Jelikož se tady už párkrát objevil dotaz, zda-li si člověk může sám namontovat tažný, tak tady je info o mé akci s tažným.
Dnes jsem tažný nechal zapsat do TP, takže pro případné info ostatním jak to funguje u nás v Šumperku. S tažným, který jsem sám namontoval, jsem zajel na STK. Za 80,- Kč to prohlídli a zkontrolovali, dali mi razítko na Typový list a dostal jsem protokol z STK podobný tomu, jako je z klasické technické kontroly. S tímto jsem mazal na úřad, kde mi to za 50,- Kč zapsali do velkýho a malýho TP. Nechali si ten protokol z STK a udělali si kopii Typového listu, na Typový list, jenž mi tedy zůstal, žádné razítko nedávali. Celé tohle kolečko papírování STK+úřad zabralo krásných 22 minut.
ale to jsi měl fungl nové TZ ne?
mě by zajimalo, jak to je s použitým TZ ...
Knightey- mi tu už psal, že je to v pohodě (u nich) ale zajimalo by mě to jak je to jinde ...
jj, měl jsem nový. Pokud jde o starý, tak je postup stejný akorát potřebuješ buď Typový list anebo ofocený velký techničák auta z něhož to tažné bylo sundané. Typový list by se dal případně vyžebrat u výrobce tažného.