není mi stále jasné, jak dojde k vyřešení DN, když viník nehody ujede, nebo i když po sepsání a vzájemném podepsání toho skvělého dokumentu, nehodu nenahlásí ...
to si pak poškozený může auto opravit na svoje náklady, nebo jak to je?
proč to píšu? protože jsem si teď přečetl tohle:
-auto týden po celolaku, zdrahjící viník nehody, "arogantnost" PČR ... doporučuju přečíst celé
-osobně bych vůbec nevěděl jak se zachovat :o(
"převzato z HC" odkaz
[ Link ] Vracím se domů. Kousek před bydlištěm se na mě někdo lepí. Ujedu mu, pak v obci dodržuji omezení 30km/h. Před koncem vidím světla, že je tu zas... je rozjetý zesdola. Asi si myslel že zrovna hraje NFS, nečumí do zrcátek, nepřemýšlí, nemá kontrolu nad vozem, nemá odhad... Zkrátka bezmozek dementní! Urazí zrcátko, drbne do blatníku, málem vytlačil do stoky, kdyby se volant nedržel pevně. Šok, myslel jsem že mě omejou !!! Tak na něj troubím a blikám, aby zastavil. Nic. Naopak šlápne podlahu a snaží se ujet (ve stříbrným pOpelu Astra). Ve stresu jak blikám, se mi na páčce přetočil vypínač světel... honím ho serpentinou!! V tom stresu nevíš co dělat dřív, jestli na něj řvát, snažit se zapamatovat SPZtku (to mi nešlo, samá zatáčka, stres), dohánět a doufat, že se mě nebude snažit ještě vytlačit (kdyby mě zas nabral a prorazily se svodila, asi by to dost bolelo...). Nakonec podle mapy po 700m už je kus rovnější cesty, tak ho předjedu/zablokuju. Dement 19-ti letej drzej měl štěstí že zůstal sedět a nezdrhal, to bych ho tam fakt utloukl !!!
Vypadlo z něj, že auto je jeho táty, tak mu zavolal. Sepsal jsem euroformulář, do kterého jsem poznamenal, že mi ujížděl a že se musel chytit. Chyba byla, že když můj tatík volal cajty, že nenaléhal na jejich příjezdu - odpálkovali ho že škody 100tis. neřeší.
09.08.2009
Jedu na cajty s formulářem, chci dodatečně oznámit přestupek, aby se viník potrestal (ujíždění z místa nehody). Tam se ale vymlouvají, že s tím nic neudělají a na argument že mám na papíře větičku: "snažil se ujet z místa nehody a že se musel dohnat/zablokovat" + pod tím naše podpisy, řekl že to nemá žádnou hodnotu .. no je tohle normální? V tomhle státě asi jo, to se raději někde zašijou s radárkem a buzerujou slušný lidi.
10.08.2009
Sejdeme se s majitelem pOpelu, nehodu ještě nehlásil... což měl hned! Shodou okolností máme stejnou pojišťovnu, nahlásíme naše údaje. Posílaji smsku s evidenč. číslem a mail s dalšími pokyny (možnost zaslání TP a formuláře mailem).
11.08.2009
Volá likvidátor, že se ve středu 12.08.2009 přijede kolem 8h. podívat na auto, tak doufám, že to dopadne nějak rozumně