zaberes za madlo, ktery je v levym hornim rohu, dvere sou v tehle horkach pricucly fest. Co udelaj ty dvere, pokud nejsou dostatecne tuhy? Zkroutej se jak vrtule!!! Pak ti nema odstavat levej horni roh.
Naprava, zkusil bych do levyho SPODNIHO rohu privrit nohu a mirnym tlakem na levej HORNI roh tu vrtulovitost srovnat.
Uz vis, co myslim?

11.08.2009, 10:44 |
Sau Joo, už chápu. Zkusil sem to a bez výsledku. Teda bez výsledku po síle jaků sem to zkůšal, víc nemám odvahu, bo jak sa znám tak bych to pokazil eště víc jak to je teď.
Když sem sa teď podíval eště na další rohy, taky ty co sů vpravo u pantů tak dosdajů ok, ale stejně jak ten horní vlevo nedosedá ani ten dolní vlevo. Takže jak kdyby byla prohnutá dovnitř enom levá polovina dveří.. ?
Hm tak to je zahada, leda ze bys panimamu oprel o lednici a prohnul dvere dovnitr :o)))))))))))))))))

11.08.2009, 11:08 |
Conan Jako tappaja, taky jsem to chtěl napsat. Ale jelikož si na tohle Sau nevzpomněl, tak bych to viděl na mlíkaře :-))

11.08.2009, 11:15 |
Sau :)) Tak tím to nebylo stoprocentně, ale odpovídalo by to tomu, to asi jo :)
Nic, díky za rady, snad si s tím servis poradí.

12.08.2009, 17:34 |
toxic | Upraveno: 2009-08-12 17:35:21
No popravde ja mam doma to samé. Taky nad tím tápu. Pak porad co ti rekli v sevise. Beztak je to takova prkotina, že se nakonec budeš chytat za palicu.