Navštíveno 1011x

27.08.2009, 15:25 |
FErr Mam felicii 1.3MPi a kamos ma favorita 135L jak je mozne ze ma vetsi zrychleni a maximalku vetsi nez felicie.Felcka mi neda na 5tku 130 a mu to da favorit na 4ku diky za odpovedi
nevím tedy přesně, ale myslím, že ve prospěch fáčka hraje váhový rozdíl
A to jste to srovnávali auto vs. auto nebo na to padla řeč někde u pivka?

27.08.2009, 15:33 |
FErr auto vs auto zrovna dneska prvni sme daly zavod na 300m a pak jak sem se snim svezl byl sem prekvapeny jak pekne jede, moje felcka pri akceleraci jemne poskubava ale newim cim to muze byt:(
jet s fackem 130 na 4ku je sebevrazda:D

27.08.2009, 15:38 |
Lucni.konik | Upraveno: 2009-08-27 15:38:59
teda nevim, ale jestli ti felicie na pětku nejede víc jak 130, tak je něco špatně.....otce 13 let stará vrána felicie lítá 150 jak prd. Jinak porovnávali jste karbec x stříkačka nebo stříkačky? Škubání při rozjezdu mě dělal u favoritu(karbec) volnej klíňák a protáčel se altík, taky je dobrý očistit kabely ke svíčkám a svíčky. Pak mi chodil moc hezky.......než mu ulítla zadní náprava;-)
tak jestli ti filcka nejede 130 tak je někde chyba...
Lucni.konik to napsal dřív

27.08.2009, 15:55 |
Mika no u nas v praci fabie htp max 135km-h, a to z kopce takze je to mozn, jinak fabky jsou servisovany, boze kterej vul si to muze koupit ve 100t jsou v <> vsechny, a cesky lidi to kupujou, uz v tomhle chapu nisma :-), hlavne ze mesto usetri ale nevim na cem kdyz spotreba je jak u 2,0L ale to uz je jina :-(
pak je taky něco špatně, doma jednu haťapku máme, jezdí s tim segra po městě a maximálka určitě není 135km/h z kopce.

27.08.2009, 16:12 |
vypuk Heh, 130 na čtyřku sebevražda u fakana? :) To spíš říkej u mojí stodvácy, 150 na čtyřku to lítalo, od určité doby 120 a konec, ale nevím, stejně po dálnici raději jezdím jenom občas...

27.08.2009, 16:15 |
Mika luke kdyz mely cca 50t jezdili tak 155 ale po 100 t jsou na sracku, nehlede na to ze vsechny fabky co maji abs tak spatne brzdi, proste je to kram

27.08.2009, 16:19 |
Kesam 130 na 5ku filcka jo a víc ne?????
Tak si sundej ty 18 kola 235/30 a pojede to :D

27.08.2009, 16:20 |
Kesam Já měl zástavu asi 74 rok hoši na 4ku 150 jak vínko :-)

27.08.2009, 16:21 |
Mika kesame na sluzebni jsou 14 tky ziletky :-)

27.08.2009, 16:59 |
FErr no je to mpicko takze strikacka a jak rikam netaha na 4ku 90km/h a to mam 5tis otacek je to divny a hlavne od 3500 otacek do 4500 jde poznat zatah ale zacne to vynechavat ale jemne jen tak malicko pocukavat budu to muset asi napichnout na diagnostiku :( jinak menil sme tam svicky a vzduch filtr ale je to porad stejny.
150 km/hod ta moje Felínka udžovala na dálnici pořád (občas se to dostalo i k 170, ale to byla už hranice techická a už dávno i za hranicí zdravého rozumu).
A podle GPS byla rychlost +- odpovídající, protože jsem na "14" měl gumy s profilem 65.

mika: nevim, naše má cca 35tis km a jezdí jenom po městě. za město bych se s tim nikdy nevydal

27.08.2009, 18:42 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-08-27 18:42:42
...
a nezapomněl sis povolit ruční brzdu? :-)))))
musel sem.. :o)

