Navštíveno 2301x

17.09.2009, 22:53 |
cezetko | Upraveno: 2009-09-17 22:55:22
Tak a mám další dotaz na znalce z oboru Skoda auto :)
Neznalý elektriky ve škodě fabii jsem si pokoutně sehnal plechy (fabie 1) osazené motorkama a ovladačema s fabie 2 (asi) včetně dveřních svazků.
Celé jsme to namontovali, zapojili, oživili. Okna nečekaně fungují tak, jak mají. Dokonce se mi po přeházení drátů povedlo použít ovládání z Fábie 1
A teď přijdou dotazy pro znalce:
1. Ač mám zapojené všechno tam, kam patří, tak mi nefunguje takový to odemykání/zamykání auta tlačítem na panýlku.
2. Když v zámku podržím klíč, tak mi okna automaticky jezdí. Jde toto nějak udělat, aby to šlo i s originál dálkou (není to vystřelovací)
Jen bych dodal to, že se jedná o první fábii 1.2HTP skoro ve verzi junior, jen to je kombík a má to bílé nárazníky :) Dokonce i to auto je bílé :-D
A ještě než se mě zeptáte, jaký to má to a to, tak mi řekněte, kde to najdu, páč o tom auté vím fakt kulec :

17.09.2009, 23:04 |
cezetko | Upraveno: 2009-09-17 23:11:31
Jinak fungují mi i automatické dojezdy atd. Jen jsem nepropojoval CAN nekam dál. Mám jen propoj mezi dverma :)
Poznatek: Není to CAN ale LIN :)
Co si lechc(mozna spatne) pamatuju, tak zalezelo na konfortni jednotce, co vsechno zvladala (mela nauceno), ale obecne se tohle dalo dokodovat.
Viz:
[ Link ]
stahování a vytahování oken by mělo jít nakédovat až na komfotku 3. generace která už má vystřelovací klíče. Alespoň u oktávky je to tak (co jsem zjišťoval), takže Fabia bude určitě to samý. To odemykání nevím s tím neporadím, otázka jestli to taky nebude tou komfortkou...
začal bych ešit tu komfortku není přeci problém sehnat z fabie 2 za směšný peníz
cezetko : k ot 1 nevim
k ot2 jet o jak pise Spooky1, je na to softik, kterym se da aktivovat vyjezdeni/sjizdeni oken pomoci origo dalkoveho ovladani, ale zatim je dostupne pouze pro komfortky 3 generace, na tech predchozich se uz pres rok a pul pracuje a k dispozici ani za uplatu na strankach nejsou. ted jsem se dival :)
2) Jestli mas opravdu LIN tak dojezd na DO nejde udelat. Jde to jen na CAN, na skodahome je popsany postup.
na skoda forum jsem koukal. Ale tam jsou samý béčka, který melou dokola pořád to samý a tam se bojím napsat, aby mě někdo nenadal, že si mám přečíst téma od začátku :)
Proto píšu sem, mezi Áčka :)
Ale díky za rady, vesměs jste mě ujistili v tom, co jsem si také myslel.