Navštíveno 702x

10.08.2009, 23:38 |
jack1 Zdarec, zastavili mě cajti a dostal sem pokutu zato, že nemam homologační kartičku na pásy, jsou to schroth a je nanich homologace E1 a on mi tvrdil, že potřebuju kartu na ktery bude moje vin a spz je to pravda? popř. kde bych ji mohl sehnad dik :-)

10.08.2009, 23:47 |
Kesam Slyším prvně.
si splet pásy s fóliema příslušník ne ? :)

11.08.2009, 00:35 |
jack1 | Upraveno: 2009-08-11 00:39:03
ted sem si četl blok na pokutu a dostal sem to za zak 200/1990 podle 22/1L
§ 22Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, 1L-jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až k), poruší zvláštní právní předpis3f)
3f) Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů.
Jediná zmínka o pásu v zákoníku 361/2000 Sb je
§ 2 Vymezení základních pojmů Pro účely tohoto zákona ii) zádržný bezpečnostní systém je zařízení schválené podle zvláštního
právního předpisu 2) a určené k zajištění bezpečnosti přepravovaných osob;
zádržným bezpečnostním systémem je bezpečnostní pás nebo dětský zádržný
systém (dále jen „dětská autosedačka“)-
to 2) je Zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
Pak sem našel podle Zákon č. 56/2001 Sb § 27 Uznání osvědčení o schválení typu silničního vozidla vydaného jiným státem
(1) Ministerstvo uzná platné osvědčení o homologaci typu, systému vozidla, konstrukční části vozidla nebo samostatného technického celku vozidla vydaného jiným státem na základě mezinárodní smlouvy, kterou je Česká republika vázána.7)
Jelikož na pásech je homologace E1 která patří německu tak předpokládám že čr snimi tu smlouvu má.
Za celou dobu pročítání sbírek zákonů sem nenarazil na žádnou zmínku o homologační kartiče, začínám si myslet, že si snámi naše policie vytírá pr*el a nemají na platy tak nás odírají za blbosti a navíc protiprávně.
jedině si ty všechny paragrafy vytisknout a vozit s sebou :-) sice to něco vážit bude ale když si nebudeš jistej tak pohledáš a když to tam nebude tak se ho optáš kde to bude :-)

11.08.2009, 08:48 |
ddawe Ja použival v Cupře taky schrothy, kontrolovali me cca třikrát a nikdy žádnej problém s homologací nebyl.
akorát mi jednou tvrdili že sem nebyl připoutanej přitom sem jel ve 4bodech, ale to se vysvětlilo a vpohodě.

11.08.2009, 12:00 |
jack1 | Upraveno: 2009-08-11 12:00:31
to: ddawe- tohle mi taky kkt tvrdil
A dneska sem byl na cajtech statni i městský a ani jeden nema zapis o pokutě v komplu takže to vypada že si to boreček vymyslel a vzal si prachy do svi kapsy. A bločku na pokuty ma asi vic, btw. nevite někdo jestli se dá podle čísla bločku zjistit kdo ho vydal?
jack: ja kdyz dostal pokutu za spatny odboceni, tak na blocku bylo jmeno toho kdo tu pokutu dal... takze bych se zkusil tedy ridit tim ;)

11.08.2009, 22:40 |
jack1 to mr.brain: nj jen je problem že ten podpis se neda přešist ale je tam nějaky seriovy čislo toho listku tak nechapu proč to nemužou zjistít podle toho