27.08.2009, 20:10 |
JP Podle mejch nepříliš rozsáhlejch zkušeností s fakama a filckama to bude prostě kusem, jestli jsou oba dobře udržovaný a nemaj závadu. Kamarád má jednu z prvních filcek fkombíku po rodičích, má najeto přes 300 a minulej rok z toho k mýmu zděšení na dálnici vymačkal budíkovjech 170 s 5 lidma na palubě (včetně mě). Pak jsme taky měli Fako 136, který bylo asi dobře zajetý a normální Fabie se na něj nechytaly. No a pak znám jednoho člověka, kterej si v 94 koupil nový fako fstříkačce a to byla hrozná lemra, každejch pár set km se na tom něco vysypalo a vůbec se tomu nechtělo do otáček. Stejně jako tetiný filcce (taky koupený nový)...
Možná žiju v bludu, ale mam za to, že ty auta maj dost rozdílnej výkon kus od kusu už z výroby:D
no jelikož byly fav i fel ve výkonech 40-50kW a udajně se jen vhodnou tolerancí a shodou náhod dalo získat/ztratit 10HP, tak pokud se potká "blbě poskládaná" nejslabší fel vs povedený favo 136x, tak proč ne :-)

27.08.2009, 21:04 |
FErr dneska sme zkusily odpojit lamdu a po odpojeni felcka jela stejne je to vubec mozny? nebo odpojena lamda motor v 3tis otackach a nahle pripojeni lamdy zadne zakuckani nebo zmena otacek nic je mozny ze by byla v haji?
lambdu změříš na emisích. lambda reguluje navíc jen při ustáleném běhu. favorit měl mimo jiné jednu dobu jinak naskládanou převodovku ten můj měl cca 2-2,5 tis ot na pětku a bylo tam 120. myslím že 135ls je to mimojiné i tím jak je motor vyběhaný. po důchodcovi je auto povětšinou líné jak stará svině a po obchoďácích to bylo poměrně rozvolněné..
Nevím jestli to tu padlo.. Ale v první řadě se zaměř na svíčky a kabely.. Když to nepomůže, tak bych to tipoval já osobně na čerpadlo, nebo palivový filtr.. Nech si změřit tlak v palivové soustavě.. Taky bych se zaměřil na kompresi ve válcích. No napadá mě víc věcí, ale tímhle bych začal..
někde je psáno že felcka musí jet líp neb to je "nad favoritem" ?? ani jedno nejede , felcka je těžší..... nám taky tahala kdysi víc služební felcka než po ní 16V fabie....
ale co jsme kdysi měly felcku doma tak 160-170 se dalo vykouzlit..... favorit nevim , neměl jsem mít nechci a sedět v tom nechci .....
každopádně prostě to ber tak že máš kus co prostě bude zabitej, pokud ti jede 130 tak to je divný, ale ono všeobecně felcka a 5q je nepoužitelná, musíš na 4qa drtit jí dokud se nerozpadne jinak to nejede.....
Mika : hezky :))) že by mě někdo začal chápat..... divný že servisovaný a pořád je to v loji vid :))
ale musim se HTP zastat jeli jsme silnějšim HTP ve 4 v kombíku a po jižní spojce tachometrovejch 180 cca pořád.... ale reálnejch zdali to bylo 160 ? :))) zase bylo skoro fungl tak ještě svištěla ale stejně ten zvuk jak watrburg tam je pořád :)
co se týče diag tý felcky tak bejt tebou začal bych tim že bych změřil kompresi válců, pak bych řešil tlak paliva apod.....
co to plácáte o kabelech na svíčky pořád, víte jak to u MPI vůbec vypadá? Je tam zapalovací lišta
.......a ta bohužel bývá taky vodkurwená.
Pavel: pravda.. 1.6ka má kabely..

28.08.2009, 13:49 |
OMEGA Nedavno jsme prevazeli z Plzne do Praglu 3x dlouhou Fabku 1.2 HTP, tachometrovejch 180 se dalo...real netusim ale asi o dost min :)do doby nez treba ta moje udelala moc peknej bilej oblacek...se divim ze za mnou nikdo nejede:) Auta mela kolem 140k najeto +-
Co se tyce favorita tak 150 by mel jet, to same filcka pokud neni uplne mrtva.
nedivím se, mám taky filcku 1,3MPI 50kW a je mnohem zdechlejší než firemní pick-up se stejným motorem s boudou, ta moje má 138t a jezdily s ní většinou brzdy provozu, max jsem s ní jel 160 víc mám strach bo už nad kilo nesmí být zvlněná cesta, pick-up má 325t servis o ničem, skoro od začátku jezdil furt plný a vytáhl jsem z něho tacho přes 175, a nato v jakém je stavu drží na cestě perfektně
Bolthorn:ale tady se od začátku hovoří o 1,3Mpi tak proto
Máme doma Feldu 1.9D 47kw / podle gps ukaza 159km/h
Ma tachači 165km/h /4100 ot ..