Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT : Wifi propojení

o Navštíveno 489x o
o 23.08.2009, 13:15 | cendler
Zdravím, mám problém, bydlím v 6 patře panelového domu, za barákem(cca 100m) si kamarád otevřel restauraci a chtěl by si tam pořídit internet. Bohužel všichni poskytovatelé co jsou u nás mu nejsou schopný nic nabídnout, tak jsme vyzkoušely jednu věc, dal jsem svůj wifi router( [ Link ] ) za okno, šel jsem k němu na terasu a měl krásně plný signál, ve vnitř v restauraci, už to tak slavné nebylo, ale ještě to šlo. Samozřejmě je mi jasný, že router nemůžu nechat venku za oknem, tak jsem ho dal za okno v bytě a to už je o mnoho horší, na terase se to jak kde chytne a v restauraci je to mrtvé.
Jde mi o to, chci poradit co máme pořídit na to, aby měl lepší signál. Jestli mu koupit taky router, který bude zesilovat signál, protože prozatím jsme to zkoušely pouze na noťasu. Nebo jestli já si mám koupit jiný router silnější, nebo aby to mělo jinou anténu, nebo nějakou směrovou anténu atd., prostě se v tom moc nevyznám, wifi mi prostě nějak uteklo.
Díky za každou radu.

o 23.08.2009, 14:17 | HIGHTOWER
tak ty bys nejlépe měl mít vysílací anténu WIFI a on přijímací anténu na WIFI a pak bude po problému ohledně toho přenosu od tebe k němu. On si to tam stáhne do routeru a lidi se pak už připojí přímo u něj
Např. tuto - [ Link ] A ta by možná stačila a nemusel by ani mít přijímací anténu v restauraci. Ale chtělo by to nastavit nějakej key pro rstauraci, aby se ti tam nepřipojilo celé okolí dosahu antény :-D
o 23.08.2009, 14:43 | cendler
počkej tak by stačilo koupit akorát router co mám já, ten by chytal můj signál a tím ho zesilova?, myslel jsem že to tak nefunguje, že do routeru musí jít kabel s internetem a router ho rozšiřuje dál

já hlavně nemám odnímatelnou anténu

pak mě napadlo, koupit nový routel, ten aby měl odnímatelnou anténu, koupit nějakou silnější anténu na venkovní použití, tu si dát za okno a měl bych signál doma a došel by i kněmu
o 23.08.2009, 14:58 | HIGHTOWER
ty máš modem s WIFI routrem a to je rozdíl. Copak ten, kdo má bezdrátovej net má nějakej kabel s netem? Ne, anténu na kterou chytá WIFI signál a to pak stahuje do ACESSPOINTU nebo routeru a tím pak už si ten signál zase rozvádí dál, třeba síť. kabelem a nebo rovnou WIFI.
Jinak jak píšeš tu poslední větu, vyměníš anténu za lepší a už to valí dál....
o 23.08.2009, 15:27 | cendler
HIGHTOWER : psal jsem ti na icq
o 23.08.2009, 18:04 | Retro
existuje spousta venkovních přístupových bodů, pěkně vypadajících se zabudovanýma anténama... uživatel htd tady na fóru dělá věci od airlive, byl by nejspíš schopen zařídit celé řešení, ale je bohužel celý týden na dovolené...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5369 sekund.